Θέατρο για βρέφη

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Studio Mαυρομιχάλη “Καληνύχτα μέρα”

«Καληνύχτα μέρα» για παιδιά ηλικίας από 1 έως 4 ετών

 Η Artika ξεκινάει πάλι τις παραστάσεις αποκλειστικά για παιδιά βρεφικής-νηπιακής ηλικίας και παρουσιάζει την παράσταση «Καληνύχτα μέρα» για παιδιά ηλικίας από 1 έως 4 ετών.

Δυο μικρά παιδιά λίγο πριν πέσουν για ύπνο συναντιούνται κάτω απο ένα τεράστιο πάπλωμα για να μοιραστούνε τα όσα θαυμαστά γνώρισαν σήμερα.

Ένα ηλιοτρόπιο, ο αέρας, ένα πουλάκι, ο ήλιος, το φεγγάρι, το δικό μου, το δικό σου, όλα αυτά γίνονται αφορμή να παίξουνε το παιχνίδι της μνήμης, να ανακαλύψουνε το λόγο, να γαργαλίσουνε τις αισθήσεις τους και να πάνε μια βόλτα στην μαγική πλευρά των μικρών πραγμάτων της καθημερινότητας.

Πάνω (και πολλές φορές κάτω), από αυτό το μαγικό χαλί, συνεχίζουν το ταξίδι της μεγάλης μέρας μέσα στην νύχτα μέχρι που τα μάτια τους βαραίνουν και έρχεται η στιγμή οι αναμνήσεις να γίνουν τα παιδικά τους όνειρα.

Στο τέλος της παράστασης θα συναντηθούμε όλοι μαζί πάνω στη σκηνή, για να μοιραστούμε τις αναμνήσεις μας, από ότι είδαμε, από τη μέρα μας, να μυρίσουμε ηλιοτρόπια, να γίνουμε άνεμος, να πετάξουμε σαν πουλιά και να ανακαλύψουμε τα συστατικά του θεάτρου.

Η ομάδα Artika δημιουργήθηκε από την Κατερίνα Αλεξάκη και τη Μαριλένα Τριανταφυλίδου. Μόνιμη συνεργάτης σε όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής δημιουργίας της ομάδας είναι η εικαστικός, σκηνογράφος και ενδυματολόγος, Μάρια Μπαχά.

Απο το 2006 είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα η οποία δημιουργεί εξειδικευμένα παραστάσεις για παιδιά βρεφικής/νηπιακής ηλικίας (Η δική μου ομπρέλα 2007,Θαυμαστός καινούριος κόσμος 2008, Ο χάρτινος Γρηγόρης 2009).

Το 2008 παρουσιάσε τη δουλειά της στις φυλακές Θήβας, στο παράρτημα μητέρων

Η δράση αυτή είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας εικαστικής performance για ενήλικες με τίτλο «0 έως 3 στη φυλακή», που είχε σαν σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για το γεγονός ότι παιδιά γεννιούνται και μεγαλώνουν στη φυλακή μέχρι τα τρία τους χρόνια.

Η καλλιτεχνική της δραστηριότητα έχει επιχορηγηθεί απο την Ευρωπαική ένωση και οι παραγωγές της έχουν παρουσιαστεί σε παιδικούς σταθμούς, και σε διεθνή φεστιβάλ.

 Στοιχεία παράστασης: 

Πρωτότυπη ιδέα: Κατερίνα Αλεξάκη

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Αλεξάκη/Μαριλένα Τριατναφυλλίδου

Σκηνικά – Κοστούμια: Μάρια Μπαχά

Κατασκευή σκηνικών: Λεωνίδας Μπαχάς

Διάρκεια παράστασης: 40΄

Κάθε Σάββατο στις 17.30 

Τιμές εισιτηρίων : Κανονικό 10 ευρώ, Μειωμένο 8 ευρώ

Studio Μαυρομιχάλη,Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα – τηλ. 210 6453330

Μια σκέψη για το “Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Studio Mαυρομιχάλη “Καληνύχτα μέρα”

  • πολυ ακριβο βρε παιδια..ωραιο αλλα πολλα λεφτα για 30 λεπτα παρασταση..

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyrighted Image