Θέατρο για παιδιά 3-12 ετών

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Coronet “Πετώντας για την Ειρήνη”

η παράσταση…

Με σεβασμό στην παιδική ψυχή, δημιουργήσαμε μια παράσταση σύγχρονη,αλλά παράλληλα παραμυθένια, που προσφέρει στα παιδιά μια πολυδιάστατη θεατρική εμπειρία. 

Είναι μια καλοδουλεμένη παράσταση άκρως ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική,που έχει ως στόχο να αφυπνίσει στα παιδιά τις αξίες της Ειρήνης και της μη-βίας.

Με ψηφιακά σκηνικά, projecting και animation, προσφέρουμε μια διαρκή εναλλαγή εικόνων, εντυπώσεων και ερεθισμάτων,που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.Οι όμορφες μάσκες,τα εντυπωσιακά κοστούμια, η μουσική και ο χορός, καθώς και το διαδραστικό παιχνίδι των ηθοποιών με την οθόνη, απ΄ όπου ξεπηδούν ήρωες που μιλούν και παίζουν, προσθέτουν στο έργο μια μαγευτική ατμόσφαιρα.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

Ο «Λώτινος Ήλιος» έχει μια δωδεκαετή πορεία στο χώρο του παιδαγωγικού θεάτρου με σταθερή προσήλωση στην ανάδειξη των πανανθρώπινων αξιών.
Το φαινόμενο, λοιπόν, της σχολικής βίας και της αντιμετώπισής του δε θα μπορούσε παρά να μας απασχολήσει σοβαρά, καθώς τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται στην κοινωνία μας με αυξανόμενη συχνότητα.

Χρησιμοποιήσαμε το πρόβλημα της σχολικής βίας (bullying), ως αφετηρία, για να προβάλλουμε τα οφέλη της ομόνοιας, της αρμονικής συνύπαρξης και της αποδοχής της διαφορετικότητας, με έναν τρόπο που να εμπνέει τα παιδιά να κάνουν φυσικά και αβίαστα τη σωστή επιλογή: αυτή της Ειρήνης.

Είναι μία επίκαιρη παράσταση, που όχι μόνο εντοπίζει το πρόβλημα του bullying στα σχολεία και όχι μόνο, αλλά δίνει και προτάσεις και λύσεις για την αντιμετώπισή του.

Φροντίσαμε να αγγίξουμε με κατανόηση και τους τρεις ρόλους αυτών που εμπλέκονται σε έναν κύκλο βίας: του θύτη, του θύματος και του παρατηρητή.

Το στοίχημα ήταν να καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε με τα παιδιά, χωρίς να προβάλλουμε σκηνές και εικόνες βίας, γνωρίζοντας ότι αυτό θα είχε αντίθετα αποτελέσματα στην παιδική ψυχή. Και το πετύχαμε!

Παρά τη «βαρύτητα» του θέματος, η παράσταση καταφέρνει να το αγγίξει με χιούμορ, αλλά και με ευαισθησία, κάνοντας τα παιδιά να συγκινηθούν και να γελάσουν, περνώντας έτσι ανάλαφρα τα μηνύματα της Ειρήνης και της μη-βίας στις ευαίσθητες καρδιές τους.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο Σπίθας, η Δροσιά και η Χρύσα, οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών από την προηγούμενη παράσταση μας, «Ο Μεγαλύτερος Θησαυρός του κόσμου» μπαίνουν σε μια απίστευτη περιπέτεια.

Όλα ξεκινούν όταν η Μάγισσα Διχόνοια αποφασίζει να δημιουργήσει  τη «Μεγάλη Αυτοκρατορία της Βίας». Αφού πρώτα φυλακίζει την Ειρήνη, ξετυλίγει το σχέδιό της, ξεκινώντας από τα σχολεία.

Τα τρία παιδιά θα βρεθούν στο στόχαστρό της.

Ο Σπίθας, που προσπαθεί να ενταχθεί στο καινούριο του σχολείο.

Η Δροσιά, που δεν τον συμπαθεί.

Η Χρύσα, που φοβάται να υπερασπιστεί τον Σπίθα και να μιλήσει.

Η μάγισσα τους εμπλέκει σε έναν κύκλο βίας και τους φυλακίζει.

Ένα ρομποτάκι, ο Ξερόλας, τα βοηθάει να απελευθερωθούν και τους δείχνει τον τρόπο να χαλάσουν τα σχέδια της Διχόνοιας.

Χρειάζονται, όμως, τα τρία μαγικά κλειδιά, που η μάγισσα έχει καλά κρυμμένα: της Ομόνοιας, της Καλοσύνης και της Μη Βίας.

Τα παιδιά αποφασισμένα, τα αναζητούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Στην περιπέτειά τους μπαίνουν σε φανταστικούς κόσμους και πετούν πάνω σε δράκους, μαγικά χαλιά και αγέρηδες με έναν και μόνο στόχο:

Να απελευθερώσουν την Ειρήνη και να την φέρουν πάλι πίσω στη γη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενα: Άννα Παπαμάρκου-Λεωνίδας Ψέλτουρας
Σκηνοθεσία: Άννα Παπαμάρκου
Μουσική σύνθεση: Χρήστος Σταματίου
Μουσική επιμέλεια: Ευδαίμων Άμροτος
Κοστούμια: Ντομινίκ Ντελκός
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Απολλωνία Θεοχάρις
Μάσκες: Άννα Παπαμάρκου
Animation: Λεωνίδας Ψέλτουρας

Φωτογραφία: Studio Κορέσης

Σχεδιασμός αφίσας: Αντώνης Λέκκος
Παίζουν: Μαρία Λογοθέτη,  Μαρία Γιουρμετάκη,Άννα Παπαμάρκου, Κυριάκος Ψυχαλής

Το τραγούδι “Ιερή Φλόγα” είναι σε στίχους της Άννας-Μαρίας Βακούλα και μουσική του Βασίλη Μούστου.

Διαρκεια : 75 ‘

Από 11 Οκτωβρίου, κάθε Κυριακή στις 3:30 μμ
Για μόνο για 8 Κυριακάτικες παραστάσεις, στο Θέατρο Coronet
Καθημερινές στις 10:00 για Σχολεία

Τιμές εισιτηρίων:

10 ευρώ (κανονικό)

6 ευρώ (μειωμένο για Άνεργους, Πολύτεκνους, Ομαδικά Εισιτήρια)

Ειδική τιμή για οικογένειες: Από το 3ο άτομο και έπειτα, 6 ευρώ

Θέατρο Coronet -Φρύνης 11 & Υμηττού,Παγκράτι – Τηλ : 2107012123

Copyrighted Image