Θέατρο για παιδιά 3-12 ετών

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Altera Pars “Ένα ξωτικό στον υπολογιστή μου”

Μια ομάδα καλλιτεχνών με σημαντικές σπουδές στο χώρο της μουσικής και του λυρικού τραγουδιού, αντιστεκόμενη στην αρνητική διάθεση της εποχής, θέλει να κοινωνήσει το δικό της αισιόδοξο μήνυμα και δημιουργεί έναν ανεξάρτητο θίασο με σκοπό να αναδείξει την ομορφιά της όπερας στο ευρύ κοινό, αλλά και να γνωρίσει το είδος αυτό στους μαθητές́. Η παιδική όπερα “Ένα ξωτικό στον υπολογιστή μου”σε κείμενο της ψυχολόγου και συγγραφέως Εύης Ψάλτη και μουσική της Έφης Μαρκουλάκη είναι κατάλληλη για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Η σκηνοθέτις Τζένη Αρσένη, ενώνει επί σκηνής ένα πενταμελές ζωντανό μουσικό σύνολο μαζί με την τετραμελή ομάδα ερμηνευτών και με τη βοήθεια των σύγχρονων μέσων και τεχνολογιών φτιάχνει έναν κόσμο μαγικό, που αναδεικνύει τα μηνύματα του έργου. Με πολλή φαντασία, κέφι και ζωντάνια και έχοντας σαν πεδίο δράσης τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το διαδίκτυο, καθοδηγεί τα «ξωτικά» του έργου να ορμήσουν στη ζωή του πιο δύστροπου και απόλυτου ανθρώπου, όπως είναι ο ήρωας του έργου και να τον παρασύρουν μέσα στον κόσμο που τόσο φοβόταν και πολεμούσε, εκείνον των παραμυθιών. Δηλαδή να τον πείσουν να σκεφτεί διαφορετικά, να ανακαλύψει καινούρια πράγματα γύρω του, να ανοίξει την καρδιά του και να διευρύνει τη σκέψη του, να αφεθεί στο νέο. Να στροβιλιστεί μαζί τους “….σ’ ένα χορό που όλα μ’ αγάπη τα αλλάζει” και να…αλλάξει!

KOLAZ

Υπόθεση του έργου

Ο Μαυρίκιος Αραχνόπουλος είναι ένας φανατικός εχθρός των παραμυθιών. Μέσα από τον άριστα εξοπλισμένο ηλεκτρονικό του υπολογιστή και με κάθε άλλο δυνατό μέσο, έχει εξαπολύσει έναν αμείλικτο πόλεμο ενάντια στα παραμύθια.

Οι βιομηχανίες και οι έμποροι των παραμυθιών όμως, όσο κι αν ο Μαυρίκιος Αραχνόπουλος φαίνεται γραφικός, βλέπουν να πλήττει επικίνδυνα τα συμφέροντά τους. Έτσι, αποφασίζουν να συνεδριάσουν για να βρουν μια λύση. Κι αυτή είναι ο παγκοσμίου φήμης ηλεκτρονικός πειρατής Χακερστάιν. Τους προτείνει να φτιάξει έναν πολύ ισχυρό ηλεκτρονικό ιό που μόλις σταλεί σαν μήνυμα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Αραχνόπουλου, θα καταστρέψει όλα του τα αρχεία κι έτσι θα πάψει να τους πολεμά. Ενθουσιασμένοι όλοι από την πρόταση, αμοίβουν πλουσιοπάροχα τον ηλεκτρονικό πειρατή και πάνε ήσυχοι στα σπίτια τους.

Στο μεταξύ ο Αραχνόπουλος έχει πιάσει τη μικρή ανιψιά του, να ψάχνει μέσα στον υπολογιστή του για ιστοσελίδες με νεράϊδες και ξωτικά. Έξαλλος από θυμό, της απαγορεύει να τον ξαναχρησιμοποιήσει και τη στέλνει στη μαμά της. Για καλή του τύχη όμως, η μικρή έχει προλάβει να αποθηκεύσει μια σελίδα με ξωτικά κι έτσι, όταν φτάνει το επικίνδυνο γράμμα του πειρατή, ένα μικρό σκανδαλιάρικο ξωτικό που εμφανίζεται την κρίσιμη στιγμή, με τη σπιρτάδα, το χιούμορ και το πείσμα του, όχι μόνο θα τον γλυτώσει από την καταστροφή, μα θα τον αλλάξει τόσο πολύ, ώστε να γίνει υπέρμαχος των παραμυθιών και μαζί να σκαρώσουν κόλπα “μαγικά” για να υπερασπιστούν τον κόσμο της φαντασίας ενάντια στους εκμεταλλευτές του!

Συντελεστές

Κείμενο: Εύη Ψάλτη
Μουσική: Έφη Μαρκουλάκη
Μουσική Διεύθυνση: Φαίδρα Γιαννέλου / Κάτια Μολφέση
Σκηνοθεσία – Σύλληψη Εικόνας/Βίντεο: Τζένη Αρσένη
Σκηνικά:  Γεράσιμος Αβλάμης
Κοστούμια:  Δέσποινα Χειμώνα
Φωτισμοί – Επεξεργασία Βίντεο:  Γιώργος Κουρμούζας
Διαδραστικά Πολυμέσα:  Σταύρος Καμμάς
Σκιτσογραφία:  Nicolas Hubesch
Βοηθός σκηνογράφου: Μαίρη-Έλεν Σαβράνη
Βοηθός ενδυματολόγου: Δανάη Αναγνώστου
Φροντιστής Σκηνής: Φώτης Δημητρακάκης

Ερμηνεύουν: Δημήτρης Σιγαλός / Πάνος Λαμπρίδης (οξύφωνος): Μαυρίκιος Αραχνόπουλος
Μανώλης Παπαδάκης (βαρύτονος): Λούης
Πάνος Λαμπρίδης / Βαγγέλης Αγγελάκης (οξύφωνος): Χακερστάιν

Γιάννα  Ανδρεοπούλου: αφηγήτρια

Μουσικό σύνολο:      

Otilia Carmen Alitei / Αριέτα Σαϊτά – βιολί

Στάθης Μαυρομμάτης / Χαράλαμπος Βλάχος – σαξόφωνο

Κωνσταντίνος Μποτίνης / Ανδρέας Φαρμάκης – κρουστά

Ελίνα Μπουτιέρη / Μαρίνα Γύρα – πιάνο

Ελίνα Μπουτιέρη – μουσική προετοιμασία

 Διάρκεια: 80′ (παράσταση και διαδραστικό παιχνίδι)

 Από 22 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 12.15 π.μ & πρωϊνές παραστάσεις για σχολεία

 Εισιτήρια: 10 €  και 8 € (μειωμένο)

Τιμές για σχολεία: 7 €

Πληροφορίες/κρατήσεις για σχολεία:Δέσποινα Πανταζή ([email protected] )[email protected]Τηλ.697 4136246 – 2109319895
 
Θέατρο Altera Pars , Μεγ.Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός – Τηλ.: 2103410011

Μια σκέψη για το “Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Altera Pars “Ένα ξωτικό στον υπολογιστή μου”

  • Εξαιρετική παράσταση, διασκεδαστική, καλοφτιαγμενη με ζωντανή μουσική και πολυ χιούμορ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyrighted Image