Θέατρο για παιδιά 3-12 ετών

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Olvio “Καμηλοπάρδαλη”

Πριν την πρεμιέρα της στο Reims της Γαλλίας, οι Hop Signor παρουσιάζουν την “Καμηλοπάρδαλη” στο OLVIO για 4 μόνο παραστάσεις!

«Δε θυμάμαι αν υπήρξα πρώτα κουμπαράς ή καμηλοπάρδαλη. Με ταΐζουν κέρματα, μα ποτέ δε τα χωνεύω. Ξέρω ότι όλα κάποτε θα γίνουν μικρά κομμάτια. Νομίσματα αντηχούν στην κοιλιά μου κι εγώ ολοένα βαραίνω. Κάθε βράδυ ονειρεύομαι πως είμαι λούτρινη και μ’αγκαλιάζουν… πως τρέχω ανάμεσα σε δέντρα με ψηλές κορυφές»

H Καμηλοπάρδαλη είναι μια παράσταση με  επιτραπέζιες κούκλες, και τους κουκλοπαίκτες να συμμετέχουν στη δράση. Ένας κουμπαράς σε σχήμα καμηλοπάρδαλης ζωντανεύει στη φαντασία ενός παιδιού κι ενός ενήλικα. Μπορεί ένας κουμπαράς να είναι κάτι περισσότερο από ένα κουτί για κέρματα; Πώς μπορεί να επηρεάσει τις σκέψεις και τις επιθυμίες των ηρώων; Κούκλες και κουκλοπαίκτες ταξιδεύουν προς έναν κόσμο, όπου η ζωή φανερώνεται σε οτιδήποτε μας ξυπνά τις αισθήσεις και γεννά συναισθήματα. Μια ιστορία για την αγάπη και τη φιλία ανάμεσα σε αστεία και τρυφερά πλάσματα.

Η ομάδα κουκλοθεάτρου Hop Signor  έχει δώσει παραστάσεις σε σχολεία, θέατρα, πολιτιστικούς χώρους και φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η προηγούμενη δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και νεανικού κοινού. Το Νοέμβρη του 2014 βραβεύτηκε με το “Award for ingenuity and refinement” στο διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου στο Βουκουρέστι, το Μάη του 2015 με το “Prize for theatre poetics” στο διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου της Σουμπότιτσα στη Σερβία και τον Οκτώβρη του 2015 με το “Βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου για την εμψύχωση μαριονέττας” στο διεθνές φεστιβάλ παιδικού κουκλοθεάτρου στο Κατόβιτσε της Πολωνίας.

Η “Καμηλοπάρδαλη” έχει την πρεμιέρα της στις 22 Νοέμβρη (στις 5 το απόγευμα) και για τέσσερις Κυριακές στο θέατρο OLVIO, ενώ η διεθνής πρεμιέρα της, είναι στις 3 Φεβρουαρίου 2016 στο φεστιβάλ παραστατικών τεχνών Reims Scènes d’ Europe στη Γαλλία. http://www.scenesdeurope.eu/evenement/giraffe/

 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο-Σκηνοθεσία-Κατασκευές: Ευγενία Τσιχλιά, Θάνος Σιώρης
Βοηθός Σκηνοθεσίας: Michel Villée
Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθός σχεδιασμού φωτισμών: Μαριάντζελα Σεφεριάν
Μουσική επιμέλεια: Αντώνης Σκαμνάκης
Παίζουν: Ευγενία Τσιχλιά, Θάνος Σιώρης

Διάρκεια:  60 λεπτά

Μόνο για 4 παραστάσεις.
Κυριακή 22, 29 Νοεμβρίου
Κυριακή 6 και 13 Δεκεμβρίου στις 17:00

Εισιτήρια:  Γενική είσοδος: 8€

Για σχολεία: Καθημερινές κατόπιν συνεννόησης  (τηλ. 6944942780-6934953076)

Web: www.hopsignor.gr  Fb: Hop Signor Puppet Theater

Θέατρο Olvio, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός – τηλ.210 3414118

Copyrighted Image