Θέατρο για παιδιά 3-12 ετών

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Αλκυονίς New Star Art Cinema “Κρητομυθία”

Το έργο Κρητομυθία είναι μία μουσικο-θεατρική σύνθεση για παιδιά … αλλά και για μεγάλους, με θέμα τη «μυθολογία» της Κρήτης. Εδώ ο όρος μυθολογία χρησιμοποιείται με ευρεία σημασία, που, πέραν των αρχαίων μυθικών ιστοριών, περιλαμβάνει και τους υποστασιακούς μύθους που συνθέτουν την διαχρονική πολιτισμική ταυτότητα του κρητικού λαού.
Με άλλα λόγια, τους μύθους που βρίσκει κανείς σήμερα αποκρυσταλλωμένους στα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις των Κρητών. Για παράδειγμα, την κρητική λεβεντιά, την υπερηφάνεια, την φιλοξενία, την φιλοπόλεμη διάθεση, την φιλοπαιγμοσύνη και προπαντός, την κρητική φιλομουσία, την λυρική και χορευτική έκφραση των χαρών και των πόνων της ζωής.
Οι παραπάνω τόποι παρουσιάζονται με έναν ευφάνταστο, παιγνιώδη και αυτοσχέδιο τρόπο, που, με όχημα την μουσική και το τραγούδι, αποφεύγει την πεπατημένη του φολκλόρ, για να κατακτήσει το παιδευτικό αποτέλεσμα από έναν ψυχαγωγικότερο δρόμο που διαλέγεται αμεσότερα με την παιδική μούσα.

Τα κείμενα είναι του Γιάννη Λιγνάδη, η σκηνοθεσία του Δημήτρη Καλαντζή, η μουσική του Μάνου Πυροβολάκη, τα σκηνικά κοστούμια του Μιχάλη Σδούγκου και οι χορογραφίες της Χαράς Καλογεροπούλου.

Τον Μάνο Πυροβολάκη (τραγούδι – λύρα), συνοδεύουν ζωντανά οι μουσικοί:
Κώστας Γιαννίρης: Μπάσο
Γιάννης Βηλιώτης: Λαούτο – Κιθάρα
Παναγιώτης Κατσικιώτης: Κρουστά

Παίζουν οι Ηθοποιοί: AΛ. Ζουριδάκης – Μ. Πανουσοπούλου και ο Π. Κατσώλης

Διάρκεια 90′

Κάθε Κυριακή στις 11 π.μ
Τιμή εισιτηρίου 10 €  – Ομαδικά  Σχολεία 6 €

Αλκυονίς New Star Art Cinema, Ιουλιανού 42-46, πλ. Βικτωρίας (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια) – τηλ.2108220008, 2108220023

Copyrighted Image