Θέατρο για παιδιά 3-12 ετών

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Kέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων “Το έξυπνο κορίτσι”

Η ομάδα μαγιαλύ διασκευάζει και αφηγείται το παραμύθι των αδελφών Γκριμ “Το έξυπνο κορίτσι” με αποσπάσματα από την όπερα « Η ιστορία του βασιλιά & της έξυπνης γυναίκας».

Μια μουσική διαδραστική παράσταση για παιδιά 5 – 10 ετών που συνδυάζει την αφήγηση του παραμυθιού με τη δραματοποίηση και τον αυτοσχεδιασμό, τη μουσική με την κίνηση και το παιχνίδι.
«…κάτι άλλαξε σ΄ αυτή τη χώρα βασιλιά μου!! Οι άνθρωποι ψαρεύουν στη στεριά και το σωστό φαίνεται λάθος».
Το έξυπνο κορίτσι όμως, ήθελε το δίκαιο και το σωστό στη χώρα του να επικρατεί…

Κάθε μουσικό θέμα είναι ένας ήρωας ή μια σκηνή της ιστορίας. Τα παιδιά καλούνται με τη φαντασία τους να τα ανακαλύψουν, να τα δραματοποιήσουν και να παίξουν. Σκηνικά και δισδιάστατες κούκλες συντροφεύουν την αφήγηση και τα παιχνίδια.

to eksipno koritsi 1

Λίγα λόγια για την ομάδα

Η ομάδα μαγιαλύ αποτελείται από τη Μάρω Δοβέλου και τον Γιάννη Αθανασούλα. Η αγάπη τους για τα παιδιά, η εμπειρία τους στη μουσική διδασκαλία και στη διοργάνωση μουσικοπαιδαγωγικών εργαστηρίων, καθώς και η αναζήτηση νέων τρόπων προσέγγισης της μουσικής εκπαίδευσης, τους οδήγησε στη δημιουργία της ομάδας.
Συνδυάζοντας την αφήγηση παραμυθιών με τη δραματοποίηση και τον αυτοσχεδιασμό (θεατρικό παιχνίδι), τη μουσική με την κίνηση, την ακρόαση με τη δημιουργική έκφραση (μουσικό παιχνίδι), η ομάδα σχεδιάζει δρώμενα για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.
Η Μάρω Δοβέλου είναι μουσικοπαιδαγωγός και κιθαρίστρια.Έχει σπουδάσει κλασική κιθάρα, θεωρητικά και έχει κάνει σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού, αφήγησης παραμυθιού και κατασκευής-εμψύχωσης κούκλας. Διδάσκει κιθάρα από το 1995, καθώς και μουσική σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, έχοντας δημιουργήσει «τη χώρα των ΝΤΟΡΕΜΙΦΑΣΟΛΑ» και «τις περιπέτειες της μικρής Μο στη χώρα των ήχων», μουσικές περιπέτειες για παιδιά, όπου η μουσική συνυπάρχει με το θεατρικό παιχνίδι.Έχει συνεργαστεί με παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία και έχει διοργανώσει μουσικά εργαστήρια για παιδιά.
O Γιάννης Αθανασούλας είναι καθηγητής κλασικής κιθάρας και μουσικοπαιδαγωγός. Έχει σπουδάσει κλασική κιθάρα και Ανώτερα θεωρητικά. Διδάσκει κιθάρα από το 1996 στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση και έχει διοργανώσει και διδάξει σε μουσικά εργαστήρια για παιδιά. Κάνει διασκευές έργων για κιθάρα, συμμετέχει σε συναυλίες και σεμινάρια και μαζί με τη Μάρω Δοβέλου αποτελούν κιθαριστικό ντούετο.

Επεξεργασία κειμένου & Αφήγηση: Μάρω Δοβέλου | Μουσική επεξεργασία & Κιθάρα : Γιάννης Αθανασούλας | Σχεδιασμός παιχνιδιών, σκηνικά & κούκλες: Ομάδα μαγιαλύ

Διάρκεια παράστασης: 40 λεπτά (Μετά το τέλος της αφήγησης ακολουθεί διαδραστικό παιχνίδι)

Σάββατο 19 & 26 Δεκεμβρίου 2015 στις 16:00
γενική είσοδος: 5 €

Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη – Τηλ: 213 00 40 496

2 σκέψεις σχετικά με το “Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Kέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων “Το έξυπνο κορίτσι”

  • Περάσαμε ένα όμορφο απόγευμα. Τα παιδιά χαρήκανε πολύ την παράσταση και οι συντελεστές ήταν πολύ καλοί!!!! Σας ευχαριστούμε!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyrighted Image