Νέα

«Το ρολόι» από το Εθνικό Θέατρο σε Αθήνα-Σπάρτη-Βόλο με ελεύθερη είσοδο

Η επιτυχημένη παράσταση του περυσινού θεσμού της «Ανοιχτής πλατφόρμας» βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη «Το Ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα», παρουσιάζεται στο θέατρο «Σχολείον» στην Πειραιώς 52 για 4  παραστάσεις από 31/3.

Η είσοδος για το κοινό στον πολυχώρο του «Σχολείου» θα είναι ελεύθερη, ωστόσο οι θεατές καλούνται να προσφέρουν φάρμακα, υλικά πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τυποποιημένα  τρόφιμα μακράς διάρκειας (εκτός χοιρινού κρέατος). 

Τα είδη που το Εθνικό Θέατρο θα συγκεντρώσει θα τα προσφέρει, με τη συνεργασία του Δήμου Πειραιά στους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στην πύλη Ε στο λιμάνι του Πειραιά.

Επίσης, το Εθνικό Θέατρο για πρώτη φορά συνεργάζεται με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζοντας “Το ρολόι” στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη, και στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στον Βόλο.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη Το ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα, η παράσταση, που αναδείχθηκε από τον περσινό θεσμό της «Ανοιχτής Πλατφόρμας», στοχεύει να προσεγγίσει τα γεγονότα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και να ανιχνεύσει τις συνδέσεις με τη σύγχρονη εποχή. Επτά ηθοποιοί και ένας επί σκηνής μουσικός ζωντανεύουν τρεις από τις ανθρώπινες ιστορίες εγχώριου και ξένου φασισμού που περιγράφει ο Λουντέμης, άλλοτε σκύβοντας δημιουργικά στη μπρεχτική παράδοση και στο αφηγηματικό θέατρο, και άλλοτε υπηρετώντας με πάθος ένα αυθόρμητο σωματικό θέατρο, εκφραστικό και έντονα συγκινησιακό.

_DSC3874

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων:

Θέατρο “Σχολείον” Πειραιώς 52 και Βενιζέλου (στην άνοδο από Πειραιά),Μοσχάτο – τηλ.: 2103301880

Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 8.00μμ

Παρασκευή 1 Απριλίου στις 8.00μμ

Σάββατο 2 Απριλίου στις 8.00μμ

Κυριακή 3 Απριλίου στις 8.00μμ

Παρασκευή 22 Απριλίου στις 8.00μμ

Σάββατο 23 Απριλίου στις 8.00μμ

Κυριακή 24 Απριλίου στις 8.00μμ

6, 7, 8, 13 και 14 Μαϊου στις 8.00μμ

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού (Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη-τηλ: 27310 89315)
Παρασκευή 8 Απριλίου (10:30): Παράσταση για σχολικές ομάδες (απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου). Μετά το τέλος της παράστασης, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο εισαγωγής στην τέχνη του θεάτρου.
Σάββατο 9 Απριλίου (20:30): Παράσταση για γενικό κοινό.

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα (Νότια Πύλη, Βόλος – τηλ: 24210 29844)
Παρασκευή 15 Απριλίου (10:30): Παράσταση για σχολικές ομάδες (απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου). Μετά το τέλος της παράστασης, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο εισαγωγής στην τέχνη του θεάτρου.
Σάββατο 16 Απριλίου (20:30): Παράσταση για γενικό κοινό.

Ταυτότητα παράστασης
Διασκευή: Κωνσταντίνος Μπιμπής – Sui Generis
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μπιμπής
Σκηνικά-Κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη
Μουσική: Κώστας Γάκης
Σχεδιασμός φωτισμού: Νίκος Βλασσόπουλος
Μουσική και ηχητικά περιβάλλοντα: Στέφανος Τορτόπογλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ίρις Κανδρή
Βοηθός Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου: Δώρα Βεστάρχη
Μουσικός επί σκηνής: Στέφανος Τορτόπογλου

Παίζουν: Αγάπη Ηλιάδου, Αντωνία Καζάκου, Κλείτος Κωμοδίκης, Φώτης Λαζάρου, Έκτορας Λιάτσος, Κυριακή Μακέδου, Βίκτωρας Πέτσας

Η συνεργασία μεταξύ Εθνικού Θεάτρου και Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς θα συνεχιστεί με την οργάνωση θερινών εργαστηρίων σε επιλεγμένα μουσεία του ΠΙΟΠ, με στόχο την ενίσχυση της θεατρικής παιδείας στην ελληνική περιφέρεια.

Copyrighted Image