ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Άρτεμις Γρύμπλα «Είναι συναρπαστική εμπειρία να μοιράζεσαι τη σκηνή με μάγους»

Η νεαρή ηθοποιός ενσαρκώνει την ατρόμητη «Μάγια» και ταξιδεύει στην «Ονειροχώρα» για να γνωρίσει το φόβο μέσα από την αγάπη
 
από την Μαρία Τσιλιμιδού
 
Μια ενδιαφέρουσα συνύπαρξη πραγματοποιείται στο Θέατρο «Πειραιώς 131». Ηθοποιοί και μάγοι συμπράττουν στη σκηνή διαμορφώνοντας το κατάλληλο σκηνικό για να μπορέσει να ταξιδέψει «Η Μάγια στην Ονειροχώρα», να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που ορθώνονται στο δρόμο της και να εκπληρώσει το στόχο της: να γνωρίσει το φόβο. Παράλληλα, όμως, καταφέρνει κάτι πιο σημαντικό: να τον διώξει από τους υπόλοιπους φοβητσιάρηδες ήρωες της ιστορίας. Τραπέζια που πετάνε, αντικείμενα που εμφανίζονται ή πολλαπλασιάζονται από το πουθενά, φωτιές που ξεπηδούν από τα χέρια, κόλπα ταχυδακτυλουργικά και ικανότητες… υπερφυσικές εκπλήσσουν ευχάριστα τους μικρούς θεατές.
IMG_0172 copy
 –
IMG_0162 copy
 –
Η σκηνοθεσία ανήκει στον Σταύρο Στάγκο, ο οποίος συνυπογράφει το πρωτότυπο κείμενο μαζί με τους Περσέα Αρκομάνη, Έρση Νιαώτη και Κώστα Παντελιά. Η πρωταγωνίστρια της παράστασης, Άρτεμις Γρύμπλα, γίνεται κι εκείνη παιδί, όπως μας λέει, στη διάρκειά της. Απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του «Θεάτρου Τέχνης», έχει δοκιμαστεί την τελευταία πενταετία σε αρκετά απαιτητικούς ρόλους, τόσο στο θέατρο για ενήλικες, όσο και για παιδιά. Την περσινή σαιζόν την είδαμε στη «Μαύρη Γάτα» του Ευγένιου Τριβιζά, νωρίτερα στο «Όταν ο Ήλιος» της Ζωρζ Σαρρή, καθώς και σε άλλες μικρότερες παραγωγές. Με αφορμή τη «Μάγια» μας μίλησε γι’ αυτή τη «συναρπαστική εμπειρία», όπως η ίδια τη χαρακτηρίζει.
Βαλέρια Χριστοδουλίδου-Άρτεμις Γρύμπλα
Βαλέρια Χριστοδουλίδου-Άρτεμις Γρύμπλα
«Η Μάγια είναι ένα κορίτσι που δεν φοβάται. Όχι γιατί είναι ατρόμητη, αλλά γιατί πραγματικά δεν γνωρίζει τι είναι ο φόβος. Η βαθύτερη επιθυμία της είναι να γίνει μάγισσα γι’ αυτό συχνάζει στο μαγικό παιχνιδοπωλείο της μυστηριώδους κ. Βέρνον (Βαλέρια Χριστοδουλίδου). Εκείνη -ως η καλή νεράιδα του παραμυθιού- της εξηγεί πως για να τα καταφέρει θα πρέπει να νικήσει το φόβο της, αφού πρώτα τον γνωρίσει. Έτσι ξεκινάει κρυφά ένα ταξίδι σε διάφορες πόλεις της Ονειροχώρας. Στο πλευρό της ένας τρομερά φοβητσιάρης τυφλοπόντικας, ο Σαμ (Βαγγέλης Αμπατζής). Οι δυο τους φτιάχνουν το ιδανικό δίδυμο, καθώς η μία δεν φοβάται τίποτα και κανέναν, ενώ ο άλλος τα πάντα.»
IMG_0093 copy
Βαλέρια Χριστοδουλίδου
Βαλέρια Χριστοδουλίδου
 
«Το ταξίδι της Μάγιας στις Χρωματιστές Πόλεις της Ονειροχώρας θα είναι γεμάτο απρόοπτα. Θα συναντήσει, μεταξύ άλλων, βασιλείς και υπηκόους και τους βοηθά να ξεπεράσουν τα προβλήματα που τους έχει προκαλέσει ο Κακός Μάγος της ιστορίας, ο Εφιάλτης. Σχεδόν ερήμην της το καταφέρνει, αφενός γιατί είναι πολύ καλή στο να λύνει γρίφους, αφετέρου γιατί τολμά να κάνει όσα οι υπόλοιποι διστάζουν. Αυτό, δηλαδή, που η Μάγια θεωρεί ελάττωμά της, το να μη φοβάται, αναδεικνύεται στο σημαντικότερο προτέρημά της. Έχει μια αθωότητα και αισιοδοξία που την κάνουν αήττητη, καθώς δεν εμποδίζεται από τον ίδιο της τον εαυτό, όπως οι υπόλοιποι ήρωες του έργου.»
Άρτεμις Γρύμπλα
Άρτεμις Γρύμπλα
 
«Τελικά θα καταφέρει ν’ ανακαλύψει το φόβο, αλλά μέσα από τη δύναμη της αγάπης, συνειδητοποιώντας πως συνεχώς τον έψαχνε στα λάθος μέρη. Ο φόβος, άλλωστε, δεν προκαλείται από κάτι που έχεις και δεν θέλεις να χάσεις;»
IMG_0112 copy
 –
IMG_0115 copy
 
«Είναι συναρπαστική εμπειρία να βρίσκεσαι πάνω στη σκηνή μαζί με μάγους. Ακόμη και στα παρασκήνια μας επιφυλάσσουν διάφορες εκπλήξεις… Αν και δεν αποκαλύπτουν ποτέ τα μυστικά τους. Κάθε μαγικό που κάνουν ο Περσέας Αρκομάνης και ο Costa Funtastico σε μεταμορφώνει σε παιδί, γεμίζοντάς σε ενθουσιασμό. Είναι μια συνεργασία που μ’ έκανε να συνειδητοποιήσω πως η τέχνη της διασκέδασης έχει κοινό παρονομαστή, απλώς αλλάζουν οι μορφές έκφρασης. Χαίρομαι που καταφέραμε να τα συνδυάσουμε.»
Άρτεμις Γρύμπλα
Άρτεμις Γρύμπλα

IMG_0121 copy

 
«Το θέατρο για παιδιά με απελευθερώνει ως ηθοποιό. Η ενέργεια που έρχεται από τους μικρούς θεατές, καθώς δεν φιλτράρουν τις αντιδράσεις τους, είναι τρομερή. Από την άλλη, αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω παράλληλα και παραστάσεις βραδινές για ενήλικο κοινό. Αυτή την εποχή συμμετέχω στις “Μεσαίες Προσδοκίες” του Νικόλα Ανδρουλάκη στο Θέατρο “Ακαδημία Πλάτωνος”.»
IMG_0125 copy
 
«Σίγουρα έχουν υπάρξει καλύτερες μέρες στο παρελθόν για το ελληνικό θέατρο, αλλά ποτέ οι συνθήκες δεν ήταν ακριβώς εύκολες ή ιδανικές για όποιον ξεκινούσε την πορεία του σ’ αυτό. Δεν ξέρω, προσωπικά, τι με έκανε ν’ ακολουθήσω το επάγγελμα του ηθοποιού. Πάντως, ήμουν πολύ σίγουρη και αποφασισμένη από μικρή.»
IMG_0134 copy
 –
IMG_0139 copy
 
«Η κρίση έχει περιορίσει αισθητά, όχι τον αριθμό των παραστάσεων που συμβαίνουν, αλλά τη διάρκειά τους. Κανείς δεν μπορεί να αρκεστεί σε μία μόνο δουλειά γιατί οικονομικά δεν καλύπτει τις ανάγκες του. Είναι, όμως, και στη φύση του ηθοποιού. Όταν είναι νέος, έχεις μια υπερενέργεια να κάνεις συνεχώς κι άλλες κι άλλες παραστάσεις, ν’ αποκτήσεις περισσότερες εμπειρίες, να δοκιμαστείς.»
Άρτεμις Γρύμπλα
Άρτεμις Γρύμπλα
Βαλέρια Χριστοδουλίδου
Βαλέρια Χριστοδουλίδου
Βαλέρια Χριστοδουλίδου
Βαλέρια Χριστοδουλίδου

IMG_0168 copy

 
Περισσότερες πληροφορίες για τη «Μάγια στην Ονειροχώρα» διαβάστε ΕΔΩ.

2 σκέψεις σχετικά με το “Άρτεμις Γρύμπλα «Είναι συναρπαστική εμπειρία να μοιράζεσαι τη σκηνή με μάγους»

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyrighted Image