Νέα

Θησείον «Το όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»

“Μαστόρια, το μόνο που έχω να σας πω,

είναι ότι ο Βασιλιάς μόλις τέλειωσε το φαΐ του.

Ντυθείτε, στολιστείτε

και πάμε στο παλάτι για να παίξουμε!

Τέλος οι κουβέντες! Φύγαμε”

DSC02311

Η Εταιρεία Θεάτρου Θέση παρουσιάζει με τον πιο δημιουργικό τρόπο το κλασσικό έργο του William Shakespeare: Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας μεταφράζεται, διασκευάζεται και παρουσιάζεται με πέντε ηθοποιούς επί σκηνής, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας ελάχιστα σκηνικά αντικείμενα, μάσκες, ζωντανή μουσική, στοιχεία παντομίμας και αυτοσχεδιασμούς, υποδύονται όλους τους ρόλους του έργου σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων.

Με χιούμορ, απλότητα, ευθύτητα και σεβασμό στη γλώσσα του ποιητή συνθέτουν μια παράσταση γεμάτη έρωτα, κωμικοτραγικές καταστάσεις, μαγεία, ξωτικά και ανθρώπινη αφέλεια,κατάλληλη για θεατές 12 ετών  και άνω!

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών και τα Θέατρο Αυλαία, ταξίδεψε σε θέατρα, σχολεία και  πολιτιστικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας και τώρα δίνει το δικό της, ιδιαίτερο στίγμα στο 1ο Reborn in Athens Festival!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

To Όνειρο Καλοκαιρινής  Νύχτας  είναι µια ροµαντική κωµωδία του William Shakespeare. Περιγράφει τις περιπέτειες τεσσάρων νεαρών Αθηναίων και µιας οµάδας ερασιτεχνών ηθοποιών, τη σχέση τους µε το βασιλικό ζεύγος Θησέα και Ιππολύτη, και µε τα ξωτικά ενός δάσους κάτω από το φεγγάρι. Είναι ένα από τα γνωστότερα και πιο πολυπαιγµένα έργα του Shakespeare  σε όλο τον κόσµο. Συνδετικός κρίκος στις τρεις ιστορίες που παρουσιάζονται είναι οι γάµοι του βασιλιά της Αθήνας Θησέα και της βασίλισσας των Αµαζόνων, Ιππολύτης.

ΑΝΤΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ

Στην παράσταση επικρατεί το παιχνίδι των ρόλων και η οµαδική εργασία.Δεν αποτελεί ένα  κινηµατογραφικό ανέβασµα του έργου, αλλά στοχεύει στην ψευδαίσθηση του θεάτρου και την ενεργοποίηση της φαντασίας. Οι ηθοποιοί µοιράζονται όλους τους ρόλους, χρησιµοποιούνται µάσκες και έντονα στοιχεία µιµικής, αξιοποιώντας τα εργαλεία του θεάτρου.  Η παράσταση µε πολύ χιούµορ και ευαισθησία  , επιδιώκει να µιλήσει – και µε τη βοήθεια του ποιητικού σαιξπηρικού λόγου –  στα παιδιά για τις ιδέες του έργου.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση: Εταιρεία Θεάτρου Θέση

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας

Μουσική: Διαμαντής Αδαμαντίδης

Κοστούμια – Κατασκευές: Κατερίνα Παπαγεωργίου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Μιχαλόπουλος

Ερμηνεύουν: Τρυφωνία Αγγελίδου, Διαμαντής Αδαμαντίδης, Αχιλλέας Αναγνώστου, Γιάννης Σαμψαλάκης, Μαρία Χάνου

Χώρος Θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ /Τουρναβίτου 7, 10553 Αθήνα (Ψυρρή) /Τηλ. 2103235351

Ημερομηνίες και Ώρα Έναρξης: Τετάρτη, 13 και Πέμπτη, 14 Ιουλίου στις 21.15

Διάρκεια: 80 λεπτά

Γενική Είσοδος : 8 €

Παραγωγή: Pro4

Προπώληση Εισιτηρίων:

Ticket Services / Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου) / Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567 / Online: www.ticketservices.gr / Καταστήματα Forthnet / Ταμείο του Θεάτρου μόνο τις ημέρες των παραστάσεων (17.00-21.30).

Κρατήσεις Εισιτηρίων: Δευτέρα-Παρασκευή από τις 10:00-16:00 στο 210-3255444

Περισσότερες Πληροφορίες: www.pro4.gr & www.facebook.com/theseumtheatre/?fref=ts

Copyrighted Image