Νέα

Παρουσίαση 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παραμυθιού

Στο πλαίσιο της οργάνωσης του Μουσείου Παραμυθιού «Μια φορά κι έναν Καιρό», προσκαλούνται θεατρικές ομάδες για συμμετοχή στο 1Ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραμυθιού 2016-2017 «Όταν οι Νεράιδες κυβερνούσαν τον κόσμο», που θα πραγματοποιηθεί ανήμερα των Χριστουγέννων σε γειτονιές της Αθήνας, του Πειραιά και της Περιφέρειας με εκδηλώσεις καιhappenings.

Κάθε θεατρική ομάδα θα παίξει τα Χριστούγεννα σε ίδρυμα της επιλογής της, το οποίο φιλοξενεί ή νοσηλεύει παιδιά με προβλήματα υγείας που τους στερούν τη δυνατότητα μετάβασης σε θέατρο.

Κάθε θεατρική ομάδα που θα συμμετέχει, θα έχει στη συνέχεια τη δυνατότητα να παρουσιάσει το παραμύθι της (δύο παραστάσεις) στο θέατρο ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ – Αλμπέρτα Τσοπανάκη, στην Αθήνα.

Στόχος τόσο του Μουσείου όσο και του Φεστιβάλ Παραμυθιού, είναι η ευρύτερη προώθηση-ενημέρωση του κοινού για το Παραμύθι, που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη σωστή ανάπτυξη, διαπαιδαγώγηση και ψυχική αρμονία του παιδιού.

Η παρουσίαση του Πρώτου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παραμυθιού «Όταν οι Νεράιδες κυβερνούσαν τον κόσμο», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016, ώρα 21:00 μμ, στο θέατρο Παραμυθίας.

Θα μιλήσουν:

Γιάννης Σχινάς, ομ. Καθηγητής Νομικής, τ. πρύτανης Δ.Π.Θ.

Κωνσταντίνος Μπούρας, συγγραφέας – κριτικός

Ανδρέας Παπαστάμου, διδάσκων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Αλμπέρτα Τσοπανάκη, ηθοποιός, σκηνοθέτις, συγγραφέας

 Αποσπάσματα από το θεατρικό έργο «Όταν οι Νεράιδες κυβερνούσαν τον κόσμο» της Ελένης Αχιλλέως-Ανδριανοπούλου και σε σκηνοθεσία Μαίρης Χατζημιχάλη-Παπαλιού, θα διαβάσει η Αλμπέρτα Τσοπανάκη, ενώ αποσπάσματα από το Κρητικό παραμύθι από τη Σητεία «Το Χερομυλάκι» θα διαβάσει η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου, με συνοδεία κιθάρας από τον Μάνο Ραϊνάκη.

Θα ακολουθήσει Παιδική Χορωδία.

 Είσοδος ελεύθερη

Θέατρο Παραμυθίας  |  οδός Παραμυθίας 27 και Μυκάλης, Κεραμεικός

Kρατήσεις θέσεων: τηλ: 6949-24.10.51  &  [email protected]

Copyrighted Image