Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών

Άλφα-Ιδέα “Τελευταία μαύρη γάτα”

Η ιστορία της Τελευταίας Μαύρης Γάτας είναι η ιστορία μιας πολυμήχανης, ευέλικτης και εφτάψυχης γάτας!

Ο Ευγένιος Τριβιζάς, ο εθνικός μας παραμυθάς πλάθει έναν μυθικό, αλλά πειστικό κόσμο, μια περιπέτεια με αγωνιώδεις καταδιώξεις και σπαρταριστούς χαρακτήρες. Αντιμετωπίζει τα παιδιά σαν ωρίμους ανθρώπους με φαντασία, κρίση και ξεκάθαρη σκέψη.

teleytaia-mayrh-gata-photo_2

Λίγα λόγια για την πλοκή:

Σε ένα νησί μια μυστική αδελφότητα προληπτικών είναι αποφασισμένη να εξοντώσει όλες τις μαύρες γάτες για να απαλλάξει τον τόπο από τη μάστιγα της γρουσουζιάς. Σχεδόν πετυχαίνει τον σκοπό της. Μια μόνο γάτα απομένει ζωντανή. Μία γάτα που γνωρίζει ένα φοβερό μυστικό.

Οι διώκτες της είναι αποφασισμένοι να τη βρουν, να την παγιδέψουν και να την εξοντώσουν. Είναι αδίστακτοι! Είναι οργανωμένοι! Είναι ανελέητοι! Αλλά και η τελευταία μαύρη γάτα έχει τα δικά της όπλα: έχει μεγάλη καρδιά! Έχει γατίσιο πάθος! Έχει πίστη στο καλό!

Μια συναρπαστική περιπέτεια που συνδυάζει τον λυρισμό με το χιούμορ, τη συγκίνηση με το μυστήριο, την απόγνωση με την ελπίδα!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνική προσαρμογή: Βένια Σταματιάδη

Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Μουσική παραγωγή – Σχεδιασμός ήχων: Στέφανος Τορτόπογλου

Βοηθός σκηνοθετών: Αγάπη Ηλιάδου

Σκηνικά-video: Μικαέλα Λιακατά

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Μουσική: Κώστας Γάκης

Κίνηση: Κική Μπάκα

Δ/νση – Οργάνωση Παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης

Παίζουν (αλφαβητικά): Άρτεμις Γρύμπλα, Κλείτος Κωμοδίκης, Κώστας Μαγκλάρας, Σωτηρία Μαράθου, Αλκιβιάδης Μπακογιάννης, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Βίκτωρας Πέτσας.

Μουσικός επί σκηνής- Live electronics : Στέφανος Τορτόπογλου

Πρεμιέρα Σάββατο 22 Οκτωβρίου 

Κάθε Σάββατο στις 3.00 μμ και Κυριακή στις 12:00 μμ

Θέατρο Αλφα-Ιδέα, Πατησίων 37, Πολυτεχνείο – Τηλ.: 210 5221444, 5238742

8 σκέψεις σχετικά με το “Άλφα-Ιδέα “Τελευταία μαύρη γάτα”

  • Η παράσταση ήταν φανταστική. Μου άρεσε εκεί που ο βοηθός του δημοσιογράφου μιλούσε στη νοηματική γλώσσα. Ήταν όμως και λυπητερό το έργο. Ιδίως εκεί που η γάτα έπεσε στον λάκο με τον ασβέστη. Είχε πολύ ωραία τραγούδια, όπως αυτό με τον μαύρο γάτο που φορούσε τη μπλούζα των Chicago Bulls και εκεί που έλεγαν για τους μαύρους γάτους. Ήταν εξαιρετική παράσταση. Δημήτρης

  • Ωραία παράσταση με μηνύματα για τα παιδιά & για τους μεγάλους.Γελάσαμε, συγκινηθήκαμε & το ευχαριστηθήκαμε.Οι ηθοποιοί είναι μια ομάδα νέων ταλαντούχων παιδιών με πολλή ενέργεια & άριστα συντονισμένοι.Ευχαριστούμε για το ευχάριστο Κυριακάτικο πρωινό.

  • Η παράσταση ήταν υπέροχη. Η ομάδα των νέων αυτών ηθοποιών ήταν άψογα συντονισμενη και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε όλη την διάρκεια του έργου. Γελάσαμε πολύ αλλά και στεναχωρηθηκαμε. Τα μηνύματα που πέρασαν ήταν έντονα και έμειναν και μετά την παράσταση. Ήταν ένα έργο που τα παιδιά έφυγαν ενθουσιασμενα. Ευχαριστούμε πολύ την σελίδα παιδικό θέατρο.

  • Από τις πιο δυνατές παραστασεις που έχουμε δει!!! Πολλά και επίκαιρα τα μυνήματά του έργου, μας κάνει να αναρωτιόμαστε για την καθημερινή δική μας στάση και ανοχή στον εκφασισμό της κοινωνίας. Είχα διαβασει πριν χρόνια το βιβλίο και είναι πραγματικα καταπληκτικο. Για μένα θα έπρεπε απαραίτητα να υπηρχε σε κάθε σχολική βιβλιοθήκη! Σκληρές οι σκηνες σε κάποια σημεία αλλά δυστυχώς αναγκαίες για να δείξει το πραγματικό μέγεθος του κακού, γιατί ο φασισμός έχει μονάχα άσχημο πρόσωπο και στις μέρες μας καλό είναι να το θυμόμαστε. Πολλή καλη διασκευη και εξαιρετικες ερμηνείες από όλους.Ευχαριστούμε για την ευκαιρια που μας δωσατε να την παρακολουθησουμε.

  • Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση. Δυστυχώς ανεβάσαμε πυρετό και δε μπορέσαμε να παραυρεθουμε.Ελπιζουμε κάποια άλλη φορά να τα καταφέρουμε.

  • Ωραια παρασταση για παιδια δημοτικου και οχι νηπιαγωγειου, οπως ο γιος μου. Στα θετικα οι γεματοι ζωντανια ηθοποιοι, η μουσικη και τα χορευτικα. Ωραια και τα μηνυματα του εργου. Στα αρνητικα η μεγαλη διαρκεια της παραστασης και το μαυρο χρωμα που επικρατει. Ευχαριστουμε πολυ το παιδικο θεατρο για το ψυχαγωγικο μεσημερι που μας χαρισε.

  • Ομορφη παρασταση με νοηματα που ολα τα παιδια πρεπει να αρχισουν να κατανοουν απο μικρη ηλικια.

  • εξαιρετική παράσταση ενθουσιασμένα παιδιά και γονείς εξαιρετική η μουσική

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyrighted Image