Ρεπορτάζ

Ξανθή Ταβουλαρέα “Θέλουμε να αγγίξουμε ψηλά τον ήλιο, βαθιά την καρδιά μας”

Η σκηνοθέτις, που υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή της παράστασης “Το Αηδόνι του αυτοκράτορα” στο θέατρο Αλκμήνη μοιράζεται σκέψεις και στόχους με το paidiko-theatro.gr.

Θέλοντας να αγγίξουμε ψηλά τον ήλιο, βαθιά την καρδιά μας. Αυτό είναι η παράστασή μας, το αηδόνι μας. Ένα θέλω για έναν καλύτερο κόσμο. Για έναν καλύτερο άνθρωπο, τον εαυτό μας. 

img_7207

Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα. Μια παιδική παράσταση, γεμάτη χρώμα. Κούκλες, Μάσκες, Αντικείμενα, το καθένα φτιαγμένο με προσοχή, αγάπη και φαντασία. Η Εμπνευση; Από τη Μακρινή Ανατολή. Οι Κινέζοι Αυτοκράτορες- οι κούκλες, ντύθηκαν στα χρώματα των παλιών Αυτοκρατόρων. Οι Γιαπωνέζοι, με μάσκες εμπνευσμένες από το παραδοσιακό ιαπωνικό θέατρο Καμπούκι. Τα Αηδόνια… τα αφήσαμε στη Φαντασία μας. 

img_7209

Η μουσική μας, γράφτηκε από τον εξαιρετικό Γιάννη Ζουγανέλη, που αφουγκράστηκε το έργο και το ταξίδεψε ακόμα πιο ψηλά. 

img_7212

Και μαζί με τα χρώματα και τους ήχους, φέραμε και την «Ανώτερη Ενέργεια» (Τάι Τσι) στην κίνηση, στις μάχες των Αηδονιών.Μια ιδέα, που μας βοηθάει να κρατάμε σε ισορροπία τον εσωτερικό μας εαυτό με την εξωτερική μας έκφραση. Και έτσι ενωνόμαστε, σε έναν μεγάλο αόρατο κύκλο μαζί με τους θεατές και απολαμβάνουν παιδιά κι γονείς την ενέργεια που μας ενώνει. 

img_7225

Κι όλα αυτά, τα πήραν οι αγαπημένοι ηθοποιοί  (Γιάννης Αγριόμαλλος, Ηλίας Γκογιάννος, Βαρβάρα Πεντζερίδου, Φίλη Μαρσώ) τα έντυσαν με τα δικά τους συναισθήματα, τα μίλησαν, τα φώναξαν, τα χόρεψαν μη σας πω κιόλας, κι έτσι φτιάχτηκε η παράστασή μας.

img_7236

Γελάμε, συγκινούμαστε, παίζουμε. Και βγαίνουμε από την παράσταση, λίγο καλύτεροι άνθρωποι, πιο ήρεμοι, πιο αισιοδοξοι, έτοιμοι να δούμε την ομορφιά που υπάρχει γύρω μας. Σαν να ανοίγουμε την πόρτα για να φύγει το σκοτάδι και να καλωσορίσουμε το φως.

img_7218

img_7204

img_7210

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση δείτε ΕΔΩ.

Copyrighted Image