Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών

Αθηναϊκή Σκηνή “Ειρήνη”

Πως μπορείς να πετάξεις στον ουρανό; Με αεροπλάνο… με ελικόπτερο… με διαστημόπλοιο και με τον… Λευτέρη!!! Ποιος είναι ο Λευτέρης; Ένα μεγάλο σκαθάρι. Με την βοήθειά του ο αγρότης Τρυγαίος θα ανέβει στον ουρανό για να συναντήσει τον Θεό. Εκείνος όμως έχει φύγει μακριά και πίσω του έχει αφήσει τον χαζούλη Ερμή! Ο Πόλεμος αρπάζοντας την ευκαιρία φυλακίζει την Ειρήνη μέσα σ’ ένα βαθύ πηγάδι. Μόνο ο Τρυγαίος με την βοήθεια των παιδιών μπορεί να την σώσει…

216122

Ένα διασκεδαστικό ταξίδι στον ουρανό και στην χώρα των μύθων. Μια κωμική διασκευή της «Ειρήνης» του Αριστοφάνη για όλα τα παιδάκια με πολλά πρωτότυπα τραγούδια αλλά και διασκευές γνωστών παιδικών τραγουδιών. Τα παιδάκια συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση τραγουδώντας και χορεύοντας αλλά βοηθώντας και τον Τρυγαίο να ελευθερώσει την Ειρήνη.

Τα διδακτικά και παναθρώπινα μηνύματα του σημαντικού αυτού έργου του Αριστοφάνη παρουσιάζονται με διασκεδαστικό τρόπο στα παιδάκια που έμπρακτα μαθαίνουν πως η ειρήνη, το σπουδαιότερο αγαθό, κερδίζεται με συνεργασία και αγάπη!

Ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Κάλβος σκηνοθετεί με κέφι τους Βέρα Μακρομαρίδου (Κόρη, Πόλεμος, Ειρήνη, Κρητικός), Θωμά Πανδή (Τρυγαίος), Μάριον Τσιτσέκα (Μητέρα, Ερμής, Οπλοπώλης), την μουσική υπογράφει ο Χρήστος Γαλήτης ενώ η διασκευή έγινε από την Αλεξάνδρα Βουτζουράκη.Σκηνικά και κουστούμια των F&F.

E mail: [email protected]

Πρεμιέρα 6 Νοεμβρίου 2016

Κάθε Κυριακή στις 12.00

Τιμή εισιτηρίου : 8 ευρώ (παιδικό), 6 ευρώ (ενήλικες)

Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου–Καλαμπόκη, Τζιραίων 13, Ακρόπολη (μετρό Ακρόπολη) – τηλ.210 9222300

Copyrighted Image