Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών

Το Τρένο στο Ρουφ «Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες»

Μετά από μια χρονιά sold out εμφανίσεων στην Αθήνα και μια καλοκαιρινή περιοδεία σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ (www.kopernikos.gr) συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το επιτυχημένο ταξίδι της στο θεατρικό βαγόνι στην Αμαξοστοιχία – Θεάτρου  «Το Τρένο στο Ρουφ» με την παράσταση «Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες»!

dsc_5967-c

Το πρωτότυπο κείμενο της διαδραστικής αυτής θεατρικής παράστασης για παιδιά από 4-10 ετών, υπογράφουν οι, αναγνωρισμένοι στο χώρο του θεάτρου για παιδιά, συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη(ιδρυτικά μέλη της ομάδας Κοπέρνικος και βραβευμένοι με Α’ Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Παιδικού Θεατρικού Έργου από το ΥΠ.ΠΟ), ενώ  η  απολαυστική αυτή περιπέτεια, που έγινε ιδιαιτέρως αγαπητή σε γονείς και παιδιά, μεταφέρθηκε πρόσφατα και σε βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ!

Τα τελευταία χρόνια, η ομάδα Κοπέρνικος έχει ξεχωρίσει στο χώρο του θεάτρου για παιδιά με τις ευφάνταστες παραστάσεις της και τα εμπνευσμένα κείμενα, με ένθερμη ανταπόκριση του κοινού, που παρακολουθεί τη δουλειά της στο χώρο του θεάτρου, αλλά και του παιδικού βιβλίου! Έτσι, μετά από τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή», τις δυο ιστορίες του «κύριου ΚΙΧ» και το «Απαγορεύεται η Μουσική!», η ομάδα παρουσιάζει και φέτος τη συναρπαστική περιπέτεια «Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες», ένα φανταστικό ταξίδι που ξεκινάει με τρένο (φυσικά!) με τους ηθοποιούς να βρίσκονται ανάμεσα στα παιδιά, να συνομιλούν, να μαγειρεύουν μαζί τους και να τραγουδάνε ζωντανά επί σκηνής.

Ένας πρίγκιπας που σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει, φέρνει τους δυο καλύτερους μάγειρες του βασιλείου στην αυλή του παλατιού, με τη διαταγή να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν το ωραιότερο γεύμα. Η συνεργασία, όμως, ανάμεσά τους μοιάζει αδύνατη, το χάσμα μεταξύ τους τεράστιο και η θέση στη βασιλική κουζίνα μία και μοναδική! Μα, τι επιτέλους τραβάει η όρεξη του πρίγκιπα; Όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο, θα ταξιδέψουν στη Χώρα των Σκέψεων, όπου οι σκέψεις όλων (ακόμα και των ίδιων των παιδιών της παράστασης!) πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά. Από αυτό το παράξενο, όμως, και μαγικό μέρος, κανείς δεν μπορεί να φύγει αν δεν μάθει πρώτα… να ακούει!

Η φιλία, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η αξία της συνεργασίας είναι θέματα που θίγονται στο έργο αυτό. Πώς μπορούν άνθρωποι με διαφορετικά πιστεύω και κουλτούρα να συνεργαστούν, απαλλαγμένοι από χρόνιες προκαταλήψεις που έχουν ο ένας για τον άλλον; Πώς γίνεται κάτι που φαντάζει ακατόρθωτο για τον έναν, να λύνεται ως δια μαγείας όταν αποφασίζουν να συνεργαστούν τέσσερα χέρια και δυο μυαλά;

Πραγματεύεται, επίσης, την όποια αίσθηση ανωτερότητας και εξουσίας που δεν αφήνει περιθώρια διαλόγου και  μας ωθεί συχνά, με τρόπο απόλυτο, να απορρίπτουμε όποιον δεν συμφωνεί μαζί μας. Την αναγκαιότητα να ακολουθεί κανείς τα όνειρά του και τις πραγματικές του επιθυμίες, από τις οποίες όμως μας αποπροσανατολίζει ο διαρκής ο ανταγωνισμός και η πίεση να είμαστε πάντα και σε όλα οι καλύτεροι.

Πέρα από τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, από την παράσταση δεν λείπει το χιούμορ, η πρωτότυπη μουσική, το ζωντανό τραγούδι και το έξυπνο θεατρικό κείμενο της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, που πάντα γοητεύει  τους μικρούς  και τους μεγάλους θεατές! Η διάδραση με τα παιδιά είναι έντονη στη διάρκεια της παράστασης, αλλά ακόμα και πριν από αυτήν, στο υπέροχο βαγόνι – φουαγιέ του τρένου, όπου οι ηθοποιοί υποδέχονται τα παιδιά και τους γονείς τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Άγγελος ΑγγέλουΈμη Σίνη, ΣκηνοθεσίαΣκηνικά: Γκάυ Στεφάνου, Βοηθός σκηνοθέτη: Ευδοκία Κακιούζη Μουσική – Ενορχήστρωση: Άγγελος Αγγέλου, Στίχοι: Έμη Σίνη, Φωτισμοί: Ελισσαίος Βλάχος & ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ,  Ηχογράφηση – Editing – Mixing: Γιώργος Ζιώτας, Βίντεο: Θωμάς Γκίνης, Αφίσα: Κώστας Θεοχάρης, Φωτογραφίες: Γιάννης Σταθόπουλος

Παίζουν οι: Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Φοίβος Συμεωνίδης, Φίλιππος Τσαουσέλης

Κάθε Κυριακή στις 11.30 και καθημερινές για σχολεία

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΟΜΑΔΕΣΥπεύθυνη Εύα Στυλάντερ στα τηλέφωνα: 210-8674657, 210-8665144  (Δευτ-Παρ 9.30-15.00)

Γενική Είσοδος: 10€

Ηλεκτρονική προπώληση: viva.gr

Θέατρο Τρένο Στο Ρουφ, Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ – Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως & Αμφιπόλεως, Αθήνα – τηλ. 2105298922 

Copyrighted Image