ΚΡΙΤΙΚΗ

Είδαμε… “Το όνειρο της Μόλυ” στο θέατρο Παλλάς

Μοναδικό “Το όνειρο της Μόλυ”, στο θέατρο Παλλάς

από την Ελίζα Κυρτσόγλου (θεατρολόγο-ηθοποιό-δημοσιογράφο)

img_8885

Ένα ιδιαίτερο θέαμα, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στο θέατρο Παλλάς, με πολλή μουσική, τραγούδι αλλά και μοναδικά ακροβατικά από το τσίρκο Cachivache.

Καθώς φτάνεις στο ούτως ή άλλως μοναδικό θέατρο Παλλάς, αντιλαμβάνεσαι πως μια ξεχωριστή εμπειρία σε περιμένει, είτε είσαι μικρός είτε μεγάλος. Ένας από τους ηθοποιούς- ακροβάτες, με την ανάλογη αμφίεση, σε υποδέχεται στα σκαλιά για να σε πειράξει και να σε ταξιδέψει με το μοναδικό σαξόφωνό του. Προχωρώντας μέσα στην αίθουσα δεν θα νιώσεις την αναμονή , καθώς ένα ακόμα μέλος του τσίρκου έχει ήδη ξεκινήσει τα πειράγματα.

img_8720

Η παράσταση είναι ζωντανή , γεμάτη μουσική και χρώμα. Έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να νιώσεις πως βρίσκεσαι σ’ ένα τσίρκο, χωρίς ταυτόχρονα να χάνει το χαρακτήρα παιδικού θεάτρου. Ο θίασος του τσίρκου Cachivache είναι άρτια εκπαιδευμένος, έτσι δίνουν την ευκαιρία και στον πιο απαιτητικό θεατή να παρακολουθήσει πρωτότυπα ακροβατικά, ζογκλέρ και ότι έχει φανταστεί να συμβαίνει σ’ ένα τσίρκο.

img_8731

Η Μόλυ είναι μια μικρή ορφανή που ζει σ’ ένα ορφανοτροφείο. Όταν o φθονερός διευθυντής του ορφανοτροφείου την τιμωρεί, η Μόλυ αποφασίζει να το σκάσει για να πραγματοποιήσει το όνειρό της, που δεν είναι άλλο από το να παίξει σε τσίρκο. Το πρώτο βράδυ η Μόλυ θα δει ένα τέλειο όνειρο. Μπροστά στα έκπληκτα μάτια της ζωντανεύει ένα ολόκληρο τσίρκο, με ζογκλέρ, ακροβάτες, κορίτσια λάστιχο, κλόουν και μια τρελή μπάντα. Η Μόλυ αποφασίζει να τους ακολουθήσει. Όλοι μαζί στο τσίρκο θα την κάνουν να πιστέψει πως με τη δύναμη της θέλησης και την υπομονή , θα μπορέσει να πραγματοποιήσει το δικό της όνειρο.

img_8858

Η οχταμελής ορχήστρα κλέβει στην κυριολεξία την παράσταση. Οι μουσικοί παίζουν εξαίσιες μελωδίες τζαζ που δένουν απόλυτα με το έργο. Η φωνή της Ερμιόνης Δόβα είναι ταξιδευτική και οι στίχοι των τραγουδιών που έχουν γράψει η ίδια με τον Μανώλη Καρυωτάκη- που είναι και σκηνοθέτης της παράστασης- είναι ιδιαίτεροι.

img_8758

Σε ορισμένα σημεία η ορχήστρα για να εξυπηρετήσει την πλοκή, παίζει Ethnic, αμανέ αλλά ακόμα και ηπειρώτικο στο τέλος της παράστασης, κάνοντας όλο το κοινό να ξεσηκωθεί με την μελωδία και θέλει να μπει στο χορό.

Οι ηθοποιοί – ακροβάτες είναι εξαιρετικοί, καθώς βλέπουμε την ευελιξία και την ζωντάνια που έχουν να παίζουν για δυο ώρες πάνω στην σκηνή ενώ ταυτόχρονα να κάνουν ακροβατικά.

img_8834

Στο δεύτερο μέρος παρακολουθούμε την «σκηνή της αγάπης», όπου ένα ζευγάρι συναντάται σ’ ένα παγκάκι. Μουσική, παντομίμα και ακροβατικά συνδέονται και μας δίνουν το πιο ρομαντικό αποτέλεσμα, δημιουργώντας μια σκηνή ιδιαίτερης αισθητικής.

img_8792

Τα κοστούμια των ηθοποιών θυμίζουν κλασσικά κοστούμια μελών τσίρκου, αλλά εδώ όμως χρειαζόταν λίγο περισσότερη πρωτοτυπία. Στο σκηνικό αποτυπώνεται στο βάθος μια σκηνή τσίρκου, ενώ τα αντικείμενα- σκηνικά αλλάζουν έξυπνα με κινήσεις ακροβατικών κάθε φορά που διαφοροποιείται και το θέμα.

img_8698

To τσίρκο Cachivache, με το όνειρο της Μόλυ ,επιβεβαιώνει τον ισπανικό του τίτλο και μας ξυπνάει μνήμες από χαρούμενες και ευτυχισμένες στιγμές τις ζωής μας.

Μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουν και περνούν δυο ώρες με ένα ιδιαίτερο θέαμα, που συνδυάζει θέατρο, χώρο τραγούδι και ακροβατικά.

img_8836

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση “Το όνειρο της Μόλυ” δείτε ΕΔΩ.

 

9 σκέψεις σχετικά με το “Είδαμε… “Το όνειρο της Μόλυ” στο θέατρο Παλλάς

  • Ενδιαφέρουσα παράσταση… σε τι ηλικίες απευθύνεται;

  • Υπέροχη παράσταση. Αξίζει να πάτε να την απολαύσετε

  • ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ !!!

  • Καταπληκτικη παρασταση ολα τα παιδια δινουν τον καλυτερο ευατο τους. Συγχαρητηρια Αξιζει να πατε μικροι και μεγαλοι.

  • είδαμε σήμερα το απόγευμα την παράσταση με την 10χρονη κόρη μου. την βρήκαμε εξαιρετική. καθόλου βαρετή, με νοήματα ωραία δοσμένα για όλες τις ηλικίες, πολύ πλούσια, χρωματιστή, ανάλαφρη, χαριτωμένη. τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα. νομίζω για παιδάκια από 5-6 χρονών και πάνω. απόλυτα καθηλωτικό θέαμα. δεν πρέπει να την συγκρίνουμε πιστεύω με τέτοιου τύπου διεθνείς παραγωγές όπως slava snow show, ή τσίρκο του ήλιου. στην κλίμακά της είναι μια πάρα πολύ καλή και τίμια προσπάθεια

  • Μαγευτική Καθηλωτική. Τρομερή δουλειά από όλους την συνιστώ ανεπιφύλακτα η ζωντανή μουσική που έχει και το τραγούδι δίνει ποιότητα στην παράσταση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyrighted Image