Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών

Μορφές Έκφρασης “Καλικάντζαροι: Αποστολή Γη!”

-Πού πας! Με ποιόν μιλάς! Και τι στο στόμα μασουλάς ! Ο αρχηγός μας ΞΕΡΕΙ!!! 
-Καλικάντζαροι!!! Θα γίνουν όλα ΑΝΩ – ΚΑΤΩ! Θα γίνουν όλα ΣΚΟΝΗ! 
-Και η αγάπη;;; Θα καταφέρουν, άραγε, οι Καλικάντζαροι να νικήσουν την αγάπη;
dbe05350458c15fa6c802fb686391131_xl
 
Υπόθεση :
 
Δύο μουσικοί του δρόμου ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, μια παράξενη ανησυχία όμως έρχεται να διαταράξει την γιορταστική ατμόσφαιρα… Χωρίς να ξέρουν για ποιον λόγο και γιατί διασθάνονται πως κάτι πάει στραβά! Μάταια θα ψάξουν στην πόλη για κάποιο σημάδι, αφού το μόνο που θα αντικρύσουν είναι χαρά και προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα: Νοικοκυρές καθαρίζουν τα σπίτια τους, οι ζαχαροπλάστες φτιάχνουν μελομακάρονα  και η πόλη στολίζεται με λαμπιόνια και παιχνίδια. Μα ξαφνικά, συνειδειτοποιούν πως αυτό που τους ανησυχούσε δεν βρισκόταν πάνω στη γη, μα κάτω απ’ αυτήν κι έτσι θα βρεθούν μέσα στην φωλιά των καλικαντζάρων! ‘Ετσι, άθελα τους.θα παραβρεθούν στη συνελεύση τους και θα ακούσουν τα τρομερά σχέδια του νέου τους αρχηγού, του πανούργου Μανδρακούκου!
Πως θα καταφέρουν οι δυο μουσικοί να σώσουν την ανθρωπότητα από τα νύχια των καλικαντζάρων, πως θα μπλεχτεί σε όλη αυτή την ιστορία ο άγιος Βασίλης και πόσο δυνατή είναι τελικά η αγάπη, αυτά θα τα μάθετε, θα τα δείτε και θα τα ακούσετε στην παράσταση! 
Η παράδοση συναντάει το σήμερα:
Οι καλικάντζαροι πλάσματα μοχθηρά και βρώμικα, ανεβαίνουν στη γη το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων για να προκαλέσουν μόνο μπελάδες στους ανθρώπους. Όλο το χρόνο, ζούνε κάτω από τη γη και κόβουν το δέντρο της ζωής… Έτσι μας παραδίδονται από μύθους και παραμύθια της Ελληνικής μας παράδοσης. Πως όμως θα μπορούσαν να γίνουν μέτοχοι της σημερινής πραγματικότητας και να αποκτήσουν ξανά ζωή στο σήμερα; Αυτή ήταν και η πρόκληση του έργου να ξαναδώσουμε στους καλικάτζαρους έναν αληθινό ρόλο στο σημερινό κόσμο. Εκσυγχρόνισαν και αυτοί τις μεθόδους τους, και από τώρα και μπρος κυκλοφορούν και πάλι ανάμεσα μας!
Μουσική και τραγούδι:
Η παράσταση αυτή είναι μουσικοθεατρική με πολλά στοιχεία musical ! Η μουσική και τα τραγούδια, που και τα δύο γράφτηκαν για την παράσταση παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του έργου, ενώ οι περισσότερες συνθέσεις παίζονται ζωντανά στη σκηνή. Όργανα που χρησιμοποιούμε είναι: ακορντεόν, κιθάρα, σαξόφωνο, ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα και διάφορα κρουστά. Τα παιδιά θα μάθουν και αυτά ένα τραγούδι, αφού σε ένα μέρος της παράστασης οι καλικάντζαροι θα ζητήσουν την ενεργή συμμετοχή τους! 
 
Ιστορικό:
Η παράσταση γράφτηκε πέρυσι και παρουσιάστηκε στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης κατά την περίοδο των Χριστουγέννων όπου το κοινό αγκάλιασε με μεγάλη αγάπη και ενθουσιασμό το νέο αυτό μουσικό έργο. Ξεχώρισαν οι μουσικές και η χαρά και φυσικά η αγάπη που πρωταγωνιστεί σε όλο το έργο!
Συντελεστές:
 
Κείμενα – σκηνοθεσία:  Άννα Σεβαστή Τζίμα
Μουσική:  Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης
Στίχοι: Άννα Σεβαστή τζίμα
Χορογραφίες:  Γιάννα Μελλά
Ενδυματολογία:  Βάγια Νικολακοπούλου
 
Παίζουν:  Σταυριάννα Δαούτη , Αλίκη Ζωγράφου,Θανάσης Μάκος , Αλέξανδρος Μαράκης, Μάνθος Μουστάκας, Έλενα Χαραλαμπούδη
 
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 12 ετών
Διάρκεια: 1 ώρα

Παραστάσεις:

Απογευματινές: Παρασκευή 23 , Δευτέρα 26 , Τρίτη 27, Πέμπτη 29, Παρασκεύη 30 Δεκεμβρίου 2016 στις 6:00 μ.μ.  *  Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 στις 5:00 μ.μ.Δευτέρα 2, Τετάρτη 4, Πέμπτη 5 , Παρασκεύη 6, Σάββατο 7 Γενάρη 2017 στις 6:00 μ.μ.

Βραδινή: Τρίτη 3 Γενάρη στις 8:30 μ.μ.

Εισιτήρια: 12€ ταμείο /10€ προπώληση / 8 € οικογενειακό (3 -6 άτομα) , ΟΑΕΔ / 7 € ομαδικό (6 άτομα και πάνω και για τα μέλη μας)

Για κρατήσεις θέσεων: 210 3464903, 210 3464002

Θέατρο Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Αθήνα – Τηλ.: 210-3464903, 210-3464002

Copyrighted Image