Οικογενειακά θεάματα 2016

Μέγαρο Μουσικής «Είμαστε από καλή γενιά»

«Είμαστε από καλή γενιά» (Οδυσσέας Ελύτης)

Μια μουσικοθεατρική παράσταση για τη νεότητα και την Ελλάδα 

Με τον Μουσικό Όμιλο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης και τη Χορωδία GraduArti

prova-xorodies-f-eyaggelinoscarsakeio-2016s-trigka-k-tounta-4

Ο στίχος του Οδυσσέα Ελύτη «Είμαστε από καλή γενιά» [Στα χτήματα βαδίσαμε όλη μέρα…] από την ποιητική συλλογή Ήλιος ο Πρώτος γίνεται αφορμή για τη δημιουργία της μουσικοθεατρικής παράστασης που παρουσιάζεται το Σάββατο 10, την Κυριακή 11 και τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη από τον Μουσικό Όμιλο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης και τη Χορωδία GraduArti (διδασκαλία και διεύθυνση χορωδιών: Χριστίνα Βαρσάμη- Κούκνη).

Το «παρών» σε αυτή τη γιορτή της ποίησης, της εικόνας και της μουσικής δίνουν ο Μανώλης Μητσιάς και οι ηθοποιοί Νίκος Καραθάνος και Νάντια Κοντογεώργη. Η σκηνοθεσία είναι του Φωκά Ευαγγελινού. Τα κείμενα υπογράφει ο Στρατής Πασχάλης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου. Τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο μαέστρος Στάθης Σούλης. Τα κομμάτια ενορχήστρωσε ο Αχιλλέας Γουάστωρ, ο οποίος παίζει επίσης πιάνο στην παράσταση.

ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΡΣΑΚΕΙ

Η συμπαραγωγή αυτή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας συμπίπτει με τον εορτασμό των 180 χρόνων από την ίδρυσή της και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Κύκλου Θέατρο στο Μέγαρο.

«Είμαστε από καλή γενιά» Οδυσσέας Ελύτης

Μια παράσταση για τη νεότητα και την Ελλάδα. Τη σημερινή και τη διαχρονική.  Σολωμός, Καβάφης, Σεφέρης, Ελύτης, Ρίτσος. Μια ομάδα μαθητών, με οδηγούς μια συναισθηματικά ευαίσθητη μαθήτρια κι έναν οραματιστή καθηγητή, περιπλανιέται μέσα στους στίχους των μεγάλων ελλήνων ποιητών και τα τραγούδια των σπουδαιότερων ελλήνων συνθετών αλλά και στη μουσική της δημοτικής μας παράδοσης, προσπαθώντας να βιώσει τον τόπο και τον χρόνο της Ποίησης. Εκεί συναντιέται με την πατρίδα μας και την ιστορία της, με τη σύγχρονη κρίση του πλανήτη και τα αδιέξοδά της, τα οποία οι ποιητές και οι μουσικές τους, τα ποιήματα και οι εικόνες τους μετατρέπουν σε θύρες εξόδου και διαφυγής προς ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία:  Φωκάς Ευαγγελινός

Σύλληψη-Κείμενο-Επιμέλεια:  Στρατής Πασχάλης

Σκηνικά-κοστούμια:  Έλλη Παπαγεωργακοπούλου  

Μουσική διεύθυνση:  Στάθης Σούλης      

Διδασκαλία και διεύθυνση χορωδιών:  Χριστίνα Βαρσάμη-Κούκνη

Ενορχηστρώσεις και πιάνο:  Αχιλλέας Γουάστωρ

Συμμετέχει ο Μανώλης Μητσιάς

Ερμηνεύουν οι:  Νίκος Καραθάνος, Νάντια Κοντογεώργη

και οι: Ελευθερία Μπενοβία, Στέλλα Ψαρουδάκη, Κωνσταντίνος Καϊκής, Μάνος Βαβαδάκης, Βασίλης Καλφάκης, Κωνσταντίνος Γεωργαλής

Διάρκεια: περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Για παιδιά από 5 ετών και άνω

Σάββατο 10, Κυριακή 11 & Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Βραδινές παραστάσεις όλες τις ημέρες (ώρα 20:00) και μία απογευματινή την Κυριακή 11/12 (ώρα 16:00)

Τιμές εισιτηρίων: 12,00 € (Ζώνη Γ΄) • 22,00 € (Ζώνη Β΄) • 32,00 € (Ζώνη Α΄) • 45,00 € (Διακεκριμένη Ζώνη)

Ειδικές τιμές: 10,00 € (φοιτητικά, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι και 65+)

Παιδικό: Έκπτωση 30% επί της τιμής της κάθε Ζώνης

Μέγαρο Μουσικής ,Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι – τηλ.2107282333

Μια σκέψη για το “Μέγαρο Μουσικής «Είμαστε από καλή γενιά»

  • Ευχαριστούμε τη σελίδα που μας δίνει τη δυνατότητα να πηγαλινουμε με τα παιδιά σε υπέροχες παραστάσεις όπως αυτή που παρακολουθήσαμε χθες!Μια πολύ όμορφη αναδρομή σε μελοποιημένη ποίηση,τραγουδισμένη υπέροχα από τον Μ.Μητσιά και τον Μουσικό Όμιλο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης και τη Χορωδία GraduArti που μας συγκίνησε ,μας μετέφερε μηνύματα και κάποιες στιγμές μας απογείωσε!Μια πολύ καλή “γνωριμία” με την ομορφιά της ποίησης για μικρούς,αλλά και για μεγάλους!Ευχαριστούμε και πάλι!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyrighted Image