Οικογενειακά θεάματα 2016

Μικροσκοπικό Θέατρο “Η Βασίλισσα” & “Το κορίτσι κι η θάλασσα”

Το Μικροσκοπικό Θέατρο ανοίγει τις πόρτες του για τα παιδιά και παρουσιάζει δυο παραστάσεις προσαρμοσμένες για το παιδικό κοινό. Οι μουσικές των Τζων Ντάουλαντ και Φραντς Σούμπερτ συνοδεύουν τους χορούς της Βασίλισσας και του κοριτσιού που ονειρεύεται θαλασσινά ταξίδια.  

“Η Βασίλισσα” (Danza Minima – La Reina)

Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016, 11:00πμ

lareina_33

Η Danza Minima – La Reina (Ελάχιστος Χορός – Η Βασίλισσα) παρουσιάζεται σε κλίμα παραμυθιού υπό τον ήχο του αναγεννησιακού λαούτου του John Dowland σε ένα εντυπωσιακό και υποβλητικό σκηνικό περιβάλλον. 

Η πνευματώδης και στοχαστική μουσική του Άγγλου συνθέτη εμπνέει στην Αναστασία Λύρα μια μορφή Σκοτεινής Βασίλισσας στην οποία διασταυρώνονται η κακιά μητριά της Χιονάτης, ο Μαύρος Κύκνος από τηΛίμνη των Κύκνων του Τσαϊκόφσκι και η Βασίλισσα της Νύχτας από τονΜαγικό Αυλό του Μότσαρτ.

Η σκηνική δράση κάνει τη μουσική της παράστασης να ακούγεται σαν ένα σχόλιο του τροβαδούρου, λεπταίσθητο, μελαγχολικό και ενίοτε φιλοσοφικό στα πάθη της Βασίλισσάς του, τη ματαιοδοξία, την απληστία και την αλαζονεία της, χωρίς να παραλείπει να επαινεί παρ’ όλα αυτά την ομορφιά, τη χάρη και τη γοητεία της.

Οι Danzas Minimas (Ελάχιστοι Χοροί) είναι μια σειρά από έργα που δομούνται με βάση μία και μοναδική κινητική εικόνα-ιδέα.

Μουσική: Τζων Ντάουλαντ– Χορογραφία, κοστούμια, φωτισμοί: Αναστασία Λύρα – Χορός: Αναστασία Λύρα

“Το κορίτσι κι η θάλασσα”

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016, 11:00 πμ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μια σόλο χορευτική Φαντασία που αποτελεί την εξέλιξη της Θαλασσογραφίας, η οποία παρουσιάστηκε στο Μικροσκοπικό Θέατρο με το πρόγραμμα Τρεις Χοροί Κόντρα στο Χρόνο, το Μάιο 2014.

Πρόκειται για μια σειρά από «εικόνες για ένα παραμύθι χωρίς λόγια». Μια κοριτσίστικη χορευτική Φαντασία με γοργόνες, θαλασσοπόρους κι ανεμοστρόβιλους, σε μια εικονοπλαστική, νεανική παράσταση, με μουσική συνοδεία το Κουιντέτο της Πέστροφας του Franz Schubert.

Η χορεύτρια Αθηνά Κυρούση σκηνοθετεί την περιπέτειά της με μοναδικό σκηνικό αξεσουάρ 10 μικρές γαλαζοπράσινες κουβέρτες, φιλοδοξώντας με αυτό το μινιμαλισμό των μέσων να αφήσει χώρο στη φαντασία του θεατή.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μικροσκοπικό Θέατρο στις 27 Δεκεμβρίου 2014 και αργότερα, στις 31 Ιανουαρίου και στις 2 Μαΐου, στα πλαίσια της καλλιτεχνικής περιόδου Είναι Καιρός.

Μουσική: Franz Schubert, Το Κουιντέτο της Πέστροφας
Χορογραφία, κοστούμια, φωτισμοί: Αναστασία Λύρα
Χορός : Αθηνά Κυρούση

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ για τους ενήλικους και το πρώτο παιδί και 5 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί

ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, Δεξίππου 5 & Πλατεία Ταξιαρχών, Πλάκα – τηλ. 6989 443157

Copyrighted Image