ΚΡΙΤΙΚΗ

Είδαμε…«Η ιστορία του γάτου, που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει»

Το θέατρο «Κάτω από τη γέφυρα» γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια του και παρουσιάζει με μεγάλη επιτυχία το παραμύθι του Χιλιανού συγγραφέα  Luis Sepulveda.

foto 4

Η υπόθεση του έργου μιλά για τον Ζορμπά, έναν γάτο που αναλαμβάνει να μεγαλώσει ένα γλάρο μετά από την υπόσχεση που έδωσε στην μητέρα του πουλιού λίγο πριν πεθάνει. Μέσα στα καθήκοντά του, εκτός από το να προσέχει το γλαρόπουλο, είναι να το μάθει να πετά. Η σχέση γάτου και γλάρου γίνεται δυνατή και ανατροπές και εκπλήξεις περιμένουν και τους δύο.

Η ιστορία με απλό και κατανοητό λόγο, μιλά για την αγάπη και τη φιλία και φέρνει τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους θεατές σε επαφή με νοήματα που προβληματίζουν και συγκινούν. Το κείμενο είναι εξαιρετικό και έτοιμο να παρασύρει στη μαγεία του, και τον πιο απαιτητικό θεατή.

foto 12

Η παράσταση είναι γεμάτη συναισθήματα, και διδάγματα για τα παιδιά. Οι ηθοποιοί παίζουν, αλλά ταυτόχρονα τραγουδούν και χορεύουν με μεγάλη επιτυχία. Η χρήση της μάσκας (Γιοβάννα Πράσινου) δίνει τη δυνατότητα στους ηθοποιούς να κινηθούν με ευελιξία στους ποικίλους ρόλους που ερμηνεύουν, αλλά και να υπογραμμίσουν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της ιστορίας.

Οι γρήγοροι ρυθμοί και οι εναλλαγές σκηνών κυριαρχούν, κρατώντας με αυτό τον τρόπο το ενδιαφέρον των θεατών.

γάτος 5

Η μουσική που ακούγεται (Νίκος Τσέκος) είναι εξαιρετική και υπογραμμίζει το κείμενο.

Τα κοστούμια και τα σκηνικά (Γιοβάννα Πράσινου) μας μεταφέρουν στον κόσμο του παραμυθιού και δίνουν στην παράσταση μια μεγάλη δόση μαγείας.

Η παράσταση δίνει την ευκαιρία στους μικρούς θεατές να έρθουν σε επαφή με νοήματα όπως η δικαιοσύνη, η συντροφικότητα, αλλά και να προβληματιστούν για την ανάγκη της υπεράσπισης του αδυνάτου, και το σεβασμό στη διαφορετικότητα κάθε ανθρώπου.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση δείτε ΕΔΩ.

Copyrighted Image