Νέα

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά

Ο κύκλος των εκδηλώσεων στα πλαίσια της έκθεσης “ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ- Ένα συναρπαστικό ταξίδι στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά” συνεχίζεται στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Μετά τον Γρηγόρη Βαλτινό, την Έλλη Φωτίου και τον Στέφανο Ληναίο, βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά διαβάζουν ο Γιάννης Μπεχράκης και η Κάρμεν Ρουγγέρη.

Ευγένιος Τριβιζάς
Γρηγόρης Βαλτινός

Kυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 11:00

“Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΟΥΦΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΖΟΥΦΡΩΝ” (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ)

Ο παράτολμος φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης αναλαμβάνει την αποστολή να ταξιδέψει σε ένα μυθικό πεδίο μάχης, να καλύψει έναν ξεκαρδιστικό πόλεμο και να αποκαλύψει για ποιο λόγο τα αντίπαλα στρατεύματα χρησιμοποιούν κανό αντί για κανόνια και μπουζούκια αντί για μπαζούκας.

Θα διανεμηθούν αποκλειστικές ταυτότητες ανταποκριτών φανταστικών πολέμων, υπογεγραμμένες από τον Γιάννη Μπεχράκη, τον Ευγένιο Τριβιζά και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας του Μπαρουτιστάν.

Kυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 13:00

“ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΓΙΟ-ΓΙΟ” (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Πού πάνε οι γιαγιάδες όταν κανένας δεν τις βλέπει;

Πού πάνε στιγμές στιγμές όταν δεν πρέπει;

Γιατί προσποιούνται ότι πάνε στο κομμωτήριο, στον μανάβη ή στο καθαριστήριο, ενώ στην πραγματικότητα κατευθύνονται κάπου αλλού;

Τι θα ανακαλύψει αν τις ακολουθήσει κανείς κρυφά;

Την απάντηση σε αυτά και άλλα αναπάντητα ερωτήματα λίγοι την ξέρουν και κανένας καλύτερα από την αγαπημένη των παιδιών, των νάνων αλλά και των γιγάντων, Κάρμεν Ρουγγέρη, που σας περιμένει για να μάθετε και εσείς και να μείνετε με ανοιχτό το στόμα.

Στις γιαγιάδες και παππούδες που θα συνοδεύουν τα εγγονάκια τους θα διανεμηθούν δωρεάν γιορταστικά γιο-γιο.

              *****

Με ιδιαίτερη φαντασμαγορία γιορτάστηκαν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τα γενέθλια του αόρατου πράσινου καγκουρό στα πλαίσια της έκθεσης ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά

Παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων εκλεκτών καλεσμένων, οι πειρατές της καμινάδας, ο πρέσβης του Πιπερού και ο δαιμόνιος δημοσιογράφος Πίκος Απίκος.

Το παραμυθένιο μενού, το οποίο επιμελήθηκε ο Δημήτρης Μεργούπης και η γαστριμαργικοδημιουργική του ομάδα, περιελάμβανε κρουασάν από τον Κρόνο, χαλβά από τη Χαλβάη, λουκουμάδες με μέλι από ανεμώνες, βυσσινάδα με παγάκια από δροσοσταλίδες, σχοινί πλεγμένο από κλωστές κανταϊφιών, κεφιτεδάκια που σου φτιάχνουν το κέφι και άλλα διαλεχτά εδέσματα.

Σύσσωμοι οι καλεσμένοι φύσηξαν όλοι μαζί για να βοηθήσουν το αόρατο πράσινο καγκουρό να σβήσει το κεράκι των γενεθλίων του.

Απόπειρες της μάγισσας Φρικαντέλας να δηλητηριάσει τους καλεσμένους με καραμελωμένα μήλα απέτυχαν παταγωδώς χάρη στα αντίδοτα που είχε την προνοητικότητα να έχει διαθέσιμα η διεύθυνση του Ιδρύματος.

            ******

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ 210 3418440

Copyrighted Image