Παραστάσεις για εφήβους

Σφενδόνη «Τα κύματα»

«Τα κύματα», η παράσταση-ύμνος στη φιλία, ανεβαίνουν για δεύτερη χρονιά από τη Στέγη στο θέατρο Σφενδόνη. «Ελπίζουμε ένα κύμα να μας σηκώσει, αλλά είμαστε ασήκωτοι».

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά μια παράσταση-πρόταση, βασισμένη στο ανατρεπτικό μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ Τα Κύματα. Το Θέατρο Σφενδόνη μετατρέπεται σε τόπο συνάντησης των έξι φίλων του έργου. «Τα κύματα ήταν αγαπημένο μυθιστόρημα από τα χρόνια της εφηβείας μου» εξομολογείται ο σκηνοθέτης της παράστασης, Δημήτρης Καραντζάς, ένας από τους δημιουργούς της νέας γενιάς που έχει ξεχωρίσει για την ιδιαίτερη σκηνική του γλώσσα. «Η παράσταση, εστιάζοντας στο ρυθμό, τη μουσικότητα του λόγου και τη δραματουργία του ήχου, προσπαθεί από σπαράγματα να συνθέσει ένα τραγούδι, μια οικουμενική φωνή μέσα από την οποία ανά τους αιώνες οι άνθρωποι –περαστικοί– προσπαθούν να αντιληφθούν το μυστήριο της ζωής.»

Τα Κύματα αφηγούνται την ιστορία μιας παρέας φίλων, από την πρώτη μέρα του σχολείου έως τη δύση της ζωής τους. Έξι φίλοι που μεγαλώνουν με διαφορετικά όνειρα, διαφορετικούς στόχους, ερωτεύονται, απογοητεύονται, ξαναπροσπαθούν, βιώνουν την απώλεια, ματώνουν και θριαμβεύουν άδοξα και ένδοξα. Άλλοτε ακολουθώντας την «άμπωτη» και άλλοτε την «παλίρροια» του λόγου, το κείμενο μιλά για τη φιλία, τον έρωτα, τη διαφορετικότητα, τη ζωή που περνάει, την απώλεια, την αγωνία της ύπαρξης και της συνύπαρξης· ανησυχίες που όλες ξυπνούν με ορμή στην εφηβεία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Βασισμένο σε αποσπάσματα της μετάφρασης του Άρη Μπερλή.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Ηχητική δραματουργία: Δημήτρης Καμαρωτός
Σκηνικά: Τίνα Τζόκα / βασισμένο στην αρχική ιδέα του σκηνικού της Κλειούς Μπομπότη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Βοηθός σκηνοθέτη, συνεργασία στη διασκευή: Θεοδώρα Καπράλου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός ενδυματολόγου: Βασιλική Σουρρή
Βοηθός σκηνογράφου: Στεφανία Ηλέκτρα Πανταβού
Επιμέλεια μαλλιών: Talkin’ Heads

Ερμηνεύουν:
Γιώργος Βουρδαμής (Λούις)
Ελίνα Ρίζου (Τζίννυ)
Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Μαρίνα Αργυρίδου (Σούζαν)
Μιχάλης Σαράντης (Μπερνάρντ)
Ιωάννα Πιατά (Ρόντα)
Βαγγέλης Αμπατζής – Αινείας Τσαμάτης (Νέβιλ)

Παραγωγή: Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
Εκτέλεση παραγωγής: POLYPLANITY Productions / Μαρία Δούρου & Γιολάντα Μαρκοπούλου

Παραστάσεις : Δευτέρα & Τρίτη 21:00 (έως 11 Απριλίου 2017)

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 10 – 12 € – Μειωμένο ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 8 – 10 – Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 7 – 9 € – Άνεργοι: 5 €

Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4, Αθήνα – τηλ: 2155158968

Copyrighted Image