Παραστάσεις ΜΟΝΟ για σχολεία

Θεατρική ομάδα No Shakespeare please “Οι περιπέτειες του Μίνι Μίου”

Μέχρι τώρα γνωρίζατε πολλά διάσημα ζώα. Τώρα όμως ήρθε η σειρά ενός σκαμπρόζικου γατιού να τα ανταγωνιστεί . Κυρίες και κύριοι, το Μίνι Μίου είναι ένας Έλληνας γάτος που ήρθε να μας συστηθεί ως ο πιο έξυπνος από όλους τους χνουδωτούς ήρωες που γνωρίσαμε κατά καιρούς σε κινούμενα σχέδια. Αυτό όμως το ιδιαίτερο γατί που αν δεν ήταν γάτος, σίγουρα θα ήταν άνθρωπος, κρύβει και ένα μεγάλο μυστικό. Γι’ αυτό άλλωστε και οι περιπέτειες του έγιναν θεατρικό έργο. 

Αφίσα Μίνι Μίου.

Φανταστείτε όμως τι θα συνέβαινε αν μαθευόταν το μεγάλο μυστικό του και διαταραζόταν η λεπτή γραμμή που χωρίσει τους ανθρώπους από τα ζώα; Τι θα γινόταν αν αυτό το γατάκι που ακούει στο όνομα Μίνι Μίου, μπορούσε να διαβάσει, αλλά και να γράψει την ανθρώπινη γλώσσα χρησιμοποιώντας ένα Ταμπλετ για να μπαίνει στο ίντερνετ!
Στη δική μας ιστορία, τα κακά ζώα του δάσους θα το έπιαναν αιχμάλωτο για να καταχραστούν την τεχνολογία. Στη συνέχεια θα προσπαθούσαν να το διασώσουν οι χνουδωτοί συγκάτοικοι του μαζί με τη μικρή τους κυρία, Εμμανουέλα Επιστημονίδου. Και όταν όλοι θα συναντηθούν στα βάθη του σκοτεινού και επικίνδυνου δάσους και θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να το σώσουν, τότε είναι που θα ξεκινήσουν  οι πρώτες περιπέτειες του Μίνι Μίου.

Σε κείμενα του Γιώργου Δούκα και σκηνοθεσία της Μπέσσυς Μάλφα και της θεατρικής της ομάδας ‘No Shakespeare please’, σας παρουσιάζουμε μια ιδιαίτερη παράσταση που μιλάει για την επικινδυνότητα της τεχνολογίας, τη διαφορετικότητα, τη ματαιοδοξία, αλλά και την αγάπη που πάντα νικάει τα πάντα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Γιώργος Δούκας

Σκηνοθεσία: Μπέσσυ Μάλφα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλλη Πρόκου

Σκηνογράφος: Όλγα Σκιαδαρέση

Σχεδιασμός Σκηνικού: Άγγελος Παρασκευά

Σχεδιασμός Κοστουμιών: Όλγα Σκιαδαρέση

Κατασκευή Σκηνικού: Γιώργος Κατσιβαρδέλος

Ενδυματολόγος – Κατασκευή Κοστουμιών: Βενετία Μαθιοπούλου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Κώστας Αγγέλου

Μακιγιάζ: Νίκη Σκιαδαρέση

Υπεύθυνος Παραγωγής: Αντώνης Αντωνίου

Παίζει η ομάδα “No Shakespeare please” με αλφαβητική σειρά: Ιούλιος Αθανασίου, Τάσος Κονταράτος, Ιάκωβος Νικηφόρος, Έλλη Πρόκου, Παναγιώτης Ράιος, Νίκη Σκιαδαρέση, Όλγα Σκιαδαρέση, Θανάσης Τσάκαλος

Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθείστε την ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ώστε να  μπείτε και σεις στο θαυμαστό κόσμο των παιδιών και να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία και τους συντελεστές της παράστασης μας.
http://www.e-yliko.gr/oi-peripeteies-tou-mini-miou

fb : Περιπέτειες του Μίου Μίου

Copyrighted Image