ΚΡΙΤΙΚΗ

Είδαμε…«Σέρλοκ Χολμς. Ένα Μυστήριο με Νόημα» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

«Ο Σερλοκ Χόλμς» λύνει μυστήρια με μουσική και χορό, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

από την Ελίζα Κυρτσόγλου

Πατρίκιος Κωστής-Δημήτρης Λιακόπουλος
Πατρίκιος Κωστής-Δημήτρης Λιακόπουλος

Ένας Σέρλοκ Χόλμς διαφορετικός από τους συνηθισμένους κάνει την εμφάνισή του στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο αυτή τη σεζόν. Ο χώρος του θεάτρου για μιάμιση ώρα γεμίζει χρώματα, τραγούδια αλλά και πολύ μυστήριο που πρέπει να διερευνηθεί.

Η δημιουργός του έργου, Ντίνα Σταματοπούλου που υπογράφει και τη σκηνοθεσία, βασίστηκε στην κλασική δομή των ιστοριών μυστηρίου του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ,  και δημιούργησε ένα έργο για παιδιά, με σκοπό να διασκεδάσουν οξύνοντας την παρατηρητικότητα και την κριτική τους ικανότητα.

Πατρίκιος Κωστής
Πατρίκιος Κωστής

Η σκηνοθεσία προωθεί τη συνεχόμενη κίνηση από τους ηθοποιούς, ώστε η σκηνή να γεμίσει ζωντάνια και δράση. Ο οχταμελής θίασος που αποτελείται από τους Πατρίκιο Κωστή, Δημήτρη Λιακόπουλο, Alex de Paris, Βασίλη Ζώη, Λήδα Μανιατάκου, Ιωάννα Μάντζαρη, Αναστασία Στυλιανίδη, Ράνια Φουρλάνου υπηρετούν αυτή τη δράση με τον καλύτερο τρόπο, και σαν να δίνουν ο ένας στον άλλο χορευτικές πάσες. Δεν σταματούν την κίνηση καθόλου σε όλη τη διάρκεια της παράστασης. Αντίθετα σε αρκετές στιγμές μεταφέρουν εύστοχα τη δράση κάτω στην πλατεία, στις θέσεις των θεατών. Ο Σέρλοκ Χόλμς, ο Γούοτσον και η υπόλοιπη παρέα γίνονται ένα με τα παιδιά και όλοι μαζί προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο, και να γίνουν για λίγη ώρα ντετέκτιβ.

.
.

Τα χρώματα είναι έντονα και κυριαρχούν παντού. Τα κοστούμια και τα σκηνικά (Κωνσταντίνα Μαρδίκη, Μάριος Ράμμος) σε κάθε λεπτομέρεια αποτυπώνουν το πνεύμα της εποχής της Αγγλίας, όπου έδρασε ο φανταστικός ντετέκτιβ Χόλμς, έχουν κλασικό ύφος όμως είναι ταυτόχρονα προσαρμοσμένα τόσο στο σήμερα, όσο και στις ανάγκες του παιδικού θεάτρου. Χρώματα έντονα και φρέσκα, σκηνικά αντικείμενα ιδιαίτερα που εξάπτουν την περιέργεια και υπηρετούν την δράση. Δεν λείπουν και τα εναέρια ακροβατικά που σίγουρα κρατούν το ενδιαφέρον και του πιο απαιτητικού θεατή.

.
.

Η πρωτότυπη μουσική που είναι γραμμένη από τον Κωστή Μαραβέγια, αποτελεί ένα εξαιρετικό και ευχάριστο άκουσμα, που μαζί με τα τραγούδια (στίχοι Ντίνα Σταμτοπούλου) κεντρίζουν το ενδιαφέρον του μικρού θεατή και δίνουν μια αίσθηση μιούζικαλ στην παράσταση. Η Λήδα Μανιατάκου στα πλήκτρα και όχι μόνο, παίζει μουσική και ταυτόχρονα κάνει όλους τους ήχους της παράστασης ζωντανά απογειώνοντας το θέαμα.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον προκαλεί η χρήση νοηματικής γλώσσα σε ορισμένα σημεία του έργου ( διδασκαλία νοηματικής, διερμηνεία: Ξένια Νικολακοπούλου), φέρνοντας έτσι σε επαφή τα παιδιά ίσως για πρώτη φορά με μια καινούργια γλώσσα, με έναν διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας.

.
.

Μικροί και μεγάλοι θεατές θα τραγουδήσουν, θα διασκεδάσουν, θα ψυχαγωγηθούν και σίγουρα θα λύσουν ένα μυστήριο με νόημα παρέα με τον αξεπέραστο Σέρλοκ Χόλμς.

.
.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση δείτε ΕΔΩ.

Μια σκέψη για το “Είδαμε…«Σέρλοκ Χολμς. Ένα Μυστήριο με Νόημα» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

  • Τελεια παρασταση!Ευχαριστουμε για τις προσκλησεις!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyrighted Image