Νέα

“Παραμύθια λαϊκά για γέλια και για κλάματα” στη Νίκαια

Η Ομάδα Αφήγησης “Κόκκινη Κλωστή” (Α. Καψωμενάκη, Κ. Κόκκορη, Φ. Κολιαράκη, Ε. Κούβαρη, Ε. Λεβεντάκη) στα πλαίσια της μαθητείας της αφηγείται ιστορίες επιλεγμένες από  το σακούλι της προφορικής παράδοσης των λαϊκών παραμυθιών και των μύθων οι οποίες για τον μήνα Μάιο 2017 αφορούν τη  θεματική των Ευτράπελων-Χιουμοριστικών ιστοριών “ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΛΑΪΚΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ” υποθέσεων δηλαδή που έχουν διάθεση σκωπτική και χιουμοριστική και με έναν τρόπο βαθιά κριτική της συμπεριφοράς του ανθρώπου. Οι επιλεγμένες ιστορίες της αφηγηματικής συνάντησης απευθύνονται σε ακροατήριο από 12 ετών και άνω.
 
Σε τούτη την 7η αφηγηματική πορεία μαθητείας συμμετέχουν:
Ένας κόκκορας θανατερός κι ένα ζευγάρι γερόντων, ένας μεγάλος τεμπέλης που όμοιός του δεν έχει ξαναφανεί άλλος
σ’ αυτόν εδώ τον κόσμο μαζί με ένα κέρασμα παξιμάδια, μια παπαδιά γαλαντόμα με τον κόπο αλλουνού, μια πανέξυπνη μαγείρισσα που ξέρει πως να σκεπάζει τα καμώματά της κι ο Νασρεντίν Χότζας σε δυο ξεχωριστές περιπέτειες σαν πήρε την απόφαση να κατέβει στο παζάρι.
 
Όλα αυτά το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 και ώρα 20.00 με είσοδο ελεύθερη στην αίθουσα του: Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος ΣΒΟΥΡΑ ( Π.Ταλδάρη 123 & Καισαρείας, Νίκαια).

Copyrighted Image