Νέα

«Ζήσε τον Κήπο αλλιώς» στον Εθνικό Κήπο

Το πρόγραμμα «Ζήσε τον Κήπο αλλιώς», που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 30 Ιουνίου 2017 στον Εθνικό Κήπο με ελεύθερη συμμετοχή για όλους, γεμίζει όλες τις μέρες του Ιουνίου με γυμναστική, μουσικές, παιχνίδια, yoga, pilates, θέατρο, χορό, ξεναγήσεις, κρυμμένους θησαυρούς.

Το «Ζήσε τον Κήπο αλλιώς» περιλαμβάνει 150 εκδηλώσεις και δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να επιλέξει το πρόγραμμα γυμναστικής του ανάμεσα σε yoga, pilates ή σουηδική, μόνος του ή μαζί με το παιδί του, τη μουσική που θα ακούσει, jazz, ελληνική ή κλασική, να ανακαλύψει τα γλυπτά του Κήπου, να ζήσει το αφιερωμένο στο ρομαντισμό φετινό Athens Garden Festival.

Οι παιδικές παραστάσεις που θα παρουσιαστούν είναι:

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/6/2017

19.30-20.30 Αστέρι / “Αισώπου Κόμιξ” Παιδική διαδραστική παράσταση από την ομάδα Μικρός Νότος

Σύγχρονη ματιά σε 5 γνωστούς μύθους του Αισώπου, με χιούμορ, τραγούδια και εναλλαγές που θυμίζουν σε ταχύτητα κάτι από …κόμιξ! Τύμπανα, κιθάρα, μεταλλόφωνο, καλίμπες, ξύστρα, μουσικές γαβάθες, καζού δίνουν ζωντάνια και ρυθμό, καθώς τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά και βιώνουν τις αλληγορίες των μύθων, για την αλαζονεία και τη βία, για τη γενναιότητα, τον θυμό και την αγάπη.

Συντελεστές:
Σύλληψη ιδέας – Κείμενο: Τάσος Ράτζος

Σκηνοθεσία – Μουσική: Πέτρος Δαμουλής

Βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Διαμαντοπούλου

Επιμέλεια κίνησης: Έλενα Γεροδήμου

Εικαστική επιμέλεια: Ζωή Αρβανίτη

Ζωντανή μουσική: Ομάδα Μικρός Νότος

Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους: Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος – εξειδικευμένη στο Drama in Education

Υπεύθυνη παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου

Κείμενο & στίχοι στο «τζίτζικας και μέρμηγκας» & στο «Ο λαγός και η χελώνα»: Πέτρος Δαμουλής

Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Μαρία Θρασυβουλίδη, Φένια Σχοινά

ΠΕΜΠΤΗ 15/6/2017

19.00-20.00 παραπλεύρως παιδικής χαράς / “ο Μήτρος & ο Τζίμης” παράσταση από το κουκλοθέατρο Φιλφαρί. Για παιδιά 3-12 ετών

Παράσταση από το κουκλοθέατρο «Φιλφαρί» για παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 ετών.

03. ΦΩΤΟ - Ο ΜΗΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΖΙΜΗΣ

Η κουκλοθεατρική παράσταση είναι βασισμένη στο μύθο του Αισώπου «Ο ποντικός του αγρού και ο ποντικός της πόλης». 

Ο Φίλιππος Φέρτης και η Μαρία Τοκμάκη θα εμψυχώσουν τους ήρωες της παράστασης προσφέροντας Ποιότητα, Τέχνη και Ψυχαγωγία σε παιδιά, αλλά και σε μεγάλους.

Τις κούκλες και τα σκηνικά δημιουργήθηκαν από την ταλαντούχα σκηνογράφο Ιωάννα Κατσιαβού, τα κοστούμια επιμελήθηκε η Μαρία Λίγγρη ενώ τη μουσική επιμέλεια και ενορχήστρωση ο Μπάμπης Χαρίτος.

Στην έναρξη της παράστασης ακούγεται η φωνή του Γιάννη Φέρτη ως Αίσωπος.

Ο μύθος είναι γεμάτος μηνύματα και προβληματισμούς, ώστε, να ενεργοποιεί την κρίση των παιδιών και να τα προτρέπει στο παιχνίδι του εποικοδομητικού διαλόγου.

Η παράσταση είναι ζωντανή και έχει άμεση επικοινωνία με τους θεατές.

Οι κούκλες της παράστασης διαθέτουν μια νέα, πρωτοποριακή μορφή, η οποία προκύπτει από το συνδυασμό της παραδοσιακής γαντόκουκλας, της μαρότας και της θεατρικής μάσκας. Ο κουκλοπαίκτης με τη βοήθεια μηχανισμού, που είναι τοποθετημένος στο εσωτερικό της κούκλας, κινεί με δεξιοτεχνία χέρια και στόμα, ώστε να ζωντανεύουν οι ήρωες και να ενθαρρύνουν τα παιδιά σε αυθόρμητη συμμετοχή!

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Φίλιππος Φέρτης

Κουκλοπαίκτες – ηθοποιοί: Φίλιππος Φέρτης, Μαρία Λίγγρη

Αίσωπος (φωνή): Γιάννης Φέρτης

Σκηνικά – κατασκευή κούκλας: Ιωάννα Κατσιαβού

Κατασκευή κουστουμιών: Μαρία Λίγγρη

Μουσική επιμέλεια – Ενορχήστρωση: Μπάμπης Χαρίτος

Μελωδία τραγουδιών: Μαρία Κατσούλη

Στούντιο ηχογράφησης: Incognito Sound

Οργάνωση – εκτέλεση παραγωγής: Μαρία Λίγγρη

ΠΕΜΠΤΗ 22/6/2017 & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/6/2017 & ΣΑΒΒΑΤΟ 24/6/2017 & ΚΥΡΙΑΚΗ 25/6/2017 & ΔΕΥΤΕΡΑ 26/6/2017

19.00 Σημείο συνάντησης είσοδος Λεωφ. Αμαλίας / Παράσταση “Εθνικός Κήπος” σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκόνη. Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών

Παράσταση σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκόνη σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών.

Επίσημα χαρακτηρισμένος ως ιστορικός τόπος, ο Εθνικός (άλλοτε Βασιλικός) Κήπος είναι ένα μάτι του κυκλώνα στο κέντρο της Αθήνας: σημείο νηνεμίας τριγυρισμένο από την ένταση της πόλης, που φέρει μέσα του τη μνήμη και την ιστορία της. Ανάμεσα στα 500 είδη φυτών, που ήρθαν απ’ όλο τον κόσμο με τη φροντίδα της βασίλισσας Αμαλίας και των βοτανολόγων της, περιμένουν να συναντήσουν τους επισκέπτες μορφές μαρμάρινες, ο Διονύσιος Σολωμός, ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, ο Ζαν Μορεάς, ο Καποδίστριας αλλά και ο Ιωάννης Εϋνάρδος, άξια τέκνα μιας Ελλάδας που δεν της έλειψε η φωτισμένη ηγεσία. Ο Θοδωρής Γκόνης προτείνει μια διαδρομή με υλικά κείμενα και ντοκουμέντα αυτών των μόνιμων κατοίκων του Κήπου, των ποιητών, των πολιτικών, των γεωπόνων και των μηχανικών που τον διαμόρφωσαν και της εικοσάχρονης Βαυαρής βασίλισσας που τον ονειρεύτηκε και μας τον χάρισε.

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης

Δραματουργία: Θοδωρής Γκόνης – Ελένη Στρούλια

Έρευνα: Μάρα Ψάλτη

Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα

Σκηνογραφική επιμέλεια: Ελένη Στρούλια – Ζαΐρα Φαληρέα

Φιλολογικός σύμβουλος: Νάσος Βαγενάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχάλης Αγγελίδης

Ηθοποιοί: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Ελένη Κοκκίδου, Κατερίνα Πατσιάνη, Μυρτώ Γκόνη

Μουσικοί: Μιχάλης Καλογεράκης, Παντελής Καλογεράκης

Συμμετέχουν φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών: Μάριος Αρνιώτης, Βάϊος Καμινιώτης, Γιάννης Σιάμπαλιας, Μαρία Σκλαβούνου, Νάσια Τσίγκα, Θέκλα Φλουρή

ΠΕΜΠΤΗ 29/6/2017

19.00-20.00 Παραπλεύρως παιδικής χαράς / “ο Μήτρος & ο Τζίμης” παράσταση από το κουκλοθέατρο Φιλφαρί. Για παιδιά 3-12 ετών

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ.

Copyrighted Image