ΠΑΙΔΙΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά από την «ΠΡΟΒΑ»

Οι διακοπές πλησιάζουν. Προτού φύγετε με τα παιδιά σας για τον φετινό καλοκαιρινό προορισμό, καλό είναι να δρομολογήσετε τις δραστηριότητές τους για την επόμενη σεζόν. Πώς θα περάσουν πιο δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, απαρνούμενα έστω και για λίγο το τάμπλετ και τα video games; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να καλλιεργήσουν το ομαδικό πνεύμα, τη φαντασία τους, να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις και όλα αυτά διασκεδάζοντας;
Μια πολύ καλή ιδέα είναι λαμβάνοντας μέρος στο Θεατρικό Εργαστήρι που λειτουργεί εδώ και δεκαεπτά χρόνια σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο χώρο όπου στεγάζεται το θέατρο, αλλά και η δραματική σχολή «Η Πρόβα» των Μαίρης Ραζή και Σωτήρη Τσόγκα.
Σκοπός του συγκεκριμένου εργαστηρίου είναι να απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά και με εργαλείο το θεατρικό παιχνίδι, να γνωρίσουν όλες τις τέχνες που συνθέτουν τον μαγικό κόσμο του θεάτρου.

unnamed (2)

Φιλοσοφία και στόχοι εργαστηρίου
Οι μικροί συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με το θέατρο μέσω της υποκριτικής, του αυτοσχεδιασμού, του τραγουδιού, της ζωγραφικής, της δραματοποίησης κειμένου, καθώς και της κατασκευής μάσκας και σκηνικού. Σταδιακά, όσο περνούν τα μαθήματα και με την καθοδήγηση της υπεύθυνης του εργαστηρίου Έφης Καραγιάννη, ετοιμάζουν τη δική τους παράσταση. Αρχικά επιλέγεται το έργο. Ακολουθεί η διδασκαλία των ρόλων και η προσαρμογή των μικρών ηθοποιών στον μαγικό κόσμο της σκηνής. Μετά, ως φυσικά επακόλουθα, οι πρόβες, οι γενικές δοκιμές με τους απαραίτητους φωτισμούς, τα σκηνικά τα κοστούμια. Και τέλος η πιο γλυκιά στιγμή: H ώρα της πρεμιέρας μπροστά σε γονείς, φίλους και επισκέπτες!

Με τη λήξη του εργαστηρίου, λοιπόν, τα παιδιά παρουσιάζουν τη σπουδή τους και παραλαμβάνουν την σχετική βεβαίωση- ένα αναμνηστικό που θα τους συντροφεύει πάντα.

Οφέλη για τα παιδιά

Η εισαγωγή του θεατρικού παιχνιδιού στη ζωή των παιδιών έχει πολλαπλά οφέλη. Μεταξύ άλλων βοηθά:
• Στη γλωσσική ανάπτυξη και την φαντασία των παιδιών
• Στην κατανόηση του κοινωνικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος όπου ζουν και μεγαλώνουν
• Στην αναγνώριση της αξίας της συνεργασίας και της αρμονικής συνύπαρξης στην ομάδα
• Στην αποδοχή και το σεβασμό της διαφορετικότητας
• Στην ανάπτυξη κριτικής ικανότητας και τις κοινωνικής ευαισθησίας
• Τέλος, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να διασκεδάζουν καθώς το θέατρο και το θεατρικό παιχνίδι τους επιτρέπει να αυτοσχεδιάζουν και να μάθουν χωρίς πίεση και άγχος 

Χρήσιμες πληροφορίες
Το Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά ξεκινά το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 και πραγματοποιείται κάθε Σάββατο 10:00-11:30 καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, μέχρι και αρχές Ιουνίου. Το κόστος ανέρχεται στα 50 € μηνιαίως.
Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για δηλώσεις συμμετοχής: Αχαρνών και Ηπείρου 39, τηλ.210 8818326, 210 8818117 Fax:210 8814151, www.prova.gr, e-mail: [email protected]  

Copyrighted Image