ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατερίνα Αθανασιάδη: «Η παιδικότητα είναι καταφύγιο. Όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας και πρέπει να το αφήνουμε να τρέχει και να βγαίνει στην επιφάνεια»

Η «Ωραία Κοιμωμένη», το κλασικό παραμύθι που αγαπούν μικροί και μεγάλοι διαφορετικά δοσμένο, πραγματοποιεί το φετινό καλοκαίρι περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και η ανταπόκριση του κοινού είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Τη σκηνοθεσία την έχει αναλάβει ο Γιώργος Γιανναράκος, ενώ τη θεατρική διασκευή υπογράφει η Αγαθή Δημητρούκα.

από την Ελίζα Κυρτσόγλου

AP 12

Η Κατερινά Αθανασιάδη, πρωταγωνίστρια της παράστασης μας αναφέρει σχετικά με το έργο: «Είναι μια ιστορία ενηλικίωσης, δεν έχει να κάνει με το κλασικό παραμύθι όπως όλοι το γνωρίζουμε. Αυτή τη φορά το παραμύθι είναι δοσμένο με μια σύγχρονη μορφή και ματιά, ώστε να βαδίζει μέσα στα πλαίσια της εποχής μας. Ο Πρίγκιπας εμφανίζεται ακόμα και με ένα tablet στη σκηνή, και με αυτό τον τρόπο φτάνει στο σήμερα. Το παιδί που αναγνωρίζει αυτά τα μέσα επικοινωνίας, του φαίνονται οικεία πάνω στη σκηνή και μπορεί και ταυτίζεται.»

Η Κατερίνα Αθανασιάδη μας αναφέρει πως: «Η παιδικότητα είναι ένα καταφύγιο. Το παιδικό θέατρο πρέπει να το παρακολουθούν και μικροί και μεγάλοι. Έχω τη χαρά μέσα από το ρόλο αυτό να είμαι ξανά παιδί. Η ηρωίδα που ερμηνεύω είναι μια πριγκίπισσα που έχει τα χαρακτηριστικά ενός παιδιού. Είναι πεισματάρα, ξεροκέφαλη αλλά είναι τολμηρή και ευαίσθητη. Είναι γλυκιά.»

AP 6

Το παιδικό κοινό για την Κατερίνα : «Είναι το πιο ειλικρινές κοινό. Αντιλαμβάνονται τα παιδιά την αλήθεια και κανείς δεν μπορεί να τα κοροϊδέψει. Είναι αυθόρμητο το κοινό των παιδιών και δεν μπορούν να προσποιηθούν για κάτι. Υπάρχουν και διαδραστικά σημεία μέσα στην παράσταση όπου τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά, με μεγάλη χαρά σε αυτό το κομμάτι της παράστασης. Τα παιδιά είναι μέρος της ιστορίας και της δράσης, και πρέπει να έχει κανείς την ευφυΐα να χειριστεί σωστά τα σημεία που τα παιδιά συμμετέχουν στις εξελίξεις του έργου.»

Η μουσική και το τραγούδι έχουν τη δική τους θέση στην παράσταση: «Τραγουδάμε ζωντανά τα τραγούδια, και βρίσκουμε ανταπόκριση μεγάλη από τον κόσμο, που τους αρέσουν ιδιαίτερα.»

Η περιοδεία έχει θετικά και αρνητικά σημεία  για  την Κατερινά Αθανασιάδη: «Είναι η πρώτη μου περιοδεία. Πρέπει να φεύγει ένας ηθοποιός συνέχεια από τη βάση του και μέσα από την περιοδεία συνυπάρχεις με τους υπόλοιπους συντελεστές τόσο στη σκηνή όσο και στη ζωή. Γίνεσαι φίλος με όλους τους ηθοποιούς και μαζί έχουμε ένα κοινό στόχο.»

Το κοινό της περιφέρειας είναι ιδιαίτερα θερμό και υποδέχεται με πολλή αγάπη  τους ηθοποιούς και όλη την παράσταση.

Η «Ωραία κοιμωμένη» όπως μας τονίζει η  Κατερίνα Αθανασιάδη : « Είναι μια δουλεία δεμένη που έχει βγει μέσα από το ομαδικό πνεύμα των συντελεστών. Πρέπει να μη χάνουμε τη φαντασία μας και την ελπίδα μας. Όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας. Καλό είναι να το αφήνουμε το παιδί που έχουμε να τρέχει και να βγαίνει στην επιφάνεια. Και να χαμογελάμε»

AP 1

Πληροφορίες

  • Η Κατερίνα Αθανασιάδη τελείωσε την Ανώτερη Δραματική σχολή «Πράξη Επτά» το 2016
  • Από τα πρώτα χρόνια στη σχολή συμμετέχει σε παραστάσεις, κυρίως παιδικές.
  • Είναι η «Ωραία Κοιμωμένη» στην ομώνυμη παράσταση που πραγματοποιεί καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Γιανναράκου
  • Την ερχόμενη σεζόν θα την παρακολουθήσουμε «Στο αγόρι με τη Βαλίτσα» του Ηλία Καρελλά στο θέατρο Καππα.

Copyrighted Image