Ρεπορτάζ

Εκρηκτική η Carmen στο Ηρώδειο

Μια εκρηκτική Carmen παρουσιάστηκε στο κατάμεστο Ηρώδειο, με τους θεατές ενθουσιασμένους να χειροκροτούν ασταμάτητα.

José Huertas-Esmeralda Manzanas

Τους κεντρικούς ρόλους ενσάρκωσαν τέσσερις από τους κορυφαίους χορευτές της Compañía Antonio Gades: η Esmeralda Manzanas στον ρόλο της Κάρμεν, ο José Huertas ως Δον Χοσέ, ο Jairo Rodríguez ως Ταυρομάχος και ο Miguel Ángel Rojas ως Σύζυγος. Ενώ, εξαιρετικοί χορευτές κι ένα σύνολο εκλεκτών μουσικών της ομάδας, πλαισίωσαν τους πρωταγωνιστές.

Η Κάρμεν των Gades και Saura στη σκηνή ακολουθεί πιστότερα από την ταινία το έργο του Mérimée, εστιάζοντας στο μοιραίο ερωτικό τρίγωνο μεταξύ της πρωταγωνίστριας, του Δον Χοσέ και του Ταυρομάχου, και στο φιλήδονο ταμπεραμέντο της τσιγγάνας Κάρμεν, που παραμένει αταλάντευτα ταγμένη στην προσωπική ελευθερία.

Jairo Rodríguez

Αισθησιακή και φλεγόμενη, πάντα εντυπωσιακή η Κάρμεν με το ερωτικό στοιχείο ιδιαίτερα τονισμένο στη συγκεκριμένη παράσταση, δημιούργησε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα το βράδυ του Σεπτέμβρη στο θέατρο του Ηρωδείου, όπου στην κυριολεξία ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Το κοινό μαγεμένο παρακολουθούσε και έμοιαζε να παρασύρεται από την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και το πάθος της ηρωίδας.

José Huertas-Esmeralda Manzanas

Να τονίσουμε πως καθώς η παράσταση ήταν sold out, προστέθηκε νέα ημερομηνία στις 10 Οκτωβρίου, ώστε να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Ηρώδειο περισσότεροι θεατές την εκρηκτική ηρωίδα Carmen.

Esmeralda Manzanas-José Huertas
Esmeralda Manzanas-José Huertas

Συντελεστές:
Σενάριο, χορογραφία, σχεδιασμός φωτισμών: Antonio Gades, Carlos Saura
Σκηνικά: Antonio Saura
Μουσική: Antonio Gades, Antonio Solera, Ricardo Freire, Georges Bizet («Carmen»), Manuel Penella («El gato montés»), José Ortega Heredia/Federico Garcia Lorca («Verde que te quiero verde»).
Την ηχογραφημένη μουσική ερμηνεύει η Orchestre de la Suisse Romande υπό τη διεύθυνση του Thomas Schippers, με τους Regina Rosnik, Mario del Monaco και Tom Krause.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση δείτε ΕΔΩ.

Copyrighted Image