ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2017-18Παραστάσεις για εφήβους 2017-2018

Θέατρο Τέχνης “Καλημέρα εβδομάδα”

Johnny: Μ’ αρέσει να βρέχομαι. Σαν να ξεπλένομαι από όλα.

Όλα αυτά που έχω μες στο κεφάλι μου. Δεν κρυώνω.

Οι γονείς μου, οι καθηγητές μου φωνάζουν να ντύνομαι πιο καλά.

Να μην κυκλοφορώ με κοντομάνικα. Θυμάμαι εκείνη την ξαφνική μπόρα.

Στάθηκα κάτω απ’ τη βροχή σαν να ήθελα να καταπιώ το νερό.

Ίσως γιατί αισθάνομαι ότι ανήκω, τουλάχιστον, στη μουσική της βροχής.

 

To Φεστιβάλ «Αναλόγιο 2017» αγκαλιάζει φέτος το εφηβικό θέατρο, ανοίγεται στο εφηβικό κοινό και παρουσιάζει το έργο της Μαριγώς Αλεξοπούλου «Καλημέρα Εβδομάδα» σε σκηνοθεσία Τζωρτζίνας Κακουδάκη, το Σάββατο, 16/9 στις 21.00 και την Κυριακή, 17/9 στις 11.30, στο Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου 14.
Ένα έργο που μας μιλά για την πορεία προς την ενηλικίωση μιας παρέας εφήβων, με μια κριτική στον κόσμο των “μεγάλων” και μια αισιόδοξη ματιά στην νεανική δημιουργικότητα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Πέντε μαθητές ενός Γυμνασίου, ο Στέλιος, ο Σίμος, ο Johnny, η Μυρτώ και ο Δημήτρης έχουν  στήσει ένα ραδιοφωνικό διαδικτυακό σταθμό, τον ‘Ροδιά FM’, από όπου εκπέμπουν συνθήματα και παίζουν μουσικές. Ο σταθμός στην εκπομπή ‘Καλημέρα εβδομάδα’ εκπέμπει φανταστικές κυρίως ιστορίες μέσα από τις οποίες τα παιδιά αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους με έναν δημιουργικό τρόπο. Αποφασίζουν να ανεβάσουν ένα θεατρικό έργο με ήρωες διάφορα ζώα και με βασικό πρωταγωνιστή το ‘μυρμήγκι in despair’, που αισθάνεται ότι έχει χάσει τον εαυτό του. Μες στην απόγνωσή του επισκέπτεται διάφορα ζώα για να βρει λύση. Το απεγνωσμένο μυρμηγκάκι θέτει προβληματισμούς με τρόπο αλληγορικό και όχι διδακτικό.

Σκηνοθετικό Σημείωμα

Μια παρέα εφήβων, μέσα στο σχολείο και έξω από αυτό, σε μια προσπάθεια διαχείρισης της πραγματικότητας και της επιθυμίας, του παρόντος, του μέλλοντος αλλά και των οικογενειακών βιωμάτων του κοντινού τους παρελθόντος. Σε μία ψυχική διάθεση φυγής από την πραγματικότητα και ένα διαρκή αγώνα να γραπωθούν από αυτή, παρακολουθούμε μια πορεία τους προς την ενηλικίωση, μέσα από αληθινά γεγονότα και αλληγορικές αφηγήσεις, μέσα από την υπερδιαχείρηση της τεχνολογίας αλλά και την αλληλεπίδραση μέσω του θεάτρου.

Μια κριτική στον κόσμο των “μεγάλων” και των “μικρών” και μια αισιόδοξη ματιά στην νεανική ορμή και φαντασία. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Μαριγώ Αλεξοπούλου

Σκηνοθεσία: Τζωρτζίνα Κακουδάκη

Μουσική: Αγγελική Γρηγοροπούλου

Προβολές/ Βίντεο: Ίρις Κατσούλα

Ερμηνεύουν: Δημήτρης Γερολυμάτος, Σάββας Βασιλειάδης, Σταύρος Λιλικάκης, Κατερίνα Αγγελίτσα, Ίρις Κατσούλα, Αγγελική Γρηγοροπούλου, Θανάσης Κρομλίδης, Απόφοιτοι της Δραματικής Σχολής Πράξη 7

Πληροφορίες

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Σάββατο, 16/9 στις 21.00 και Κυριακή, 17/9 στις 19.00

Τιμές εισιτηρίων :  7 € (γενική είσοδος), 10 € (για 2 έργα), 14 € (για 3 έργα), 5 € (για ανέργους, ΑΜΕΑ) – Ισχύουν ειδικές προσφορές για: Ομαδικά εισιτήρια, Ημερήσια εισιτήρια, Όλο το πρόγραμμα των παραστάσεων.

Τοποθεσία: Θέατρο Τέχνης – Σκηνή Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα, τηλ. 210 32 22 464 ( Μετρό Σταθμός Ακρόπολη )

Copyrighted Image