ΠΑΙΔΙΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Εργαστήρια Χορού και Θεάτρου για παιδιά στο Dancevacuum

Σύγχρονος χορός για παιδιά



Το εργαστήρι του Σύγχρονου χορού έχει σαν στόχο την εξοικείωση των παιδιών στις τεχνικές του σύγχρονου χορού Limon και Release, την εκγύμναση του σώματος και την καλλιέργεια του ρυθμού. Αναπτύσσει την πρωτοβουλία, την αυτοπεποίθηση, την φαντασία και την δημιουργικότητα. Δίνει την δυνατότητα στο κάθε παιδί να προσεγγίσει το μάθημα του χορού με την προσωπική του κίνηση και όχι απλώς μιμούμενο την δοσμένη.

  • Τετάρτη 4:00 – 4:50 μ.μ. για παιδιά 4 έως 5 ετών με την Μαριλένα Πετρίδου
  • Τετάρτη 5:00 – 5:50 μ.μ. για παιδιά 5 έως 7 ετών με την Σάνια Στριμπάκου
  • Δευτέρα 6:00 – 7:00 μ. μ με την Αναστασία Ζαφειράκη,
  • Τετάρτη 6:00 – 7:00 μ. μ με την Σάνια Στριμπάκου και 
  • Παρασκευή 6:30-7:30 μ. μ. για παιδιά 7 έως 12 ετών με την Μαργαρίτα Τρίκκα

Δημιουργικός χορός για παιδιά

Εξερεύνηση του χώρου, του άλλου, του εαυτού μας, μέσα από κινητικά μοτίβα που ανακαλύπτουμε τη στιγμή της δράσης.
Μελετάμε τις αρχές του σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιάζουμε, παίζουμε με αυτές. Ένα ταξίδι στη φαντασία μας και στις κρυμμένες δυνατότητές μας.

  • παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών με την Βίκυ Βασιλοπούλου κάθε Πέμπτη 5:00 – 6:00 μ.μ

        Σύγχρονος χορός για εφήβους

Εισπνοή, εκπνοή και… πάμε!
..πάτωμα, σώματα, ασκήσεις, επαφή, βλέμματα, σπείρες, στο χώρο και στο χρόνο, διαδρομές, ο σκελετός μου, μουσικές, παιχνίδια, τρέχω, είναι η βαρύτητα, εμπιστοσύνη – σε μένα στον άλλον – στην ομάδα, χορογραφία, ερμηνεία, ιδρώτας, επικοινωνία, ανάσες, ο διπλανός μου, στροφές, ζαλίστηκα.. έπεσα..  ξανασηκώθηκα, και ξανά…. κύκλος, χαλάρωση…Εισπνοή, εκπνοή ..Με όποια σειρά κι αν τα βάλουμε, αυτές οι λέξεις συμπυκνώνουν την εμπειρία του μαθήματος.

  • παιδιά ηλικίας άνω των 13 ετών κάθε Παρασκευή 5:30 – 6:30 μ.μ. με την Μαργαρίτα Τρίκκα

      Εναέριος ακροβατικός χορός με πανιά

Ο εναέριος  ακροβατικός χορός με την χρήση πανιών, απευθύνεται σε όλους και όλες. Αποτελεί το μέσον για να εκφραστούμε, να τολμήσουμε, να υπερβούμε τα προσωπικά μας όρια και να χορέψουμε στον αέρα. Κατά την διάρκεια των ασκήσεων δουλεύουμε την εξοικείωση με το ύψος, την ενδυνάμωση, την ευλυγισία, την φαντασία, τον συνδυασμό κίνησης και μουσικής καθώς και την ανάπτυξη του προσωπικού στυλ κίνησης του καθενός

  • Παιδιά ηλικίας άνω των 10 ετών κάθε Τρίτη 6:45 – 8:00 μ.μ. με την Χρύσα Τραϊκοπούλου

     Capoeira για παιδιά

Η capoeira είναι μια πολεμική τέχνη εμπλουτισμένη με χορευτικές κινήσεις και συνοδευόμενη από παραδοσιακή μουσική, με κινήσεις αποφυγής και επίθεσης, χωρίς να υπάρχει η πρόθεση επαφής με τον συναθλητή-capoeirista.
Γεννήθηκε στην Βραζιλία και έχει εισαχθεί σε σχολεία και ακαδημίες παιδιών, πολεμικών τεχνών ή χορού στην Βραζιλία και σε όλο τον κόσμο. Το παιδί ταυτίζεται από την πρώτη στιγμή με την capoeira με ένα πολύ αυθόρμητο τρόπο, δεδομένου ότι είναι ένα παιχνίδι για τα παιδιά, που ουσιαστικά προσφέρει ιστορική, μουσική και αθλητική εκπαίδευση, όπως φυσικά και εκπαίδευση κοινωνικής συμπεριφοράς, αξιών, ιεραρχιών και σεβασμού ως προς τον δάσκαλο και τους συνανθρώπους.

  • για παιδιά 7 έως 12 ετών κάθε Δευτέρα 5:00 – 6:00 μ.μ. με την Στέλλα Σπύρου

     Street Dance για παιδιά και εφήβους

Ο όρος χορός του δρόμου (Street Dance) καλύπτει όλες τις χορευτικές κινήσεις που προέκυψαν στον δρόμο και σε club, και όχι σε κάποιο ελεγχόμενο studio χορού. Είναι ένας διασκεδαστικός και δυναμικός χορός που βελτιώνει την ισορροπία και τον συντονισμό. Το μάθημα ξεκινάει με ζέσταμα και εν συνεχεία διδάσκονται χορογραφίες τύπου videoclip, αλλά πάντα προσαρμοσμένες στο επίπεδο των μαθητών. Σκοπός είναι η διασκέδαση, αλλά πάντα σε πλαίσια στοιχειώδους πειθαρχίας και σεβασμού μεταξύ των μαθητών και του δασκάλου.

  • Σάββατο 12:30 – 1:30 μ.μ. για παιδιά 7 έως 12 ετών
  • Σάββατο 1:30 – 2:30 μ.μ. για παιδιά άνω των 13 ετών με την Τζίνα Κωνσταντιδάκη

       Break Dance για παιδιά και εφήβους

Το Break Dance αποτελεί σήμερα μία από τις πιο σύγχρονες και δημοφιλείς μορφές χορού. Είναι ένας ελεύθερος χορός, εξαιρετικά δυναμικός και εκρηκτικός που ξεγελάει την βαρύτητα και γυμνάζει όλο το σώμα. Περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές κινήσεις για τα χέρια και τα πόδια, τρέξιμο, περιστροφές, κλωτσιές και άλματα. Η μουσική μπορεί να είναι γρήγορη και ρυθμική ή αργή και αισθησιακή, επιτρέποντας στους χορευτές να εκφραστούν ελεύθερα και να δημιουργήσουν το δικό τους στυλ.

  • παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών, με μικρή ή καθόλου εμπειρία στον χορό κάθε Σάββατο 2:30 – 3:30 μ.μ. για προχωρημένους, 3:30 – 4:30 για αρχάριους με τον Σπύρο Μπόμπολη

     Παιδική Yoga

Η Υoga για παιδιά είναι μία ολιστική μορφή άσκησης με πολύπλευρα οφέλη για την σωματική και την πνευματική υγεία του παιδιού αλλά και για την ψυχολογία του. Tα εργαστήρια περιλαμβάνουν: Σωματικές στάσεις της Yoga (Asanas) μιμούμενοι ζώα και άλλα αντικείμενα ή στοιχεία της φύσης ανάλογα πάντα με την ηλικία των παιδιών και τα στάδια ανάπτυξής του, Παιχνίδια με τις στάσεις της Γιόγκα και Παιχνίδια με την Yoga, Δραματοποίηση παραμυθιών-ιστοριών (συστημική αγωγή), Ιστορίες της Yoga, Ζωγραφική Μandala, Παιχνίδια με την αναπνοή (Pranayama) ανάλογα με την ηλικία

  • Παιδιά ηλικίας 5 – 7 ετών κάθε Δευτέρα 4:00 – 4:50 μ.μ. με την Χριστίνα Καϊάφα

       Χορεύοντας με τους γονείς

Εργαστήρι χορού για όλη την οικογένεια. Μέσα από εικόνες, χρώματα, σχήματα και ποικιλία δημιουργικών κινητικών παιχνιδιών θα οικοδομήσουμε μία μοναδική γειτονιά χορού για όλη την οικογένεια. Μικροί και μεγάλοι αλληλεπιδρούν και συνυπάρχουν αρμονικά, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με στόχο να καλλιεργηθεί η αυτοπεποίθηση, η ανεξαρτητοποίηση, η συνεργασία και η χωροαντιληπτική ικανότητα. Η ισορροπία, η δύναμη, η ταχύτητα και οι διαφορετικές κινητικές ποιότητες, μας παρασύρουν στην μαγεία του χορού!

  • παιδιά ηλικίας από 2 έως 4 ετών, μαζί με τον έναν ή και τους δύο γονείς τους ένα Σάββατο κάθε μήνα στις ακόλουθες ημερομηνίες: 14 Οκτωβρίου, 25 Νοεμβρίου, 9 Δεκεμβρίου 2017 και 20 Ιανουαρίου, 10 Φεβρουαρίου, 10 Μαρτίου, 28 Απριλίου, 12 Μαΐου και 9 Ιουνίου 2018.
  • Ώρα: 10:00 – 11:00 π.μ. και 11:15 – 12:15 μ.μ. με την Σάνια Στριμπάκου

     Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά

Με την Ειρήνη Τσουραμάνη

Ένα θεατρικό εργαστήρι για μαθητές του Δημοτικού, που μέσα από θεατρικές ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων και τεχνικές θεάτρου, προσφέρει την δυνατότητα να αναπτυχθεί η φαντασία και η ομαδικότητα. Η δραματοποίηση παραμυθιών, μύθων, αυτοσχέδιων ιστοριών και θεατρικών κειμένων, δίνει χώρο στην γνώση και την φαντασία, ανοίγει νέους δρόμους έκφρασης. Αντικείμενα, κοστούμια, μουσική, φώτα. Πάμε!

  • για παιδιά 7-12 ετών κάθε Σάββατο 5:00 – 6:30 μ.μ.

    Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους

Με την Μαριλένα Ρασιδάκη

Ένα θεατρικό εργαστήρι βασισμένο στις τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος, μέσα από τις διαφορετικές τεχνικές αυτοσχεδιασμού και παιχνίδια ρόλων, με την βοήθεια της συγγραφής, της προσωπικής αφήγησης, της δημιουργικής κίνησης, της απεικόνισης και αποτύπωσης στο χαρτί, τα παιδιά θα μας αποκαλύψουν τί ξέρουν για τα κορίτσια και τ’ αγόρια.

Ο στόχος του εργαστηρίου είναι να μαζευτεί από την ομάδα το θεατρικό υλικό που θα δημιουργήσει στο τέλος της χρονιάς μια devised παρουσίαση.

  • για παιδιά 13-15 ετών κάθε Παρασκευή 4:00 – 5:15 μ.μ.Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Dancevacuum, Διογένους 42 Χαλάνδρι| τηλ. 6974924991, 210-6819648 – www.dancevacuum,gr | www.facebook.com/dancevacuum

Copyrighted Image