ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2017-18Παραστάσεις ΜΟΝΟ για σχολεία 2017-2018

Θεατρομάθεια “Ο Καραγκιόζης κι η Ειρήνη εναντίον του πολέμου”

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Κώστας Βουτσάς είναι ο Καραγκιόζης-Τρυγαίος στη θεατρική μας παράσταση και υπόσχεται, άφθονο γέλιο αλλά και σημαντικά μηνύματα κατά του πολέμου. Το θεατρικό μας έργο είναι μια νέα, πρωτότυπη διασκευή της Ειρήνης του Αριστοφάνη, που διατηρεί την αμεσότητα, την ποικιλία και ζωντάνια των χαρακτήρων και την ποίηση του λόγου του μεγάλου κωμωδιογράφου. Ταυτόχρονα επιλέγουμε να συνδέσουμε τον κεντρικό ήρωα Τρυγαίο με τον αναγνωρίσιμο τύπο του Καραγκιόζη. Έτσι πιστεύουμε ότι αφενός γεφυρώνουμε την παράδοσή μας και αφετέρου δημιουργούμε αναλογίες προσιτές στα παιδιά. Ο Καραγκιόζης εξάλλου αποτελεί ένα πολύτιμο λαογραφικό στολίδι, που αντιπροσωπεύει το λαό μας και τη λαϊκή-καθημερινή γνώμη του Ρωμιού και έχουμε χρέος να τον διαφυλάξουμε και να μην τον απαρνηθούμε. 
(ΔΕΝ είναι θέατρο σκιών)

Παιδαγωγικοί στόχοι του έργου

Η παράσταση της Θεατρομάθειας, επιθυμούμε να συμβάλει τόσο στο διάλογο για την αναγκαιότητα της Ειρήνης και τις επιπτώσεις του πολέμου όσο και να γνωρίσει στα παιδιά τον Αριστοφάνη προσφέροντάς τους έτσι σταθερές αξίες και καταφύγιο αισιοδοξίας για τη ζωή τους. 
Η παράσταση έχει λάβει υπόψιν την ηλικία στην οποία απευθύνεται και χωρίς να έχουν γίνει υπεραπλουστεύσεις του έργου, ωστόσο έχουν απαλειφθεί βωμολοχίες και διονυσιακά αστεία καθώς και οι υπερβολικές αναφορές στο ιστορικό πλαίσιο του Αριστοφάνη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι δημιουργώντας με σοβαρότητα σύγχρονες αναλογίες στο έργο θα γίνει ελκυστικότερο και πιο κατανοητό για τα παιδιά και τους εφήβους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Αριστοφάνης

Ελεύθερη απόδοση-Διασκευή: Αλίκη Κατσαβού – Κώστας Βουτσάς

Σκηνοθεσία: Κώστας Βουτσάς

Σκηνικά – Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος

Μουσική: Αναστασία Παπαδημητρίου

Ενορχήστρωση: Γιώργος Κωνσταντινίδης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίτσα Βουτσά

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Αλίκη Κατσαβού, Αλκμήνη Σταθάτου, Φίλιππος Ζαρφειάδης, Τάσος Κοντόγιωργας

Κατασκευή Κοστουμιών: Άννα Κατσαβού

Κατασκευή Σκηνικού: Παναγιώτης Παλαιοθόδωρος

Ηχογράφηση-Μοντάζ ήχου: Στέλιος Τζανετής

 

Πληροφορίες

Οργανωμένες πρωινές παραστάσεις καθημερινά για σχολεία στις 10.30 π.μ.

Πληροφορίες-κρατήσεις: τηλ. 2109025025 

Copyrighted Image