Νέα

Ενθουσίασε ο “Πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς”

Ένα συναρπαστικό μουσικό παραμύθι με υπέροχες μελωδίες, πολύχρωμα σκηνικά, εντυπωσιακά κοστούμια, γερές δόσεις χιούμορ, μαγικά κόλπα κι ένα καστ υψηλών προδιαγραφών παρακολούθησαν την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 μικροί και μεγάλοι στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η πρεμιέρα της νέας όπερας για παιδικά και νέους Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς του συνθέτη και σκηνοθέτη Θοδωρή Αμπαζή σε λιμπρέτο Σοφιάννας Θεοφάνους ενθουσίασε το πολυπληθές κοινό που χάρισε στο τέλος το πιο θερμό του χειροκρότημα. Για τους λιλιπούτειους θεατές αποτέλεσε μια ιδεώδη εισαγωγή στον υπέροχο κόσμο της όπερας.

Βασισμένο σε γνωστό ρώσικο παραμύθι, στο όποιο βασίστηκε και το διάσημο μπαλέτο του Ιγκόρ Στραβίνσκι, Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς, η πρώτη παραγγελία όπερας για παιδιά και νέους της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, εξιστορεί το συναρπαστικό ταξίδι του πρίγκιπα Ιβάν στο Μαύρο Δάσος του Μάγου Βασιλιά Κοσέι. Με τη βοήθεια του Λύκου Βολκ αναζητά το χρυσό Πουλί της Φωτάς για να αποδείξει στον πατέρα του ότι αξίζει να γίνει ο επόμενος τσάρος.

Πρωταγωνιστής της παράστασης η εξαιρετική μουσική του Θοδωρή Αμπαζή που ξεχείλιζε από λυρισμό και συναίσθημα, κλείνοντας ταπεινά το μάτι στο δάσκαλο Στραβίνσκι. Το εξαμελές ενόργανο σύνολο διεύθυνε ο Μιχάλης Παπαπέτρου με ζωντάνια. Η σκηνοθεσία του Θοδωρή Αμπαζή εμπνευσμένη και ευρηματική, δημιουργώντας μια παράσταση γεμάτη ρυθμό, χιούμορ και φρέσκες ιδέες.

Τα σκηνικά και κοστούμια του Κέννυ ΜακΛέλλαν πολύχρωμα, παραμυθένια και άκρως εντυπωσιακά. Βασικό μέρος του σκηνικού μια πελώρια μαγική ντουλάπα η οποία κάθε φορά που άνοιγε μετέφερε τους θεατές κι σε ένα διαφορετικό μέρος, από το βασίλειο του τσάρου μέχρι το Μαύρο Δάσος. Τα περίτεχνα κοστούμια ολοκλήρωναν το μαγικό περιβάλλον.

Ο Γιάννης Καλύβας ως πρίγκιπας Ιβάν ήταν εκφραστικός και απολαυστικός, δίνοντας στον ρόλο μια έντονη κωμική διάσταση. Εξίσου εκφραστική και η Βάσια Ζαχαροπούλου ως Πουλί της Φωτιάς/Γελένα. Μαζί τους ένα λαμπρό καστ πρωταγωνιστών αποτελούμενο από τους  Δημήτρη Ναλμπάντη, Παναγιώτη Αθανασόπουλο, Βασίλη Δημακόπουλο, Λητώ Μεσσήνη, Γιάννη Φίλια, Νικόλα Μαραζιώτη και Μαρία Κατριβέση.

Η παράσταση θα συνεχιστεί έως τις 3 Ιανουαρίου 2018.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση δείτε ΕΔΩ.

Copyrighted Image