Είσοδος Ελεύθερη

«Παίζοντας με τους Όρνιθες του Αριστοφάνη» στη Νέα Μάκρη

Ο Θίασος ΚΑΡΟΥΖΕΛ του Θωμά Πανδή προσκαλεί όλα τα παιδιά την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 11:00 πμ στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο Νέας Μάκρης για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Παίζοντας με τους Όρνιθες του Αριστοφάνη». Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα της Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Μαραθώνα και του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά η εκδήλωση γίνεται με σκοπό την κάλυψη αναγκών των αδέσποτων του Δήμου όπως ζωοτροφές, εμβόλια, στειρώσεις, έκτακτα περιστατικά και χειρουργεία. Εάν πιστεύετε στο έργο του Σωματείου μπορείτε να προσφέρετε ξηρά σκυλοτροφή, κουβερτούλες, σπιτάκια ή δωρεά σε χρήματα. Οι εθελοντές θα είναι εκεί για να συλλέξουν τις προσφορές σας. 

Στο έργο αυτό του Αριστοφάνη ο Πισθέταιρος αποφασίζει να ταξιδέψει για τον ουρανό όπου θα συναντήσει τα πουλιά και θα προσπαθήσει να τα πείσει να φτιάξουν μία πόλη όπου δεν θα υπάρχει πόλεμος, πείνα και δυστυχία και δεν θα τα εκμεταλλεύονται ούτε οι άνθρωποι ούτε οι Θεοί. Μόνος του βέβαια δεν θα μπορέσει να ταξιδέψει αλλά θα χρειαστεί τη βοήθεια των παιδιών για να τον μεταμφιέσουν σε πουλί. Βέβαια και τα ίδια τα παιδιά θα γίνουν πουλιά για να μπορέσουν να διώξουν όλους εκείνους που μόλις μάθουν για τη δημιουργία της νέας πόλης θα προσπαθήσουν να πάνε και να τους πάρουν όλο το φαγητό.

Άραγε θα καταφέρουν ο Πισθέταιρος και τα παιδιά να φτιάξουν  την νέα πόλη στον ουρανό;

Ένα διδακτικό και διασκεδαστικό παραμύθι για παιδάκια όλων των ηλικιών βασισμένο στην κωμωδία του Αριστοφάνη “Όρνιθες” και διανθισμένο με πρωτότυπα τραγουδάκια διασκευασμένα για παιδιά.

Τα πανανθρώπινα μηνύματα του σπουδαίου αυτού έργου του Αριστοφάνη μεταφέρονται στα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, το γέλιο και την μουσική σε μια παράσταση όλο χαρά.

Ο σκηνοθέτης Μιχάλης Καλαμπόκης σκηνοθετεί τους Θωμά Πανδή ( Πισθέταιρος), Βέρα Μακρομαρίδου (Κότα, Γκίκγ, Φαμφάρας, Ίριδα, Πρωτόγονος), Μάριον Τσιτσέκα ( Αηδόνα, Μάντισσα, Νομοπώλης, Πρωτόγονος).

Η διασκευή του κειμένου έγινε από την Αλεξάνδρα Βουτζουράκη.

Μουσική–τραγούδια από τον Αντώνη Καραθανασόπουλο.

Σκηνικά και κουστούμια των F&F.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: Θωμάς Πανδής 6948364859 – Email: [email protected]

Copyrighted Image