ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2017-18Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2017-2018

Μπιπ «Όσα φέρνει ο άνεμος»

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένας πολύ δυνατός αέρας έγινε η αιτία για να συναντηθούν σε ένα χωράφι δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες. Ένα ρακένδυτο σκιάχτρο και μία πανέμορφη κουρδιστή κούκλα, που χορεύει και τραγουδάει. Κοινός παρονομαστής και των δύο είναι η σωματική τους αδυναμία, καθώς από τη μία η κούκλα δεν μπορεί να τραγουδήσει γιατί έπεσε και έσπασε το κουρδιστήρι της και από την άλλη το σκιάχτρο δεν μπορεί να περπατήσει, αφού είναι καρφωμένο στο χώμα.
Θα καταφέρουν άραγε οι δύο ήρωες να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους; Θα μπορέσει τελικά το σκιάχτρο να ξεκολλήσει από το έδαφος και να το σκάσει μακριά σε μέρη που δεν θα τον φοβούνται και θα τον δέχονται γι’ αυτό που είναι; Θα μπορέσει η κούκλα να ξανατραγουδήσει και να κερδίσει τη θέση της πίσω στο δωμάτιο με τα παιχνίδια; Μπορούν να συνυπάρξουν δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι μεταξύ τους;

Μάρτυρες των κωμικών, ανατρεπτικών και παράλληλα συγκινησιακών καταστάσεων, που προκύπτουν από αυτή την απρόσμενη συνάντηση, είναι οι μικροί θεατές, που καλούνται να πάρουν μέρος και να βοηθήσουν τους δύο ήρωες να βρουν λύση. Η διαφορετικότητα, ο κοινωνικός ρατσισμός, ο σχολικός εκφοβισμός (bullying), ο καταναλωτισμός, αλλά και η ανιδιοτελής φιλία και η αγάπη, καθώς και το ευαίσθητο θέμα της αναπηρίας, θίγονται με τρόπο παιδαγωγικό και ευχάριστο για τα παιδιά μέσα από τη διαδραστική παράσταση Όσα φέρνει ο άνεμος, που παρουσιάζει η ομάδα θεάτρου «Εν Θεάτρω».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιάννης Ζέρβας
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Ομάδα Θεάτρου «Εν Θεάτρω»
ΜΟΥΣΙΚΗ: Νίκη Γκουντούμη
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Λίλη Τέγου
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΣ: Νικολέτα Δάφνου
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Μαρία Γκουντέλια
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Γιάννης Ζέρβας
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Κώστας Τσιαγάς
ΣΚΙΤΣΑ: Κρίτων

Ηθοποιοί
ΚΟΥΚΛΑ: Βανέσσα Αραπάκη
ΣΚΙΑΧΤΡΟ: Γιάννης Ζέρβας

               

Πληροφορίες

Διάρκεια Παράστασης : 70′

Πρεμιέρα: 18 Νοεμβρίου 2017

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 4:30 μμ.

Τιμές εισιτηρίων : 10 € γενική είσοδος, 5 € για κάθε παιδί

Πληροφορίες-κρατήσεις: ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΝ ΘΕΑΤΡΩ»
Τηλέφωνο: 6984141352
e-mail: [email protected]
www.entheatro.gr

Τοποθεσία: ΘΕΑΤΡΟ ΜΠΙΠ, Αγίου Μελετίου 25 & Κυκλάδων, Κυψέλη – Τηλ.: 213 0344074

Copyrighted Image