ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΡεπορτάζ

Shadowland: Μάγεψαν οι PILOBOLUS το αθηναϊκό κοινό στο Μέγαρο Μουσικής

Μαγευτικές βραδιές προσέφερε το διεθνούς φήμης συγκρότημα σύγχρονου χορού στο κοινό της πρωτεύουσας.

της Ελίζας Κυρτσόγλου

Οι PILOBOLUS ένα από τα πιο διάσημα συγκροτήματα χορού στη Νέα Υόρκη ανατρέπουν το θέαμα που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Πρόκειται για χορευτές που κινούνται πίσω από την οθόνη ζωντανά, χρησιμοποιώντας το φως, τη σκιά και πολυμέσα. Με πρωταγωνιστή την ελαστικότητα των σωμάτων τους, δίνουν μια νέα διάσταση στο θέαμα του χορού.

Ο θεατής που έφτασε στο Μέγαρο Μουσικής  είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα θέαμα που συνδυάζει το χορό, το θέατρο με τη σκιά, ενώ με τη χρήση πολυμέσων και φωτισμού οι PILOBOLUS προσφέρουν μια παράσταση διαφορετική, σύγχρονη, γεμάτη εκπλήξεις ακόμα και για τον πιο υποψιασμένο θεατή.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Μέσα στη νύχτα, σε ένα μικρό σπίτι μία έφηβη κοπέλα ετοιμάζεται να κοιμηθεί. Παρόλο που για τους γονείς της εξακολουθεί να είναι ένα μικρό κορίτσι, εκείνη θέλει την ανεξαρτησία της για να ανακαλύψει τον κόσμο. Αποκοιμιέται με τις σκέψεις της. Μέσα από τα όνειρά της ξυπνάει η σκιά της που κρύβεται πίσω από τον τοίχο του κρεβατιού και δραπετεύει από το σπίτι. Τα τοιχώματα στροβιλίζονται και η κοπέλα-σκιά που μεταμορφώνεται με μαγικό τρόπο σε ένα χαριτωμένο σκυλάκι, αρχίζει ένα περιπετειώδες ταξίδι στη Shadowland, τη χώρα των σκιών!

Οι γρήγοροι ρυθμοί και οι συνεχείς εναλλαγές των σκηνών ανάγουν τους PILOBOLUS σε ένα πρωτοποριακό θέαμα για τα ελληνικά δεδομένα. Η πλαστικότητα των σωμάτων, τα λαστιχένια κορμιά τους, ενθουσιάζουν το κοινό κάθε χώρας συμπεριλαμβανομένου και της δικής μας. Δε λείπει το χειροκρότημα σε κάθε σκηνή που δημιουργεί ενθουσιασμό στο κοινό, και είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικό.

Οι μοναδικοί PILOBOLUS δεν αφήνουν το ελληνικό κοινό χωρίς να το ευχαριστήσουν. Στο τέλος της παράστασης έχουν ετοιμάσει ένα ξεχωριστό μέρος που έχει άρωμα Ελλάδας και ομολογουμένως ενθουσιάζει το κοινό. Ελπίζοντας πως το ραντεβού θα ανανεωθεί και την επόμενη χρονιά η Αθήνα αποχαιρέτα το νεοϋρκέζικο συγκρότημα των μοναδικών PILOBOLUS .

Copyrighted Image