Νέα

Παράσταση αφήγησης με ζωντανή μουσική στον Πολυχώρο Show What

Πως γεννήθηκαν οι λέξεις; Πως επικοινωνούσαν οι άνθρωποι παλιά; Τι τους οδήγησε να φτιάξουν γράμματα; Γιατί έλεγαν ιστορίες; Ποιός ήταν ο πρώτος παραμυθάς και πως ήρθαν τα παραμύθια στη γη; Και τώρα πια που οι λέξεις γίνονται βιβλία, πως τα βιβλία γίνονται καλοί μας φίλοι;

Η αφηγήτρια Κοκκίνου Βιργινία και ο μουσικός Γιάννης Ανθόπουλος κεντάνε την ιστορία της γραφής, του βιβλίου και των παραμυθιών, ταξιδεύοντάς μας σε εποχές μαγικές και μυστηριακές. Μέσα από την αφήγηση και τη μυθοπλασία τα παιδιά συμμετέχουν στην εξέλιξη του λόγου, διαβάζουν ένα από τα πρώτα παραμύθια που γράφτηκαν, φτιάχνουν την δικιά τους ιστορία με την εικονογραφική γραφή.

Ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να ψυχαγωγήσει και να επιμορφώσει τα παιδιά με γνώμονα τη δύναμη της αφήγησης και των ιστοριών, του προφορικού λόγου που αφυπνίζει τη φαντασία και δημιουργεί εικόνες μοναδικές στον καθένα μας.

Στην αφήγηση εκτός του πρωτότυπου κειμένου ακούγονται τα παραμύθια Η γυναίκα του γίγαντα, της Μαρίας Ρουσάκη, εκδ. Μεταίχμιο και Οι άνθρωποι που έκλεψαν τα γράμματα από τους θεούς της Μαρίας Αγγελίδου, εκδ. Πατάκης.

Μετά το πέρας της αφήγησης τα παιδιά χαράσουν πάνω σε πηλό τη δικιά τους ιστορία με εικονογράμματα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αφήγηση, σχεδιασμός-υλοποίηση προγράμματος: Βιργινία Κοκκίνου

Μουσική: Γιάννης Ανθόπουλος

Στίχοι πρωτότυπων τραγουδιών: Βιργινία Κοκκίνου

Μουσική πρωτότυπων τραγουδιών: Γιάννης Ανθόπουλος

 

Πληροφορίες

Διάρκεια: 90′

Ηλικίες: 5+

Είσοδος: 6 ευρώ

Τοποθεσία: Πολυχώρος Show What, Πλ. Μεσολογγίου 6, Παγκράτι τηλ. 210 7295401

Copyrighted Image