ΝέαΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

“Ιστορίες για Καληνύχτα” – Σεμινάριο αφήγησης ιστοριών για νέους γονείς

«Μαμά, θα μου πεις μια δική σου ιστορία;»«Μπαμπά, θέλω να μου πεις ένα παραμύθι με μάγισσες»… Ως νέοι γονείς ή παιδαγωγοί συχνά καλούμαστε να επινοήσουμε μια ιστορία και να την αφηγηθούμε στα παιδιά. Όμως, είτε από έλλειψη φαντασίας είτε λόγω κακής μνήμης αντί να αυτοσχεδιάσουμε διασκεδάζοντας μαζί τους, συνήθως ανατρέχουμε σε κάποιο βιβλίο, μια λύση σίγουρη και ασφαλής.

Μήπως ήρθε η ώρα να γίνουμε παραμυθάδες;

Κάθε Τετάρτη, και για 5 συναντήσεις, θα μάθουμε πώς να λέμε ευφάνταστες ιστορίες χωρίς να νοιαζόμαστε αν θα ακολουθούν τη γλαφυρή ανάγνωση ενός βιβλίου ή να αγχωνόμαστε με την αποστήθιση του κειμένου. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και θεατροπαιδαγωγικές ασκήσεις θα γνωρίσουμε την τέχνη της αφήγησης, θα ακούσουμε και θα πούμε ιστορίες, θα διασκεδάσουμε παίζοντας με τις λέξεις, με το ηχόχρωμα της φωνής, θα αυτοσχεδιάσουμε εφευρίσκοντας και δραματοποιώντας παραμύθια.

Ας πάρουμε επιτέλους το θάρρος να πούμε μία ιστορία για καληνύχτα.

 

Πληροφορίες

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 21.00-22.30

28/02-28/03

Στον πολυχώρο Show…What? (Πλ. Μεσολογγίου 6, Παγκράτι)

Συνολικό κόστος: 50€

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2107295401, στο mail [email protected] ή στο fb showwhat.gr

 

Σχεδιασμός-Συντονισμός: Κατερίνα Αδαμάρα | θεατροπαιδαγωγός-αφηγήτρια (Μ.Α.)

 

Βιογραφικό

Η Κατερίνα Αδαμάρα είναι παιδαγωγός, απόφοιτος του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και θεατροπαιδαγωγός (Master of Arts) καθώς ολοκλήρωσε τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Βερολίνου (UdK). Στο ίδιο πανεπιστήμιο εξειδικεύτηκε στη συνέχεια ως αφηγήτρια παίρνοντας την υποτροφία για την “Καλλιτεχνική Αφήγηση στην Τέχνη και την Εκπαίδευση”. Από το 2017 είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διακριθεί με τις υποτροφίες της Rosa-Luxemburg Stiftung και του UDK Berlin Career College.

Πριν και κατά την διάρκεια των σπουδών της έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη σε φοιτητικές θεατρικές ομάδες και σε εργαστήριο σωματικού θεάτρου στην Θεσσαλονίκη. Στο Βερολίνο υπήρξε βοηθός- εμψυχώτρια στο κρατικό θέατρο Maxim Gorki Theater, στον τομέα της Θεατροπαιδαγωγικής.

Από το 2011 συνεργάζεται με καλλιτεχνικούς, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς, φεστιβάλ, θέατρα, βιβλιοθήκες, σχολεία, εκπαιδευτήρια, νοσοκομεία, κέντρα απεξάρτησης, κέντρα στήριξης ατόμων με αναπηρία και αυτισμό, αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες: Πανελλήνιο  Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας, Ίδρυμα Rosa-Luxemburg, Πολιτιστικό Κέντρο ΄Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ΄Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζής, Athens Bienalle 5to6, Athens Comics Library, Γερμανική Σχολή Αθηνών, 4ο Φεστιβάλ Πειραματικής Αφήγησης Αθηνών, Λόγου Παίγνιο, Quilombo Centro Cultural, Μικροφυίες, Σπορείο, Ροδάκινο.

Σχεδιάζει και υλοποιεί projects και workshops για παιδιά, νέους και ενήλικες χρησιμοποιώντας τεχνικές του θεάτρου και της αφήγησης. Επιπλέον το 2016 ίδρυσε την Athens Disco Kidz η οποία οργανώνει και εμψυχώνει παιδικές γιορτές. Από το 2017 εργάζεται ως εκπαιδευτικός διαπολιτισμικής εκπαίδευσης διδάσκοντας την ελληνική ως ξένη γλώσσα στην Μ.Κ.Ο ΕΛΙΞ για παιδιά προσφυγικών πληθυσμών. Παράλληλα είναι καλλιτεχνική βοηθός του φεστιβάλ σύγχρονου ελληνικού θεάτρου  New Greek Wave στην Βρέμη που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2018.

Της αρέσει να πειραματίζεται συνδυάζοντας τις παραστατικές τέχνες (θέατρο, αφήγηση, μουσική, χορός) και εξελίσσεται συνεχώς μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και δημιουργικά παιχνίδια φαντασίας, έκφρασης και επικοινωνίας.

Copyrighted Image