ΚΡΙΤΙΚΗΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Είδαμε…«Οι Εφευρέσεις που άλλαξαν τον Κόσμο» στο θέατρο Γκλόρια

«Οι Εφευρέσεις που άλλαξαν τον Κόσμο» παρουσιάζονται τη φετινή θεατρική σεζόν στο θέατρο Γκλόρια, με διασκεδαστικό τρόπο και με τη χρήση σύγχρονων μέσων, δείχνοντας σε μικρούς και μεγάλους πως ο δρόμος της μάθησης περνά πολλές φορές μέσα από τη διασκέδαση.

από την Ελίζα Κυρτσόγλου

Γιάννης Σαρακατσάνης-Κίμων Φιορέτος

Λίγα λόγια για το έργο:

Με απλό και σύγχρονο τρόπο η παράσταση παρουσιάζει τη ζωή των επιστημόνων που άφησαν εποχή, έχοντας στόχο να εμπνεύσει τα παιδιά και να τους δείξει ένα τρόπο να σκεφτούν επιστημονικά. Ποιος είναι όμως ο μεγαλύτερος εφευρέτης όλων των εποχών κατά την άποψη των παιδιών; Είναι γυναίκα ή άντρας; Είναι κάποιος από αυτούς που όλοι γνωρίζουμε; Είναι από το παρελθόν ή έχει στοιχεία από το μέλλον; Οι σημερινοί επιστήμονες τι πιστεύουν για όλα αυτά;

Γιάννης Σαρακατσάνης-Αλεξάνδρα Ούστα

Ο Γιάννης Σαρακατσάνης κάνει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία της παράστασης και ακολουθώντας γρήγορους ρυθμούς κρατά το ενδιαφέρον των θεατών αμείωτο σε όλη τη διάρκειά της. Η διασκευή του έργου δίνει τη δυνατότητα στο θεατή να βρίσκεται συνεχώς μπροστά σε ιστορίες που από τη μια του προσθέτουν καινούργιες γνώσεις από την άλλη τον διασκεδάζουν.

Τζεφ Μαράουι-Αλεξάνδρα Ούστα-Σωσώ Χατζημανώλη-Σταύρος Γιαννουλάδης

Οι ηθοποιοί της παράστασης (Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Τζεφ Μαράουι, Αλεξάνδρα Ούστα, Γιάννης Σαρακατσάνης, Κίμων Φιορέτος, Σωσώ Χατζημανώλη) κρατώντας την επικοινωνία με τους μικρούς θεατές και υποστηρίζουν με πολύ χιούμορ τα διαδραστικά σημεία του έργου, και ερμηνεύουν με ζωντάνια τους διαφορετικούς ρόλους τους.

Οι animation προβολές της Χρυσούλας Κοροβέση και του Μάριου Γαμπιεράκη είναι εύστοχες και ντύνουν με αρμονία την παράσταση.

Όλοι συντελεστές δίνουν την ώθηση στους θεατές να πραγματοποιήσουν με εισιτήριο το χιούμορ και διαβατήριο τη γνώση ένα ταξίδι στον κόσμο των εφευρέσεων. Ένα ταξίδι που ξεκινά από τη νεολιθική εποχή και την αρχαία Ελλάδα και τελειώνει με τις σκέψεις για τις εφευρέσεις του μέλλοντος το 2050 μ.χ.

Το μήνυμα της παράστασης είναι σαφές. Τη μεγαλύτερη εφεύρεση όλων των εποχών ακόμα δεν την έχουμε δει… ίσως ο μεγαλύτερος εφευρέτης είναι ένας από τους μικρούς θεατές!

Θανάσης Ζερίτης
Σταύρος Γιαννουλάδης
Σωσώ Χατζημανώλη
Γιάννης Σαρακατσάνης

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση δείτε ΕΔΩ.

Copyrighted Image