ΚΡΙΤΙΚΗΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Είδαμε…”Χένσελ και Γκρέτελ” στο θέατρο Κιβωτός

Με μουσική, λυρικό τραγούδι και ένα υπέροχο παραμύθι, υποδέχθηκε και τη φετινή χρονιά η Καρμέν Ρουγγέρη τους μικρούς και μεγάλους πιστούς της φίλους. Το διάσημο παραμύθι των αδελφών Γκριμ «Χένσελ και Γκρέτελ» παρουσιάζεται και γεμίζει τη σκηνή του θεάτρου Κιβωτός με πολύ τραγούδι, ζωντάνια και χρώμα.

από την Ελίζα Κυρτσόγλου

Λίγα λόγια για το έργο

Το παραμύθι είναι γνωστό σε μικρούς και μεγάλους. Ο μικρός Χένσελ και η μικρή Γκρέτελ ζούσαν με τους γονείς του σε ένα μικρό σπίτι. Ήταν πολύ φτωχοί και με δυσκολία μπορούσαν να εξασφαλίσουν το καθημερινό φαγητό. Μια μέρα, εκεί που έπαιζαν μέσα στο σπίτι, έχυσαν κατά λάθος το γάλα που είχε κρατήσει η μαμά μέσα στο φανάρι. Τα παιδιά που στεναχώρησαν τη μητέρα τους αποφασίζουν να πάνε στο δάσος και να μαζέψουν αγριοφράουλες για να τις προσφέρουν. Η περιπέτεια ξεκινά. Θα συναντήσουν εκεί λουλούδια που χορεύουν, πουλιά που τραγουδούν, άλλα παραμυθένια πλάσματα του δάσους. Στο τέλος θα βρεθούν σε ένα σπίτι που είναι φτιαγμένο από ζαχαρωτά, μα εκεί θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κακιά μάγισσα.

Στη σκηνοθεσία και το κείμενο συναντάμε την Κάρμεν Ρουγγέρη που έχει δημιουργήσει μια υπέροχη ατμόσφαιρα τονίζοντας ιδιαίτερα τα λυρικά σημεία του έργου. Μέσα από το κείμενο δίνονται απλόχερα μηνύματα και προβληματισμοί που μπορούν μικροί και μεγάλοι να συζητήσουν και να διδαχθούν από αυτά. Η τρυφερότητα και το χιούμορ βρίσκονται σε όλα τα σημεία του έργου κάνοντάς το ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Οι ηθοποιοί άριστοι στο είδος τόσο του τραγουδιού όσο και της υποκριτικής, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και συμπαρασύρουν στον κόσμο του παραμυθού μικρούς και μεγάλους.

Τα μοναδικά σκηνικά αλλά και τα ξεχωριστά κοστούμια έχει σχεδιάσει η ταλαντούχα Χριστίνα Κουλουμπή. Γεμάτα χρώματα και ζωντάνια αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο όλα τα σημεία του παραμυθιού.

Σίγουρα ο θεατής έχει τη ευκαιρία να παρακολουθήσει μια ξεχωριστή παράσταση. Να έρθει σε επαφή με το είδος του λυρικού θεάτρου και να ψυχαγωγηθεί με τον καλύτερο τρόπο. Μη τη χάσετε!

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση δείτε ΕΔΩ.

Copyrighted Image