ΝέαΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

3o Bobos Arts Festival στον Κήπο του Μεγάρου

Το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ Bobos Arts Festival, που διοργανώνεται στην Αθήνα για τρίτη συνεχή χρονιά, έρχεται στον Κήπο του Μεγάρου την Κυριακή 10 Ιουνίου. Mια μέρα ποιοτικής ψυχαγωγίας με ένα πλούσιο πρόγραμμα επιλεγμένων δράσεων, οι οποίες στόχο έχουν να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τον πολιτισμό και τις τέχνες!

Φορέστε τα καπέλα σας, πάρτε τις πικ νικ κουβέρτες σας και ελάτε να περάσουμε μαζί συναρπαστικές στιγμές, γεμάτες παιχνίδι στον καταπράσινο Κήπο του Μεγάρου!

Μικροί από 3 έως 12 ετών αλλά και μεγάλοι κάθε ηλικίας έχουν τη δυνατότητα από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, με την αγορά ενός ατομικού εισιτηρίου, να παρακολουθούν όλες τις εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ή να βγαίνουν από τον Κήπο και να επιστρέφουν σε αυτόν για να διασκεδάσουν επιλέγοντας την εκδήλωση που προτιμούν.

Μουσική, θέατρο, εικαστικές δράσεις και δημιουργικό παιχνίδι σε μια μεγάλη γιορτή για το παιδί, τον πολιτισμό και τις τέχνες!

 

Στη σκηνή του 3ου Bobos Arts Festival θα απολαύσουμε:

  • Τους Burger Project στη νέα τους διαδραστική παιχνιδο-συναυλία για παιδιά αλλά και ευφάνταστους ενήλικες «Ένα τρελό κοντσέρτο». Με όχημα τα τραγούδια των Burger Project, γρήγορα μουσικοκινητικά παιχνίδια και χιουμοριστικούς αυτοσχεδιασμούς, μικροί και μεγάλοι θεατές ενεργοποιούν τη φαντασία τους και αλληλεπιδρούν με ρυθμούς και ήχους. Αφού γνωρίσουμε τα μουσικά όργανα της μπάντας, περιπλανιόμαστε στα καινούργια τους τραγούδια από το cd «Μουσική και φίλοι» αλλά και σε πιο παλιές επιτυχίες τους απ’ το «Μαμά, θα κάνω μπάντα», τραγουδάμε όλοι μαζί παρέα, παίζουμε μουσικό καθρέφτη, ακολουθούμε τους στίχους… Στο τέλος, ο χορός κερδίζει μικρούς και μεγάλους!

 

  • Το θεατρικό παραμύθι με ζωντανή μουσική και κούκλες του Δημήτρη Μπασλάμ «Ο Αγησίλαγος», που μιλά για τον υγιεινό τρόπο ζωής και αγαπήθηκε από παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Ο συγγραφέας, μέσα από τις περιπέτειες ενός καλοφαγά μάγειρα λαγού, μας κάνει ένα ευχάριστο μάθημα διατροφής δίχως καμία διάθεση διδακτισμού ή ηθικολογίας, ενώ παράλληλα αναφέρεται και στην πολυπολιτισμικότητα της κοινωνίας. Οι κούκλες, δια χειρός Δήμητρας Γιοβάνη, παίρνουν σάρκα και οστά από τρεις ηθοποιούς σε ρόλο εμψυχωτή και αφηγητή, οι οποίοι, χάρη στη σπιρτάδα του κειμένου, τις κάνουν να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των θεατών. Επί σκηνής, βρίσκονται επίσης δύο μουσικοί που σχολιάζουν και τραγουδούν τα παθήματα του κυρίου Αγησίλαγου.

  • Την παράσταση «Ο τρομερός εχθρός και ο αλυσοδεμένος ελέφαντας», δύο ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι διασκευασμένες από τη βραβευμένη θεατρική Ομάδα Τόπι, φτιαγμένες με πολύ κέφι, χιούμορ, διάδραση και φαντασία για μικρά και μεγάλα παιδιά. Όλα διαδραματίζονται σε ένα τσίρκο με κλόουν, ζογκλέρ, μάγους, ταχυδακτυλουργούς και… έναν τεράστιο ελέφαντα! Μια ιστορία αγάπης και μίσους, ταπεινοφροσύνης και ματαιοδοξίας που εξηγεί πώς ο τρομερός εχθρός μας μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος μας.

  • Μια διαδραστική αφήγηση από τη διάσημη αργεντινή συγγραφέα και εικονογράφο Isol στην πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα. Η συμμετοχή της στο Bobos Festival είναι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του κοινού να τη γνωρίσει από κοντά και να έρθει σε άμεση επαφή με το έργο της. Η Isol έχει συνεργαστεί με σπουδαίους συγγραφείς και καλλιτέχνες και έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία. Το πιο σημαντικό είναι το ALMA (2013), η σπουδαιότερη διάκριση για συγγραφείς-εικονογράφους που απονέμεται κάθε χρόνο από τη σουηδική κυβέρνηση στη μνήμη της Astrid Lindgren. Από τις εκδόσεις Μάρτης κυκλοφορούν τα βιβλία της Νουμεράλια, Ο Πετίτ το τέρας, Νοτούρνο, Είναι καλό να έχεις ένα παπάκι.

  • Ευφάνταστα σόου από τους La Petite Marguerite (Bubble Show), τον Alex de Paris και τους Motus Terrae.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και παράλληλα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων,  θα πραγματοποιούνται πρωτότυπες δράσεις:

  • «British Council Kids’ Corner: Παίζοντας με τις λέξεις». Μέσα από διαφόρων ειδών παιχνίδια –κινητικά, εκπαιδευτικά, θεατρικά, ψυχαγωγικά ή άλλα–, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με μερικές από τις γλώσσες του κόσμου, ακονίζοντας τη μνήμη τους και τη γλωσσική τους ικανότητα. Μέσα από τις δράσεις θα αναδειχθεί η σημασία της εκμάθησης ξένων γλωσσών, ενώ μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες, όπως η παρατήρηση, η ομαδικότητα, η συνεργασία. Τις δραστηριότητες εποπτεύουν τρεις έμπειροι εμψυχωτές-παιδαγωγοί.
  • «Μικροί αρχαιολόγοι, μεγάλες ανακαλύψεις» από το Archaeolab. Μια πρωτότυπη δραστηριότητα, η οποία προσομοιάζει τη διαδικασία μιας αρχαιολογικής ανασκαφής, μέσα από το παιχνίδι και τη χρήση κουτιών. Πώς γίνεται μια ανασκαφή; Πώς οι αρχαιολόγοι ανασυνθέτουν το παρελθόν από τα ευρήματα; Τα παιδιά γνωρίζουν την επιστημονική διαδικασία διαχείρισης και ερμηνείας των ευρημάτων. Γιατί τα ευρήματα, είναι σαν τις λέξεις που, αν τις βάλεις στη σωστή σειρά, έχουν να μας πουν μια ιστορία! Τέσσερις ιστορίες από διαφορετικές εποχές περιμένουν να τις ανακαλύψουμε!
  • «Μελωδο-ποιώ» από την Εταιρεία Πολιτισμού Πeripatos. Ένα εικαστικό εργαστήριο εμπνευσμένο από τους ήχους του καλοκαιριού. Κοχύλια, πέτρες, ξύλα, χάντρες και κορδέλες συνδυάζονται αρμονικά για την κατασκευή ενός μελωδού (μελωδικής αεροκαμπάνας).
  • Εικαστικές δράσεις από τις Εκδόσεις Μάρτης βασισμένες στις πρωτότυπες δημιουργίες της Isol.

Το φεστιβάλ παρουσιάζει ο ηθοποιός Γιάννης Σαρακατσάνης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

3o Bobos Arts Festival | 10.6.18

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
11.30 – 12.30 Ομάδα Τόπι

«Ο τρομερός εχθρός και ο αλυσοδεμένος ελέφαντας»

Θεατρική παράσταση βασισμένη σε δύο διασκευασμένες ιστορίες

του Χόρχε Μπουκάι

13.00 – 13.30 Ιστορίες της Isol

Διαδραστική αφήγηση

14.00 – 15.00 Δημήτρης Μπασλάμ

«Ο Αγησίλαγος»

Μουσικοθεατρική παράσταση

15.30 – 16.00 La Petite Marguerite

Βubble Show

16.30 – 17.00 Alex de Paris

«Silent Comedy»

Παράσταση παντομίμας

17.30 – 18.30 Burger Project

«Ένα τρελό κοντσέρτο»

Παιχνιδο-συναυλία

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ  (11.00 – 19.00)
British Council Kids’ Corner: «Παίζοντας με τις λέξεις»

Παιχνίδια, μέσα από τα οποία τα παιδιά έρχονται σε επαφή με γλώσσες του κόσμου, ακονίζοντας τη μνήμη τους και τη γλωσσική τους ικανότητα.

Archaeolab: «Μικροί αρχαιολόγοι, μεγάλες ανακαλύψεις»

Παιχνίδι προσομοίωσης αρχαιολογικής ανασκαφής

Εταιρεία Πολιτισμού Πeripatos: Μελωδο-ποιώ

Εργαστήρι κατασκευής μελωδών (μελωδικές ανεμοκαμπάνες)

Εκδόσεις Μάρτης: Εικαστικό εργαστήριο

Εικαστικό εργαστήρι βασισμένο σε δημιουργίες της συγγραφέως και εικονογράφου Isol

 

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα: www.bobosartsfestival.com

Πληροφορίες

Κυριακή 10 Ιουνίου, 11.00 π.μ. – 7.00 μ.μ.

Για παιδιά από 3 έως 12 ετών

Τιμές εισιτηρίων:

10 € (προσφορά Εarly Βird, 10/5 έως 20/5)

12 € (προπώληση, 21/5 έως 9/6)

15 € (αγορά από τα εκδοτήρια του Μεγάρου την ημέρα του φεστιβάλ)

13 € / άτομο (οικογενειακό, 4 ή περισσότερα άτομα)

Δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 3 ετών

Eισιτήρια: 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

Πληροφορίες: 210 72 82 333 – www.megaron.gr

Copyrighted Image