Νέα

Διπλή Αφήγηση στο Παραμυθοχωριό

Παραστάσεις αφήγησης με ζωντανή μουσική

Το Παραμυθοχωριό ανοίγει την αυλή του και μας καλεί να απολαύσουμε κάτω από τη δροσιά των δέντρων παραμύθια μαγικά.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 5:00 μμ με ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ για μικρά (3-5) αλλά και μεγάλα παιδιά.

Μία φορά κι έναν καιρό – έναν παλιό καιρό, άνθρωποι και ζώα μιλούσαν μεταξύ τους…. Μπορεί ένα πετειναράκι να τα βάλει μ’έναν βασιλιά; Ένα μικρό πουλί μ’έναν αετό; Κι εκείνος ο ελέφαντας που θαύμαζε για ώρα τα παιδιά της Νανανά; Για άκου όμως καλά…. τα ζώα λέει ορχήστρα έφτιαξαν τρανή, μας γέμισε με μουσική!

Τέσσερις ιστορίες με ζώα διανθισμένες με μουσική και τραγούδια. Τα παιδιά συμμετέχουν στην αφήγηση, παίρνουν ρόλους μέσα στις ιστορίες, μιμούνται τα ζώα, γίνονται πετεινάρια, πέτρες και δέντρα και όλα αυτά ακούγοντας ήχους και μελωδίες. Ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο για μικρές ηλικίες όπου τα παιδιά διασκεδάζουν μέσω της κίνησης και της μουσικής. Παράλληλα μέσω της ψυχαγωγίας αναπτύσσονται νοήματα και αξίες όπως η αγάπη για την αλήθεια, το θάρρος, η πίστη, οι συνέπειες της πονηριάς.

Στις 7:00 μμ θα ακολουθήσει το πρόγραμμα ΛΕΞΗ ΛΕΞΗ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ; ένα ταξίδι στην ιστορία του λόγου και της γραφής μέσα από παραμύθια και τραγούδια για παιδιά 6 χρονών και πάνω.

Πως γεννήθηκαν οι λέξεις; Πως επικοινωνούσαν οι άνθρωποι παλιά; Τι τους οδήγησε να φτιάξουν γράμματα; Γιατί έλεγαν ιστορίες; Ποιος ήταν ο πρώτος παραμυθάς και πως ήρθαν τα παραμύθια στη γη; Και τώρα πια που οι λέξεις γίνονται βιβλία, πως τα βιβλία γίνονται καλοί μας φίλοι; Κεντάμε την ιστορία της γραφής, του βιβλίου και των παραμυθιών, ταξιδεύοντάς σε εποχές μαγικές και μυστηριακές. Μέσα από την αφήγηση και τη μυθοπλασία τα παιδιά συμμετέχουν στην εξέλιξη του λόγου, διαβάζουν ένα από τα πρώτα παραμύθια που γράφτηκαν, φτιάχνουν την δικιά τους ιστορία με την εικονογραφική γραφή.

Μετά το πέρας της αφήγησης τα παιδιά χαράσσουν πάνω σε πηλό τη δικιά τους ιστορία με εικονογράμματα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αφήγηση: Βιργινία Κοκκίνου

Μουσική: Γιάννης Ανθόπουλος

Στίχοι πρωτότυπων τραγουδιών: Βιργινία Κοκκίνου

Μουσική πρωτότυπων τραγουδιών: Γιάννης Ανθόπουλος

 

Πληροφορίες

Σάββατο 9 Ιουνίου 5:00 μμ &  7:00 μμ

Είσοδος: 10 ευρώ / εκδήλωση – περιλαμβάνει χυμό ή καφέ (Για οικογένειες τριών ή περισσότερων ατόμων ειδική τιμή)

Κρατήσεις θέσεων: 2130289857 & 6930977706

Τοποθεσία: Παραμυθοχωριό, Αριστοτέλους 54 Χαλάνδρι

Λίγα λόγια για τους συντελεστές

Κοκκίνου Βιργινία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη που φιλοξενεί τη μισή Ελλάδα. Από μικρή ανήσυχο πνεύμα, ήθελε να γίνει δημοσιογράφος, τραγουδίστρια, ηθοποιός αλλά τελικά επέλεξε τη μετάφραση για να μπορεί να γνωρίζει μέσα από τις λέξεις τους ανθρώπους και τον κόσμο τους. Από μικρή της άρεσε να γράφει ποιηματάκια και να λέει στα αδέρφια της δικά της παραμύθια, συνήθεια που, από ότι φαίνεται, δεν την έσβησε ο χρόνος, γιατί όλο και κάτι σκαρώνει με τις λέξεις. Αυτό το παιχνίδι με τις λέξεις ίσως να την οδήγησε και στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Τώρα πια εκτός από το ταξίδι στις γλώσσες του κόσμου ταξιδεύει και με τις ιστορίες ανακαλύπτοντας για άλλη μια φορά πόσο μαγική είναι η ζωή, αρκεί να τη δεις μέσα από τα μάτια του παραμυθά. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ παραμυθιού, όπως αυτά του Δήμου Περιστερίου (2015), στο AthensArt στον Ωρωπό (2015), στο Φεστιβάλ Παραμυθιού της Κύπρου (2015/16), στα Ηράκλεια (2016), στη Γιορτή Παραμυθιού της Κέας (2017). Έχει συνεργαστεί με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Μουσείο Μαστίχας στη Χίο, τον Δήμο Ωρωπού, δημοτικές βιβλιοθήκες, σχολεία και πολιτιστικούς συλλόγους.

 

Γιάννης Ανθόπουλος

Μικρό παιδί σαν ήταν, τον θυμούνται να παίζει ντραμς με το μολύβι στο θρανίο του. Η μουσική έμελλε να τον ακολουθήσει, ο ρυθμός να τον αγκαλιάσει κι έτσι να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης. Ακροβατώντας ανάμεσα στη τζαζ, την παραδοσιακή και την έντεχνη μουσική, ροκάρει ενίοτε παίζοντας κιθάρα, φλογέρα, πιάνο και λαούτο. Συνεργάζεται με αφηγητές δημιουργώντας μουσικές γέφυρες και ατμόσφαιρες στις ιστορίες τους, συνθέτει και συμμετέχει σε σχήματα παραδοσιακής μουσικής.

Copyrighted Image