1ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ Παραμυθιού με τον Άνθιμο Ανανιάδη & την γιαγιά Παραμυθού

Στο Φεστιβάλ παραμυθιού που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο κλειστό στάδιο μπάσκετ του Γαλατσίου, κόσμος από όλες τις γωνιές του πλανήτη, συναντήθηκε σε μια γιορτή για τα παιδιά.

Ο Άνθιμος Ανανιάδης, άνοιξε το Φεστιβάλ διαβάζοντας το παραμύθι «Τα όνειρα της γιαγιάς Παραμυθούς» πάνω στο οποίο βασίστηκε το συγκεκριμένο φεστιβάλ. Γύρω του ήταν παιδιά από τις δομές των προσφύγων του Ελαιώνα.

Με τα δώρα από το χορηγό απλωμένα στο τερέν του γηπέδου, έπαιξαν, άκουσαν το παραμύθι και διασκέδασαν, ξεφεύγοντας λίγες ώρες από τη σκληρή πραγματικότητα που ζουν.

Πολύχρωμες φορεσιές και έθνικ μουσικές κυριάρχησαν στο κέντρο του σταδίου, ενώ στα επάνω διαζώματα είχαν στηθεί περίπτερα δώδεκα χωρών, με φαγητά, γλυκά και διάφορα σουβενίρ από τις πατρίδες τους.

Τα δικά τους περίπτερα είχαν, το Ελληνικό φόρουμ μεταναστώνοι Γιατροί του κόσμου, – οι οποίοι διέθεσαν και γιατρούς για τυχόν ανάγκες της εκδήλωσης – και το Υπουργείο  Ανάπτυξης και Τουρισμού. Τα Ελληνικά περίπτερα στελέχωσαν, η Καλλιόπη Γιαννάκου με τη γιαγιά Παραμυθού και στις γεύσεις ήταν η Ομάδα του Greek Taste Beyond Borders, που έχει δημιουργήσει ο Φίλιππος Κούτρας και αποτελείται από τους πιο διάσημους σεφ.

Το Catering της Ελλάδας είχαν επιμεληθεί οι Αφοί Κομπατσιάρη και ο σεφ Κωνσταντίνος Τάσης, με έκτακτο συνεργάτη για το Φεστιβάλ, τον σεφ Γιώργο Τσελεμεντέ.  

Στο τέλος της εκδήλωσης κεράστηκαν από την Ελληνική κουζίνα, όλοι οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ και φυσικά όλα τα παιδιά των προσφυγικών δομών.

Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ακόμα πιο εμπλουτισμένο, τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Μαρούσι.

<br><strong>Μοιραστείτε το:</strong><br>Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr
Digg this
Digg
Share on Reddit
Reddit
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Copyrighted Image