ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΡεπορτάζ

Ο Πίκο και η Λόλα στη σκηνή

Ο Πίκο και Λόλα έκαναν την πρώτη εμφάνιση τους στη σκηνή και συγκεκριμένα στον Πολυχώρο των εκδόσεων Μεταίχμιο και ήταν πολλοί οι φίλοι τους που ήρθαν να τους γνωρίσουν και να τους αγκαλιάσουν.

Πρόκειται για μια κουκλοθεατρική παράσταση βασισμένη στη σειρά βιβλίων «Πίκο και Λόλα» της Λίνας Σωτηροπούλου που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Οι μικροί και οι μεγάλοι θεατές είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τον Πίκο και τη Λόλα στις διασκεδαστικές ιστορίες και περιπέτειες τους. Μέσα σε αυτές οι θεατές παρακολούθησαν, έναν μαγικό κόσμο γεμάτο χρώματα και εκπλήξεις.

Η Λόλα είναι γεμάτη παράξενες ιδέες, ενώ ο Πίκο είναι νυσταγμένος και κουρασμένος. Εκείνη τη μία θέλει να ταξιδέψει στο φεγγάρι, την άλλη αποφασίζει να γιορτάζει τα γενέθλιά της κάθε μέρα. Αντίθετα ο Πίκο συχνά νυστάζει και θέλει να πάει για ύπνο ή καμιά φορά είναι λιγάκι άρρωστος ή κάνει ετοιμασίες για την εκδρομή που θα πάει με τη Λόλα.

Και μέσα από τις αντιθέσεις και το διαφορετικό, οι περιπέτειες αρχίζουν.

Οι χειροποίητες κατασκευές (Μαργαρίτα Δημητρούση) γεμάτες χρώμα και ζωντάνια  σε συνδυασμό με τους έμπειρους κουκλοπαίχτες δημιουργούν τις συνθήκες ώστε ακόμα και ο πιο μικρός θεατής να βρει ενδιαφέρουσα τη παράσταση και να την παρακολουθήσει.

Το κείμενο της Λίνα Σωτηροπούλου -διασκευασμένο με εξαιρετικό τρόπο από τον Χρήστο Χριστόπουλο – είναι ένα παιδαγωγικό υλικό που περνάει δυνατά μηνύματα αλλά κρατώντας έναν ήπιο και γαλήνιο τρόπο ώστε να είναι κατάλληλα και να γίνονται αντιληπτά στα παιδιά που είναι σε πολύ μικρή ηλικία.

Η παράσταση θα ταξιδέψει σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία. Περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ.

Copyrighted Image