ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2018-19Παραστάσεις για παιδιά 3-12 ετών 2018-2019ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Θέατρο του Νέου Κόσμου “Πινόκιο”

Για 17η χρονιά συνεχίζουμε τη δράση «Θέατρο Αλληλεγγύης για παιδιά», με την κινητή μας μονάδα θεάτρου, που δίνει δωρεάν παραστάσεις σε νοσοκομεία, ιδρύματα, προσφυγικούς καταυλισμούς, ειδικά σχολεία και όπου μπορεί να βρίσκονται ευαίσθητες ομάδες παιδιών.

Έχοντας δώσει πάνω από 2000 δωρεάν παραστάσεις σ’ αυτούς τους χώρους όλα αυτά τα χρόνια, είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι και συνεχίζουμε παρ’ όλες τις δυσκολίες.
Αυτό το πρόγραμμα είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που γίνεται από επαγγελματικό θέατρο ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια σε σταθερή και καθημερινή βάση. Η ιδέα μας είναι να προσφέρουμε τη χαρά του θεάτρου σε παιδιά που βρίσκονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα ή βιώνουν ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, έχουν δηλαδή πολύ μεγαλύτερη ανάγκη για ψυχαγωγία.

Έχουμε επιλέξει για φέτος τον Πινόκιο, το παραμύθι του Κάλο Κολόντι, για τις αξίες που πρεσβεύει, την ειλικρίνεια, την αγάπη, την ανιδιοτέλεια, το θάρρος, την όρεξη για ζωή και περιπέτεια. Αλλά κυρίως επειδή είναι μια ιστορία γνωστή σε κάθε παιδί, απ’ όποια χώρα, απ’ όποιον τόπο κι αν έρχεται. Έτσι η παράσταση μπορεί να επικοινωνήσει με κάθε μικρό θεατή, ξεπερνώντας το εμπόδιο της γλώσσας, αφού στηρίζεται στον αυτοσχεδιασμό και τη δύναμη της δράσης, της εικόνας, της μουσικής.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή: Άντρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης

Σκηνικά – Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα

Επιμέλεια κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου

Μουσική: Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργουδάκη

Ενορχήστρωση: Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Μακρής, Παύλος Παυλίδης, Ηλέκτρα Σαρρή 

                

Πληροφορίες

Διάρκεια Παράστασης :

Πρεμιέρα: 4 Νοεμβρίου 2018

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κυριακή 4, 11, 18 & 25 Νοεμβρίου, 12:00

Τιμές εισιτηρίων : Γενική είσοδος 5€ (προαιρετικά)

Η παράσταση παίζεται καθημερινά σε νοσοκομεία, ιδρύματα, δομές αλληλεγγύης και σχολεία, ενώ θα παρουσιαστεί και στο Θέατρο του Νέου Κόσμου για λίγες παραστάσεις με χαμηλό (προαιρετικό) εισιτήριο.

Προπώληση: viva.gr

Τοποθεσία: ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα – τηλ. 210 9212900

Copyrighted Image