ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΡεπορτάζ

Πρεμιέρα για τη “Λίμνη των Κύκνων” του Γιούρι Γκριγκορόβιτς

Θερμή υποδοχή επιφύλασσε το αθηναϊκό κοινό στον Γιούρι Γκριγκορόβιτς και στη “Λίμνη των Κύκνων” που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο σπουδαιότερος εν ζωή Ρώσος χορογράφος και επί 30 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι, ήρθε για ακόμα μια φορά στην Ελλάδα με τους 100 συντελεστές του Grigorovich Ballet Theatre of Russia και κορυφαίους σολίστ των Μπολσόι, και παρουσίασε τη  διασκευή του για το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι «Η Λίμνη των Κύκνων».

Η αίθουσα Αλεξ. Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής ήταν ασφυκτικά γεμάτη, ενώ το παρατεταμένο χειροκρότημα έδειξε πως ο μεγάλος χορογράφος όχι μόνο βρίσκεται πρώτος στις προτιμήσεις του αθηναϊκού κοινού αλλά στην κυριολεξία το έχει για μια ακόμα φορά μαγέψει.

Το παραμύθι παρουσιάζει τις αισθηματικές περιπέτειες ενός νέου πρίγκιπα και μιας όμορφης πριγκίπισσας, την οποία ένας κακόβουλος μάγος έχει μεταμορφώσει σε λευκό κύκνο.

Η πριγκίπισσα Οντέτ και οι φίλες της περνούν τη ζωή τους παγιδευμένες στη μορφή του κύκνου, από τότε που τις μάγεψε ο μάγος. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας, ο οποίος έρχεται με την όψη του ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ, που ορκίζεται να σώσει την Οντέτ. Ο μάγος αποπειράται να τον ξεγελάσει και να τον παντρέψει με την κόρη του Οντίλ, τον μαύρο κύκνο, που μοιάζει εκπληκτικά με την Οντέτ. Ο Ζίγκφριντ σύντομα γλιτώνει από την παγίδα του μάγου, παίρνει στην αγκαλιά του την αγαπημένη του και πετούν μαζί στον ουρανό. 

Δείτε την ιστορία μέσα από τις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ φωτογραφίες του paidiko-theatro.gr.

Copyrighted Image