Νέα

«Τα πιο αληθινά Χριστούγεννα!» στο Τρένο στο Ρουφ

Η ομάδα «Χείλια λένε παραμύθια» (Πέγκυ Καραγιάννη και Καλλιόπη Λιαδή) θα αφηγηθεί γιορτινά παραμύθια και ιστορίες στο ατμοσφαιρικό Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρο το Τρένο στο Ρουφ και καλεί μικρούς και μεγάλους να ταξιδέψουν μαζί της για να ανακαλύψουν «Τα πιο αληθινά Χριστούγεννα!».

Η Άλκηστις Ραυτοπούλου στο πιάνο και ο Φώτης Μυλωνάς στο φλάουτο, την κιθάρα και το μαντολίνο, διανθίζουν την αφήγηση με γιορτινά τραγούδια, μελωδίες και καλαντίσματα.
Άραγε τι θα συμβεί όταν ο σάκος του Άι Βασίλη αδειάσει; όταν ένα παιδί μιλάει στο τηλέφωνο μαζί του ή όταν ένα άλλο ψάχνει στο καταχείμωνο να βρει ύφασμα για να ραφτεί η καλή φορεσιά του; Όταν ένα παιδί παει με το τύμπανο του στον κήπο του δράκου; Με τι θα φιλέψει ένας καλόκαρδος τσαγκάρης τον επισκέπτη που περιμένει τα Χριστούγεννα και πού θα συναντήσουμε την κυρά Χουχουλιά; Τι δώρα θα προσφέρει ο μικρός Δεκέμβρης στ΄αδέρφια του; Ποιο, τελίκα, είναι το ωραιότερο δώρο του κόσμου;  
Παραμύθια και ιστορίες από την προφορική παράδοση και τη λογοτεχνία, γεμάτα ευχές, αφράτο χιόνι, ζεστές αγκαλιές, αρώματα μπαχαρικών και αγαπημένες μελωδίες, που φέρνουν χαμόγελο και ζεσταίνουν το πνεύμα και τις καρδιές, θα δώσουν την απάντηση, θα μελώσουν τις γιορτές και θα κάνουν αυτά τα Χριστούγεννα πιο αληθινά!
 
Η ομάδα αφήγησης «Χείλια λένε παραμύθια» ευχαριστεί θερμά:

  • τον ζωγράφο και συγγραφέα Νίκολα Ανδρικόπουλο που της έδωσε τη δυνατότητα να αφηγηθεί το παραμύθι του «Το ωραιότερο δώρο του κόσμου». 
  • τη συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου και τις εκδόσεις Πατάκη που της παραχώρησαν την άδεια να αφηγηθεί το παραμύθι “Τα δώρα του Δεκέμβρη” από τη συλλογή “Τα παιδιά του Χειμώνα”.

Oμάδα αφήγησης Χείλια…λένε παραμύθια

Η ομάδα αφήγησης «Χείλια… λένε παραμύθια» δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και αγάπη για τις ιστορίες, τη ζωή και τους ανθρώπους. Τα μέλη της πιστεύουν στη δύναμη των παραμυθιών και στη δύναμη που μπορούν να δώσουν σε  όσους τα ακούν. Ως αφηγήτριες ελπίζουμε κι ευχόμαστε να γινόμαστε το όχημα για να ταξιδέψει ο κάθε ακροατής μας σε έναν κόσμο αναζήτησης και ανακάλυψης γεμάτο ομορφιά, σοφία και αναπτέρωση.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ομάδα αφήγησης «Χείλια λένε παραμύθια»: Πέγκυ Καραγιάννη, Καλλιόπη Λιαδή
Άλκηστις Ραυτοπούλου: 
πιάνο
Φώτης Μυλωνάς: 
φλάουτο, κιθάρα, μαντολίνο                

 

Πληροφορίες

Η αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και άνω και σε ενήλικες.

Διάρκεια Παράστασης : 70′

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Πέμπτη 27 & Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου στις 5:00μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων :  10€

Τοποθεσία: Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ (Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως & Αμφιπόλεως) – Τηλ. 210 5298922 / 6937 604988

Copyrighted Image