Θέατρο για παιδιά 3-12 ετών

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Θέατρο Ροές “Το δικό μου ψάρι”

Το Rēs Ratio Network υποδέχεται την ομάδα Κινητήρας της Αντιγόνης Γύρα και παρουσιάζει φέτος τόσο στο Θέατρο Ροές όσο και στις σχολικές αίθουσες το έργο Το δικό μου ψάρι.

Το δικό μου ψάρι προέκυψε στο πλαίσιο της δράσης ΕΚ ΠΛΗΞΗ, την οποία ξεκίνησε η ομάδα Κινητήρας το 2012. Βασικό στοιχείο της δράσης, όπως υποδηλώνει το όνομά της, είναι η αναπάντεχη, για τα παιδιά, συνάντηση με το χοροθεατρικό δρώμενο. Για πρώτη φορά φέτος τα παιδιά εισάγονται σε αυτό κατά τη μεταφορά τους στο θέατρο Ροές, γεγονός που επιτείνει το στοιχείο της έκπληξης.

Το δικό μου ψάρι παρεμβαίνει κατά τρόπο απροσδόκητο στο ημερήσιο πρόγραμμα της τάξης, μεταμορφώνοντας την αίθουσα διδασκαλίας σε σκηνικό χώρο και πεδίο δράσης. Μέσω της γλώσσας του σώματος, της μουσικής και της βιντεοτέχνης, τα παιδιά καλούνται να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε μια παράσταση που τα βγάζει από την αδράνεια –μεταδίδοντάς τους κέφι και όρεξη–, καλλιεργώντας ταυτόχρονα την κριτική τους ικανότητα.

Το έργο, που βασίζεται στο παραμύθι των αδελφών Γκριμ «Ο ψαράς και η γυναίκα του», αφηγείται την ακόρεστη επιθυμία του ανθρώπου για όλο και περισσότερα αγαθά, το θυμό του όταν τελικά τα χάνει, αλλά και το σάστισμά του όταν έρχεται αντιμέτωπος με το αναπόφευκτο γεγονός του θανάτου. Το αδιέξοδο πάθος της απληστίας και η αποδοχή της απώλειας ως αναπόσπαστου μέρους του κύκλου της ζωής, είναι οι βασικές έννοιες που πραγματεύεται η παράσταση.

Για το Rēs Ratio Network δεν υφίσταται «παιδικό θέατρο», αλλά μια παραστασιακή γλώσσα που απευθύνεται και στο παιδί. Αυτή η θεμελιώδης διαφορά αποτελεί οδηγό και μέτρο για τις εκάστοτε επιλογές του δικτύου. Δεδομένου ότι η ομάδα Κινητήρας συντάσσεται με αυτή την αντίληψη, καθώς δεν αντιμετωπίζει τα παιδιά ως ελλειμματικούς ενήλικες αλλά ως δημιουργικά άτομα, τα οποία, γεμάτα απορίες για τον κόσμο, βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση όλων εκείνων των ερεθισμάτων που τα κινητοποιούν, αποτελεί ένα ακόμη μέρος της συνολικής πρότασης και δικτύωσης του Rēs Ratio Network.

Σύλληψη: Αντιγόνη Γύρα
Μουσική: Ορέστης Τάνης
Σκηνοθεσία, χορογραφία: Αντιγόνη Γύρα, Johnny O., Ιωάννα Καμπυλαυκά
Κοστούμια: Κωνσταντινιά Βαφειάδου
Ζωγραφική: Ιάσονας Βενετσανόπουλος
Βίντεο: Αγγελική Χατζή
Σύμβουλος δραματουργίας, στίχοι: Χαρά Γιαννακοπούλου
Φωτισμοί: Anti Steve
Βοηθός σκηνοθέτη: Άντζη Βαλσαμή
Ερμηνευτές (σε διπλή διανομή): Johnny O., Κωστής Δασκαλάκης, Ανθή Θεοφιλίδου, Κάντυ Καρρά ή Άρτεμις Λαμπίρη, Βασίλης Γιαννέλος, Βλάσης Πασιούδης, Λία Χαμηλοθώρη
Φωνές: ψαριού Άγγελος Παπαδημητρίου, γοργόνας Αλίκη Αβδελοπούλου

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών

Ημέρες και ώρες παραστάσεων Θέατρο Ροές
Από 11 Οκτωβρίου έως και 22 Νοεμβρίου:
Κυριακή 12:00 & 15.00

Από 28 Νοεμβρίου έως Απρίλιο 2016:
Σάββατο: 15.00
Κυριακή 12:00 & 15.00

Τιμές εισιτηρίων
Παιδικό: 8 € – Δύο παιδιά: σύνολο 12 € – Ενηλίκων: 5 €

Διάρκεια παράστασης
70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Απευθύνεται σε τάξεις από νηπιαγωγείο έως Α γυμνασίου.

Μαθητικό εισιτήριο:6 €

Τα σχολεία μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση τόσο στο σχολείο όσο και στο Θέατρο Ροές.

Για κρατήσεις σχολείων: κα Ειρήνη Χατζηνικόλα 694 6006 094
e mail : [email protected]

Θέατρο Ροές-Ιάκχου 16, Γκάζι – τηλ.210 3474312

7 σκέψεις σχετικά με το “Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Θέατρο Ροές “Το δικό μου ψάρι”

  • πολύ ωραία προσέγγιση που μας καθήλωσε καθόλη την διάρκεια της παράστασης!!! Περάσαμε υπέροχα!!!

  • Εξαιρετική παράσταση!Μια ασυνήθιστη προσέγγιση, με κύριο εκφραστικό εργαλείο το σώμα και τις εκφράσεις. Οι ηθοποιοίεχουν σίγουρα χορευτικές βάσεις. Θα τη σύστηνα ανεπιφύλακτα! Ευχαριστούμε πολύ.

  • Πολύ ωραία παράσταση.Πραγματικά φαίνεται δυσκολο να φτιάξεις παρασταση συγχρονου χορού που να αναφέρεται σε παιδιά αλλά αυτη είναι η παρασταση. Περασαμε πολυ ωραία. Μπραβο!

  • Η παράσταση είναι διαφορετική από τις περισσότερες παιδικές παραστάσεις και αξίζει να την παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι. Ο 5χρονος γιος μου την απόλαυσε χωρίς να χάσει στιγμή το ενδιαφέρον του και το ίδιο κι εμείς! Πολύ ωραία η μουσική και η κίνηση των ηθοποιών. Ευχαριστούμε για τις προσκλήσεις, συνεχίστε να προτείνετε παραστάσεις που αξίζουν την προσοχή μας!!!

  • πΟΛΎ ΩΡΑΊΑ ΠΑΡΆΣΤΑΣΗ!!Η κόρη μου ξετρελάθηκε κ μου έκανε εντυπωση πως έπιασε το νόημα σε όλα αυτά που ήθελε να περάσει η συγκεκριμένη παράσταση! Τελικά μεσα απο τη μουσική κ την κίνηση τα παιδιά κταλαβαίνουν τα πάντα! Πολύ καλή δουλειά , ευχαριστούμε πολύ για τις προσκλήσεις!

  • Μια όμορφη, διαφορετική παράσταση, με πολύ ωραία κίνηση των ερμηνευτών, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον!
    Ευχαριστούμε πολύ!

  • Πολύ καλή παράσταση μιας και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του 5χρονου γιού μου παρόλο που οι ηθοποιοί δεν είπαν ούτε κουβέντα με το στόμα!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyrighted Image