Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Τζένη Καρέζη “Ο Σταυρής των σφοντυλιών”

Η παιδική σκηνή του θεάτρου Τζένη Καρέζη, σε συνεργασία με την εταιρεία θεάτρου Rondade, παρουσιάζει την παράσταση «Ο Σταυρής των σφοντυλιών».

Ένα παιδί με πλούτη κι εξουσία τα αφήνει όλα πίσω του, για να καταφέρει αυτό που ονειρεύεται: να βρει το καλύτερο σφοντύλι του κόσμου, να το στρίβει και τα παραμύθια του να αρχίζει, όπως έκανε η γιαγιά του παλιά . Και θα τα καταφέρει, αλλά τόσες ερωτήσεις πρώτη φορά απαντά…

Τα σφοντύλια, των σφοντυλιών, το σφοντύλι, του σφοντυλιού… Τι είναι πια αυτά τα σφοντύλια; Πώς ξεκινάει και τι χρειάζεται ένα παραμύθι; Γίνονται οι δράκοι πεταλούδες; Οι γοργόνες έχουν ομορφιά κι ας έχουνε ουρά; Πώς υφαίνει κανείς με μάτια κλειστά; Πεινάνε οι νεράιδες; Κι αν ναι, τι τρώνε; Ένα φιλί αρκεί η αγαπημένη για να ξεχαστεί; Μια τσιγγάνα είναι δυνατόν μέσα στο μυαλό να ζει; Μπορεί ένα ταξίδι να σε μεγαλώσει; Τελικά η ζωή έκανε τα παραμύθια ή τα παραμύθια τη ζωή; Α! Κι αν ακόμα δεν ξέρεις τι είναι τα σφοντύλια, δεν πειράζει· ούτε ο Σταυρής ήξερε.

Μία σύγχρονη ιστορία επηρεασμένη από τα λαϊκά παραμύθια, σε έναν κόσμο μαγικό, που ίσως να μη διαφέρει και πολύ από τον δικό μας.

Παίζουν οι ηθοποιοί:Νικολέτα Αγγελή, Εβίτα Αμερικάνου, Ελευθερία Κρατημένου, Ελένη Κουταλώνη, Σταύρος Λιλικάκης, Φρόσω Μάνη, Θωμαΐς Τριανταφυλλίδου, Κωνσταντίνα Χαρμαλιά, Λωρίνα Χατζημανώλη

Συντελεστές:

ΚείμενοΣκηνοθεσία: Ευάγγελος Κουφάκος

Σκηνικά – κοστούμια: Rondade, Λίνα Τσιώλη

Μουσική: Μαρίνα Χρονοπούλου

Φωτισμοί: Μαρίνα Λεφέβρ

Οργάνωση Παραγωγής: Ευάγγελος Βογιατζής, Λίνα Τσιώλη

Εκπαιδευτικό Υλικό: Αφροδίτη Χαραλαμπάκη

Παραγωγή: Εταιρεία θεάτρου Rondade

Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Μαρία Κουθούρη, Φωτούλα Λαμπρινάκου, Αφροδίτη Χαραλαμπάκη

Σχεδιασμός Αφίσας: Γεωργία Ζάχαρη

Παράλληλα με την παράσταση θα υπάρχει διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, για άτομα με προβλήματα ακοής και για όσους θέλουν να γνωρίσουν έναν ακόμα κόσμο.

Η παράσταση είναι προτεινόμενη από το Υπουργείο Παιδείας

Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 11:00 π.μ.

Tιμή εισιτηρίου 10 ευρώ


Παραστάσεις για σχολεία δίνονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 10:00 π.μ.
Ειδική τιμή για τα σχολεία 7 ευρώ.
Έναρξη παραστάσεων για τα σχολεία 12 Οκτωβρίου .

Θέατρο Τζένη Καρέζη , Ακαδημίας 3,Κέντρο – τηλ.2103636144, 2103644921

Copyrighted Image