Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Χώρος Τέχνης Ασωμάτων “Ένας δύσκολος άνθρωπος”

Η Θεατρική Εταιρεία Replica, μετά την μεγάλη της περσινή επιτυχία, παρουσιάζει για δεύτερη σεζόν την παιδική παράσταση «Ένας Δύσκολος Άνθρωπος» 

Πρόκειται για μία διασκευή των Ανδρέα Αριστοτέλους και Γιάννη Κλειδέρη, της μοναδικής ολοκληρωμένης σωζόμενης κωμωδίας του Μενάνδρου «Ο Δύσκολος»

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο της αρχαίας κωμωδίας του 316 π.Χ. και γνωρίστε τον Μένανδρο μέσα από τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!

Περίληψη

Ήρωας του έργου είναι ο γέροντας Κνήμων, που κατοικεί στα βουνά κοντά στη Φυλή, περιτριγυρισμένος από γείτονες τους οποίους αποστρέφεται. Μόνο με ένα πλάσμα μιλάει, την κόρη του. Αυτή και μια ηλικιωμένη γυναίκα αποτελούν την οικογένειά του. Κοντά στο σπίτι του Κνήμωνα βρίσκεται το σπήλαιο του Πανός, στο οποίο συγκεντρώνονται κατά καιρούς πλήθος εύπορων Ελλήνων που πηγαίνουν εκεί να προσφέρουν τις θυσίες τους. Έτσι, επισκέπτεται το σπήλαιο και ένας πλούσιος νεαρός από τη Φυλή, ο Σώστρατος, που βλέπει την κόρη του Κνήμωνα και την ερωτεύεται. Δεν έχει όμως τρόπο να προσεγγίσει τον μισάνθρωπο πατέρα της, παρά τη βοήθεια που προσπαθεί να του παράσχει ο Γοργίας, ετεροθαλής αδελφός της αγαπημένης του. Ώσπου το φέρνει η τύχη και ο Κνήμων παίρνει το μάθημά του… θα αλλάξει άραγε χαρακτήρα ο «Δύσκολος»;;; Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί…

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ Ανδρέας Αριστοτέλους,Μαριάννα Σφακιανάκη,Παύλος Θωμόπουλος,Μαρία Βασιλειάδη,Γιώργος Τσουρουνάκης, Δήμητρα Μάρακα

 Συντελεστές

Διασκευή: Ανδρέας Αριστοτέλους- Γιάννης Κλειδέρης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κλειδέρης

Βοηθός σκηνοθέτη: Μιράντα Τζανακάκη

Χορογραφίες: Γιάννης Κλειδέρης- Μιράντα Τζανακάκη- Ανδρέας Αριστοτέλους

Κοστούμια: Replica

Μουσική σύνθεση: Παυλίνα Κατσή

Επεξεργασία ήχου: Άννα Μουζάκη

Στίχοι: Ανδρέας Αριστοτέλους- Γιάννης Κλειδέρης

Σκηνικά: Replica- Λεωνίδας Σαμπάνης

Φωτισμοί: Γιώργος Λεβεντούρης

Σκηνοθ. Treiler: Βασίλης Θωμόπουλος

Κάθε Σάββατο στις 11:00

Τιμή εισόδου: 8€

Καθημερινές για σχολεία

@χώρος τέχνης ασωμάτων, Οδός Αγ. Ασωμάτων 6, Θησείο (ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΗΣΑΠ ΘΗΣΕΙΟ)-Τηλ. 211-8009838

 

Copyrighted Image