Θέατρο για παιδιά 3-12 ετών

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Αβάκιο-Παιδικό Στέκι “Πρίγκιπας και Φτωχός”

Μετά την περσινή επιτυχία “Ακροβάτες της Τύχης”, η Κέλλυ Σταμουλάκη πρόκειται να καταπλήξει για μία ακόμα φορά μικρούς και μεγάλους με τη νέα της θεατρική δημιουργία “Πρίγκιπας και Φτωχός”. Η παράσταση θα δώσει το παρόν στη νέα μας στέγη, στην πλήρως ανακαινισμένη θεατρική σκηνή Αβάκιο-Παιδικό Στέκι, ειδικά διαμορφωμένη για να υποδεχτεί παιδιά.
Συνοδοιπόρος της δημιουργού για ακόμα μία φορά είναι ο  Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, στο κεντρικό ρόλο της Μούσας εναλλάσσονται οι ερμηνεύτριες Μελίνα Κανά και Κωνσταντίνα, οι οποίες θα μας συντροφεύουν σε όλη τη διάρκεια του παραμυθιού, μαζί με τον Τάσο Χαλκιά και τους Ορέστη Τρίκα, Δημήτρη Σταματελόπουλο, Νίκη Γρανά και ένα δεκαπενταμελή θίασο.

Λίγα λόγια για την παράσταση…
Δυο παιδιά που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό αποφασίζουν να ζήσουν το ένα τη ζωή του άλλου. Το ένα αγόρι είναι ο πρίγκιπας Εδουάρδος, ο διάδοχος του θρόνου και το άλλο ο Τομ, ένας φτωχός ζητιάνος. Παιχνίδια της ζωής συνωμοτούν και τότε θα ξεκινήσει μια σειρά από απίστευτα μπερδέματα και συναρπαστικές περιπέτειες γεμάτες αγωνία που θα μας οδηγήσουν στην αναζήτηση της δικαιοσύνης.

Πόσο εύκολο είναι να είσαι πρίγκιπας; Και πόσο εύκολο φτωχός;
Πώς είναι να ζεις χωρίς χαρά; Πώς είναι να ζεις χωρίς λεφτά;
Κι αν αλλάζανε οι ρόλοι; Μια χαρά θα ήταν όλοι;

Η Κέλλυ Σταμουλάκη στην πολύχρονη ενασχόλησή της με το θέατρο για παιδιά έχει αποδείξει ότι υπηρετεί επάξια το δύσκολο αυτό είδος γράφει και σκηνοθετεί ένα νέο μύθο βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μαρκ Τουέιν με καυστικό χιούμορ, γρήγορους διαλόγους, συναρπαστική δράση, κωμικά περιστατικά και ανατροπές.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έχει δημιουργήσει ένα μαγικό χαλί από νότες πάνω στους καλοδουλεμένους στίχους του παραμυθιού οι οποίοι παραπέμπουν σε σαιξπηρικά σονέτα. Την ενορχήστρωση έχει αναλάβει ο Μαυρίκιος Μαυρικίου ο οποίος θα βρίσκεται στο πιάνο παρέα με άλλους μουσικούς αφού καίριο χαρακτηριστικό μας αποτελεί η επιλογή ζωντανής μουσικής επί σκηνής. Ο θεατρικός χώρος κατακλύζεται και σε αυτή τη παράσταση από ακούσματα μελωδικών μουσικών οργάνων όπως το κλασικό πιάνο και το ακορντεόν, τα συγχρονισμένα βιολιά και τα βιολοντσέλα, οι μπάσες τρομπέτες, η δωδεκάχορδη κιθάρα, οι αρμονικές φλογέρες, το μελωδικό γιουκαλίλι και άλλα πολλά μουσικά όργανα όπως σαξόφωνο, φλάουτο, κιθαρόνι, λαούτο, φυσαρμόνικα, μαντολίνο, κλαρινέτο, κρουστά, καζού, ταμπουρά που συνθέτουν μία ονειρική πανδαισία από νότες.
Μια εκλεκτή συνεργασία ξεκινά καθώς το ρόλο του συνδετικού κρίκου μεταξύ ηθοποιών και θεατών αναλαμβάνουν με διπλή διανομή, παίζοντας και τραγουδώντας, δύο λαμπερές και σημαντικές παρουσίες της μουσικής σκηνής, η Μελίνα Κανά και η Κωνσταντίνα. Οι καταξιωμένες ερμηνεύτριες θα χρησιμοποιήσουν τα υπέροχα και ξεχωριστά ηχοχρώματα της φωνής τους για να μας μεταφέρουν μέσα από την αφήγηση του παραμυθιού, στον κόσμο των ηρώων της ιστορίας. Ο μοναδικός Τάσος Χαλκιάς σε ένα ρόλο έκπληξη, οι Ορέστης Τρίκας, Δημήτρης Σταματελόπουλος, Νίκη Γρανά και ένας δεκαπενταμελής θίασος καταξιωμένων ηθοποιών, μουσικών και χορευτών συνθέτουν μια παράσταση που θα μείνει αξέχαστη σε μικρούς και μεγάλους!

Ο Πρίγκιπας και ο Φτωχός, είναι μια πολυσύνθετη θεατρική παράσταση, στην οποία οι συντελεστές της καλέστηκαν να θυμηθούν την παιδικότητα τους και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τα παιδιά, τους μεγάλους αλλά και για αυτούς τους ίδιους.
Προορισμός αυτού του ονειρικού ταξιδιού είναι η καλλιτεχνική Παιδεία των μικρών φίλων του θεάματος σε ένα έργο που ισορροπεί ανάμεσα στην ιστορία και το μύθο. Πρόκειται για ένα παραμύθι άκρως διαχρονικό, ένας ανοιχτός διάλογος με την επικαιρότητα που στόχο έχει την αφύπνιση των συνειδήσεων των παιδιών και την ομαλή ένταξη τους στη κοινωνία της χώρας που μεγαλώνουν, όπου μία λεπτή κλωστή διαχωρίζει την φτώχεια από τον πλούτο, τη δικαιοσύνη από την αδικία και την αλήθεια από το ψέμα.

ォΜε την καρδιά και το μυαλό τη κάθε μέρα στήνω.
Μα εγώ γι’ αγάπη θα πολεμώ στο χρόνο
Κι ό,τι αυτός μου παίρνει πάντα θ’ αναπληρώνωサ
Συντελεστές:
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κέλλυ Σταμουλάκη
Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη
Κοστούμια: Δέσποινα Κολοκοτσά
Ενορχήστρωση: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Χορογραφίες: Τζένη Τοψίδου
Φωτισμοί: Βασίλης Πουφτής
Βοηθός Σκηνοθέτη: Παύλος Εμμανουηλίδης
Βοηθός Χορογράφου: Πάνος Τοψίδης
Ειδικές κατασκευές: Έλενα Παπαδημητρίου, Δέσποινα Κολοκοτσά
Κατασκευή σκηνικού: Θεόδωρος Μουρτάς
Make – up Artist: Πέννυ Λυκούδη
Χτενίσματα: Gino Hairandmore
Δημόσιες Σχέσεις: Ελένη Τώρου, Ελένη Βλαχοπούλου, Στέλλα Φορμόζη
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Κέλλυ Σταμουλάκη

Διανομή:
Μελίνα Κανά / Κωνσταντίνα,Τάσος Χαλκιάς,Ορέστης Τρίκας,Δημήτρης Σταματελόπουλος,Νίκη Γρανά,Λευτέρης Τσάτσης,Παύλος Εμμανουηλίδης,Πάνος Τοψίδης,Ελένη Καρβέλη,Αγγελική Παρδαλίδου,Νίκος Παρασκευόπουλος,Δάφνη Καφετζή,Έλενα Παπαδημητρίου,Γιώργος Σαμαράς
Στο πιάνο ο Μαυρίκιος Μαυρικίου
Πληροφορίες:
Έναρξη παραστάσεων 18 Οκτωβρίου 2015

Κάθε Κυριακή στις 12:00

Αβάκιο – Παιδικό Στέκι,Ιερά Οδός 7-11, Γκάζι – τηλ.213 0185050

Γενική Είσοδος: 10 €

Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία στις 10:30
τηλ. Θιάσου Αβάντι: 2109964691
Ειδικές τιμές για σχολεία και παιδικά πάρτυ

6 σκέψεις σχετικά με το “Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις! Αβάκιο-Παιδικό Στέκι “Πρίγκιπας και Φτωχός”

  • Πολύ όμορφη παράσταση! Υπερθέαμα που σέβεται τους μικρούς και τους μεγάλους θεατές! Πολύ ωραίες φωνές, ερμηνείες, σκηνικά, κοστούμια γενικά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!!!!!! Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

  • Ευχαριστούμε πολύ ήταν υπέροχη παράσταση!!! όλα ήταν φανταστικά πολύ καλές ερμηνείες από τους ηθοποιούς,η μουσική,τα κοστούμια ,το σκηνικό όλα υπέροχα !!!! μπράβο σας .

  • ΜΑΓΙΚΗ!!! ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ! Είδαμε και εμείς χθες και σας ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση την παράσταση Πρίγκιπας και Φτωχός. Τί να πρωτοπούμε, μας κατέπληξε για ακόμα μια φορά η κα. Σταμουλάκη και την ευχαριστούμε πολύ για αυτό, της το είπα και προσωπικά χθες πως είναι μια από τις καλύτερες φετινές παραστάσεις! Ξεχωρίζει για την σκηνοθεσία, τα σκηνικά-κουστούμια, ερμηνείες, φωτισμούς, ζωντανή καταπληκτική μουσική… Υπέροχοι όλοι, δεν έχω κάποιον να ξεχωρίσω! Ένα παραπάνω μπράβο για τον Μαυρίκιο Μαυρικίου, έχει μεγάλο ταλέντο αυτό το παιδί! Σίγουρα θα προσπαθήσω να την ξαναδώ με την οικογένειά μου.

  • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!!!ΜΕΙΝΑΜΕ ΚΑΤΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ!!!ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΚΗΝΙΚΑ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ!!!ΟΛΑ ΑΨΟΓΑ!!!!ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!!

  • Πολύ όμορφη παιδική παράσταση για μικρούς και μεγάλους! Υπέροχα κουστούμια, ερμηνείες, σκηνικά! Οι ηθοποιοί πολύ φιλικοί με τα παιδιά! Είχα το βιβλίο το οποίο το διαβάζουμε αρκετά συχνά, και η παράσταση μας επιβεβαίωσε για την υπέροχη δουλειά της κυρίας Κέλλυς Σταμουλάκη! Τη συστήνω ανεπιφύλακτα!

  • Πολύ ωραία παράσταση, σε πολύ άσχημα διαμορφωμένο χώρο για θέατρο, πόσο μάλλον για παιδικό. Έπρεπε τα περισσότερα παιδιά να είναι όρθια για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν. Οι καρέκλες του Απαράδεκτες. Ευτυχώς το έργο ήταν πάρα πολύ καλό, όπως κι όλοι οι ηθοποιοί – μουσικοί. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές & ιδιαίτερα στον κ. Χαλκιά.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Copyrighted Image